Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Oļegs Fiļs atver restorānu

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

«Covid-9» krīzes atslābuma posmā darbu sācis Nurmuižas pils restorāns. Šefpavārs Juris Latišenoks pat ievietojis sociālajā vietnē «Facebook» aicinājumu pavāriem un pavāra palīgam pieteikties darbā. Interese par jaunā restorāna piedāvājumu ir lielāka nekā vietu skaits visiem interesentiem. Bet restorāna atklāšanas dienā, 22. maijā, ikviena viesa ceļā bija noklāts sarkans paklājs.

Uz tā kāju spēra gan tie, kuri ieradās dārgās automašīnās, gan nejauši garāmbraucēji, kuri piestāja ziņkāres dēļ. Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT1 mediju koordinatore Inese Libere ar draugiem brīvdienās mēdz apceļot Latviju. Nurmuiža viņai ir mīļa vieta vēl kopš laikiem, kad tur bija gruvešu kaudzes. «Ir tādas vietas, kas iespiežas dziļi atmiņā. Man tāda ir Nurmuiža. Es tur esmu braukusi vēl tad, kad muižas komplekss bija bēdīgā izskatā. Nezinu, kāpēc, bet mani tur vienmēr pārņēmušas īpašas sajūtas,» viņa dalās iespaidos ar »Vakara Ziņām«.

Inese atzīst, ka ne vienmēr vajag pakļauties stereotipiem. Viņa un draugi, kā jau ceļojot, 22. maijā nebija uzcirtušies, tāpēc šķitis ‒ diez vai vajadzētu kāpt uz sarkanā paklāja. Tomēr gribējies redzēt, kā izskatās viena no atjaunotajām muižas kompleksa ēkām, kurā iekārtots restorāns, tāpēc vēruši durvis. Un laipni aicināti ienākt. «Mēs rādām uz savu tūristu apģērbu un sakām, ka neesam atbilstoši ģērbušies. Tik un tā mūs laipni aicināja ienākt,» Inese stāsta. Turklāt aicinātājs bijis Nurmuižas pils kompleksa īpašnieks Oļegs Fiļs. Atgādināsim, ka viņš ir viens no pašlikvidācijas procesā esošās bankas «ABLV Bank» līdzīpašniekiem. Viņš Nurmuižas pili un saimniecības ēkas iegādājās 2005. gadā, un vēl pēc dažiem gadiem sākās arhitektūras pieminekļa Nurmuižas atjaunošana.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā žurnāla "Vakara Ziņas" izdevumā