Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Jubilāre Māra Mennika: Vairāk prieka mums visiem!

© F64 Photo Agency

«Pagājušogad savu dzimšanas dienu nosvinēju čekas pagalmā, kur spēlējām «Meža meitas». Tik jocīga, mistiska un savā ziņā svētīga dzimšanas diena man vēl nebija bijusi,» atminas Valmieras teātra aktrise Māra Mennika. Pirmdien, 17. augustā, viņai dzimšanas diena. Un brīvdiena.

«Līdz šim mana dzimšanas diena vienmēr bija viesizrāžu laikā Rīgā. Par vienu vai otru izrādi es ļoti priecājos vai gauži bēdājos, bet tas vienmēr bija brīnišķīgi - pavadīt dzimšanas dienu strādājot, darot to, kas man visvairāk patīk,» saka Māra Mennika, uzsverot, ka šogad viesizrādes Rīgā zināmu apstākļu dēļ izpaliek.

«Šoreiz mana dzimšanas diena iekrīt pirmdienā, kas teātrī ir brīvdiena, un es laimīgi varēšu būt mājās. Nekādu plānu, kā svinēt, man šoreiz nav - gaidīšu, ko dzīve piedāvās,» smaidot nosaka skatītāju mīlētā aktrise. Viņai mamma iemācījusi, ka dzimšanas dienā savi viesi ir jācienā - galdiem jābūt pilniem, glāzēm pilnām. «Tas savā ziņā ir apgrūtinoši, bet es tur neko nevaru darīt, jo tāda es esmu - ja svin, tad svin! Un, ja dzimšanas dienā ir jāspēlē izrāde, tad cepu kūkas un visus cienastus nesu uz teātri. Kolēģi jau mīļi smejas par mani, ka atkal nāku ar maisiem...»

Aktrise stāsta, ka teātrī jaunā sezona sākusies jau 21. jūlijā. «Man bija atmēģināšana izrādei «Uz Akapulko, kundze!» un tagad sākam atdot parādus saviem skatītājiem. Ļoti jocīga ir sajūta spēlēt lielajā zālē tikai 70 skatītājiem. Nedod Dievs, kāds noklepojas - tad pa pus zāli čukst, ka tas nav «kovids»,» stāsta Māra, atklājot, ka no 11. augusta viņai sācies jauns mēģinājumu process pie režisores Ineses Mičules, kura iestudē Gunāra Priedes «Jaunākā brāļa vasaru». «Tajā piedalīsies lielākā daļa mūsu jaunā kursa un vēl daži vecie. Es ar prieku un cerībām raugos uz jauno kursiņu, kuri teātrī ienāk aizrautīgi un entuziasma pilni. Man šajā izrādē jāspēlē viena ļoti «garšīga» lauku sieviete.»

Bet dzimšanas dienā talantīgajai aktrisei novēliet vairāk prieka. Tas viņai dažkārt zūd, un tas viņu pašu mazliet satrauc. «Jā, vairāk tāda īsta bērna prieka. Tas mums visiem ir vajadzīgs, jo tad ir vieglāk dzīvot.»

Sirsnīgi sveicam jubilāri!