Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Šomase satika Aleksandru un notievēja

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

«Kad vēl gāju skolā, mums bija mājturības nodarbības, kurās meitenēm mācīja gatavot ēst. Un mana mājturības skolotāja bija mana mamma, kura vienmēr pratusi gatavot ļoti garšīgi,» saka dziedātāja Liene Šomase.

[...]

Pret «emulgatoriem» un «stimulgatoriem»

Dziedātāja stāsta, ka pēdējos piecus gadus viņa ļoti daudz no sevis atdevusi darbam ar bērniem savā - Lienes Šomases bērnu un jauniešu radošajā - studijā. Šajā vasarā studija mainījusi atrašanās vietu, ir pārcēlusies uz Mārupi, bet viss notiek, un viss turpināsies. «Turklāt arī šovasar - no 3. līdz 7. augustam - būs «Vasaras radošais piecu dienu piedzīvojums bērniem un jauniešiem», un vēl dažas vietiņas ir brīvas, vēl var pieteikties,» aicina bērnu un jauniešu mīlētā dziedātāja un studijas vadītāja.

«Piecus gadus esmu nenormāli rukājusi, strādāju 24/7, brīžiem pat aizmirsu, ka ir jāpaēd. Jo es vienmēr domāju vispirms par citiem. Taču tad manā dzīvē ienāca brīnišķīgs treneris - Aleksandrs, viņam ir 65 gadi, un viņš man ir ļoti daudz iemācījis. Gan to, kā pareizi elpot, gan to, kā izturēties pret savu organismu. Piemēram, ja organisms prasa vēlu vakarā ceptus kartupeļus, nevajag pretoties, nevajag to liegt. Jo, tiklīdz tu sev pasaki «nē», sākas problēmas. Protams, jāskatās, cik daudz tos kartupeļus apēst. Un, protams, vienmēr jāskatās, lai ēdiens būtu veselīgs, lai tajā būtu pēc iespējas mazāk visādu «emulgatoru» un «stimulgatoru». Esmu absolūti pret to visu,» saka Liene, uzsverot, ka šovasar viņa mācās vairāk ieklausīties savās sajūtās, vēlmēs un vajadzībās, un vairāk sevi mīlēt.

Lienes mamma dzīvo laukos, un tas nozīmē, ka ik pa laikam viņa tiek arī pie kādiem īstiem lauku labumiem, bet ikdienā dziedātāja vislabprātāk iepērkas tirgū. Īpaši mīļš viņai ir tirdziņš Mārupē. «Man arī pašai mājās ir sasēti visādi labumi, un to, kā izaug lociņi un dillītes, rādu un mācu arī meitai. Man liekas, tas ir svarīgi.»

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā!