Biedriņam aizliedz vizināties ar F-1

© Scanpix

Aizvadītajā nedēļā, 10. septembrī, pasākuma "1000 km Grand Prix Riga" laikā interesentiem bija iespēja pasažiera sēdeklī izbaudīt braucienu ar divvietīgu "Arrows" F-1 formulu.

Daudzi ierobežojumi

Pēc "VZ" rīcībā esošās informācijas, vizināties ar F-1 formulu gribētāju vidū bijis arī NBA spēlējošais basketbolists Andris Biedriņš, taču, sazinoties ar savu menedžeri, viņš nav saņēmis atļauju piedalīties šajā pasākumā. "Diemžēl viņam kā slavenam basketbolistam ir daudz ierobežojumu: viņš nedrīkst lidot ar visām lidsabiedrībām, bet tikai ar noteiktām, nedrīkst valkāt visu zīmolu apģērbu. Kā izrādās, nedrīkst piedalīties arī šādos pasākumos," zināja stāstīt viens no pasākuma organizatoriem Andris Štāls.

Vizinās arī valsts sekretārs

Jāpiebilst, ka vizināšanās ar F-1 nebija lēts prieks. Četru apļu brauciens izmaksāja 900 eiro (bez PVN). Braucēju vidū bija arī Izglītības un zinātnes ministrijas valsts sekretārs Mareks Gruškevics, kurš gan pie brauciena tika nevis par maksu, bet pateicoties draudzībai ar pasākuma organizatoriem, kuriem no F-1 šova īpašniekiem pienācās bezmaksas brauciens.

Kā atzina Gruškevics, brauciens bijis to vērts. Taisnē formula sasniegusi 207 km/h, bet interesantākā braukšana bijusi tieši līkumos. "Ekstrēms ir pilnīgākais! Izbaudīt pietiekami īsā trasē formulas jaudu – tas nozīmē nemitīgi paātrinājumi un bremzēšana. Centrbēdzes spēks ir tāds, ka tu pilnīgi fiziski izjūti automašīnu un kakla muskuļi ir nospriegoti līdz maksimumam. Troksnis ir vienkārši ellišķīgs. Līdz šim neko tamlīdzīgu nebiju piedzīvojis," "VZ" atzina valsts sekretārs, kurš arī pats aizraujas ar autosportu. "Ziemā nodarbojos ar ledus braukšanu, vasarā – pa granti. Tas pelēkajai ikdienai piešķir kādas krāsas," savu aizraušanos komentēja Gruškevics.

Svarīgākais