VAKARA ZIŅAS. Uz Rīgas domi! Tauta kaunina aktieri un bārmeni

© Romāns Kokšarovs/F64 Photo Agency

Atliek cilvēkam paziņot, ka viņš iesaistīsies politikā, un viedoklis ir uzreiz daudziem. Kārtējo reizi var pārfrāzēt populāro teicienu: pasaki, ka tu ej politikā, un es pateikšu, kas tu esi. Tie, kuri spēj analizēt un sintezēt, varēja izteikt pieļāvumu, ka «Balzambāra» ilggadējais saimnieks un 2019. gada pasaules kokteiļu čempionāta uzvarētājs Andris Reizenbergs varētu kandidēt Rīgas domes vēlēšanās, jau 28. jūnijā, kad viņš aizplīvuroti paziņoja par izlolotā «Balzambāra» pamešanu.

Sociālajos tīklos 28. jūnija vakarā Andris ierakstīja: «Mīļie draugi! Gribu jums oficiāli pateikt, ka es vairs nebūšu sastopams «Balzambārā»! Paldies jums visiem, kas bijuši šo gadu laikā ciemos un atbalstījuši mani. Šī vieta vienmēr būs manā sirdī! «Balzambārā» iemācījos, kā ir vadīt uzņēmumu, kā cīnīties par pastāvēšanu, kā uzvarēt birokrātijas gaiteņos, kā kļūt par pasaules čempionu!» Tobrīd viņš sīkāk nepaskaidroja, ko darīs turpmāk, tikai piebilda, ka pienācis laiks atpūsties.

Pēc apmēram nedēļas daudziem kā zibens spēriens bija informācija par Reizenberga iesaistīšanos politikā - viņš kandidē Rīgas domes vēlēšanās. Potenciālais Rīgas domnieks savu izvēli atkal jau pamatoja soctīklos. Proti, pēdējo mēnešu laikā piedzīvotais bija izšķiroši, lai viņš pieņemtu lēmumu, ka vēlas iesaistīties politikā un pieņemt lēmumus arī pats, turklāt būdams pārliecināts, ka varētu būt iztrūkstošais mozaīkas gabaliņš - tilts starp lēmumu pieņēmējiem un tiem, kam lēmumi ir saistoši, tātad uzņēmējiem, it īpaši Reizenberga strādājošajiem ‒ ēdināšanas un viesmīlības jomas pārstāvjiem.

***

Nebija noslēpums, ka Mihaila Čehova Rīgas Krievu teātra aktieris Jakovs Rafalsons kandidēs Rīgas domes vēlēšanās no partijas «Gods kalpot Rīgai» saraksta. Par to informācija publiski vīdēja jau kopš gada sākuma. Bet tagad zināms, ka Rafalsons iekļauts partijas sarakstā ar piekto numuru.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" izdevumā.

Svarīgākais