Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Gunāram Meijeram Norvēģijā sākas gangrēna

© F64 Photo Agency

Dziesminieks Gunārs Meijers nu jau otro nedēļu uzturas Rīgas Austrumu klīniskās universitātes slimnīcas stacionāra «Biķernieki» kardioloģijas nodaļā – pazīstamajam mūziķim saasinājušās veselības problēmas.

Mūziķu atbalsta fonds «Līdzskaņa» uzsācis līdzekļu vākšanu Gunāra Meijera veselības uzlabošanai, jo problēmas nudien ir nopietnas - pastāv pat kāju amputācijas risks. «Šobrīd mūziķim dzīves kvalitāti būtiski ietekmē nopietnas veselības problēmas - Gunāram ir otrā tipa cukura diabēts, kura ietekmē radušās grūtības ar pārvietošanos. Ārsti konstatējuši būtisku asinsvadu sašaurināšanos, kas smagi ietekmējusi kāju veselību. Nesavlaicīgas ārstēšanas gadījumā pastāv amputācijas risks. Mūziķim ir nepieciešama arī acu operācija, specializēti medikamenti, speciālistu apmeklējumi un rehabilitācija,» vēstīts fonda mājaslapā. «Ja tu par to raksti, tad es gribētu uzsvērt, ka es personīgi palīdzību nevienam neesmu lūdzis! Taču, protams, «Līdzskaņai» par to liels paldies,» lai arī pieslēgts palātā pie sistēmām, lepnu garu nav zaudējis Meijers.

Veselības problēmas

Pēdējos gados 62 gadus veco mūziķi teju nepārtraukti vajājušas veselības problēmas. Pirms pieciem gadiem viņš jau teju palika uz gultas ‒ bija nepieciešama gūžu endoprotezēšana. «Usmas kempinga «Zāģkalni» īpašnieks ir kora biedrs - kādreiz dziedājām vīru korī «Dziedonis», mēs katru gadu braucam pie viņa makšķerēt un sēņot. Pa abiem ar sievu salasījām apmēram 300 baraviku, vēl arī gailenes, bija pilni kādi četri vai pieci kurvji un vēl spainis. Atstiepām to visu līdz mašīnai, liku kurvjus bagāžniekā, un pēkšņi - klikt! - krakšķis gūžas locītavā. Un viss, praktiski vairs nevarēju paiet. Vēl spēju aizbraukt līdz Rīgai, bet tas arī bija viss. Aizgāju pie dakteriem, uztaisīja rentgenu - starp kauliem vairs nebija palicis absolūti nekas.» Ar šo ligu Meijeram izdevies tikt galā - vienā gūžā ievietota protēze, bet otra padarīta staigāšanai derīga ar cilmju šūnu pārstādīšanas metodi.

Savukārt pagājušā gada sākumā mūziķis tika ievietots slimnīcā, jo bija sākušās problēmas ar gremošanas orgāniem - atklāts aizkuņģa dziedzera iekaisums, izgriezta divpadsmitpirkstu zarna, nācies operēt arī kuņģi. Atrodoties slimnīcā, viņam saasinājušās problēmas ar cukura diabētu, ar kuru Meijers slimo jau 32 gadus. Nu viss bija sācis jau iet uz labo pusi, taču…

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā!