Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Auškāps zina, ko darīs pēc "dižsērgas"

© Rūta Kalmuka/F64 Photo Agency

«Man patīk gatavot ēdienu, un es to daru gandrīz katru dienu. Mājās ledusskapis ir ēdieniem pilns, ģimene nespēj visu apēst, tāpēc esmu nolēmis ar to dalīties – jo draugi saka, ka man labi sanāk,» teic savulaik populārā «Teātra bāra» un vēlāk Jaunā Rīgas teātra skatītāju iecienītā «Teātra restorāna» īpašnieks Dāvis Auškāps.

«Es šeit daru to, kas man vislabāk patīk - gatavoju ēdienu,» sagaidījis viesos »Vakara Ziņas«, saka Dāvis. Viņš ir piepildījis vienu no saviem sapņiem - Āgenskalnā atvēris savu virtuves studiju «Dāvja virtuve».

Pēc 16 gadiem restorānu biznesā viņš sapratis, ka vēlas tieši gatavot. «Man pašam ir ļoti svarīgi paēst garšīgu, veselīgu, svaigi pagatavotu ēdienu, tāpēc vēlos ar to dalīties. Savā virtuves studijā es divas reizes nedēļā gatavoju ēdienu līdzņemšanai - vai ģimenei, vai darbavietai, vai ballītei. Dienu iepriekš savā «Facebook» kontā izziņoju, ko nākamajā dienā gatavošu, un ikviens, kurš vēlas to nobaudīt, var pieteikties. Turklāt pēc sagatavotās maltītes ir iespēja gan atnākt/atbraukt pakaļ uz studiju, gan pasūtīt ar piegādi. Bet, kad drusku pierims «dižsērga», es šeit ne tikai turpināšu gatavot ēst un mācīšos pats, bet arī dalīšos ar pieredzi. Un tas nozīmē, ka šeit varēs rīkot meistarklases, privātus un korporatīvus pasākumus, bērnu un pieaugušo ballītes, draugu vakariņas un degustācijas - lai ceptu, vārītu un baudītu visi kopā,» stāsta Dāvis, norādot, ka studija var uzņemt līdz 25 viesiem.