Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Bēdīgi slavenās "Bankas Baltijas" prezidents kļuvis par mācītāju

Laiks, kad «Bankas Baltija» vadītāji – Aleksandrs Lavents un Tālis Freimanis – tika tiesāti par bankas izputināšanu. Freimanis 2009. gadā lūdza piedzīt no Latvijas valsts 142 287 eiro (100 000 latu) par morālo kaitējumu. Saņēma viņš tikai nepilnus 5000 eiro. © F64 Photo Agency

Latvijas Evaņģēliski luteriskā baznīca informē, ka Rīgas arhidiecēzē ordinēti divi mācītāji. Viens no viņiem ir Tālis Freimanis. Tas pats bēdīgi slavenais «Bankas Baltija» prezidents. Tas pats notiesātais un tiesvedības laikā jau sodu izcietušais eksbaņķieris, kurš tika atbrīvots tiesas zālē. Tas pats cilvēks, kuram tiesāšanās laikā veselība sašķobījusies, bet pēc tam tiktāl uzlabojusies, ka viņš izgāja sabiedrībā spirgts kā svēta avota ūdens.

Freimani palīgmācītāja pakāpē ordinēja Bīskapa Meinarda dienā, 14. augustā, Rīgas Domā. Dievkalpojumu vadīja arhibīskaps Jānis Vanags, asistēja Rīgas iecirkņa prāvests Rinalds Grants un Jūrmalas iecirkņa prāvests Arnis Eltermanis. Baznīcas informācija liecina, ka Freimanis turpinās kalpot Rīgas Jaunajā Svētās Ģertrūdes draudzē, sadarbojoties ar mācītāju Guntaru Dimantu, un Rīgas Svētā Gara draudzē, kurās jau iepriekš kalpoja kā evaņģēlists. Baznīca savam Dieva kalpam novēlējusi: «Lai Svētais Gars arvien vada un uztur Tā Kunga aicinājumā!»

Facebook

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!