VAKARA ZIŅAS. Dziedātāja Jenny May iežēlojas par svešu sievieti

© no Jenny MAY personiskā arhīva

Dziedātāja Jenny May (īstajā vārdā – Maija Stuģe) ievērojusi, ka teju ik vakaru no pulksten 18 līdz 22 uz apavu veikala palodzītes līdzās «Bērnu pasaulei» sēž noskumusi kundze. Viņa nepagāja garām, bet atvēra savu sirdi – apsēdās līdzās, lai uzzinātu, kā sievietei klājas un vai viņa kādu gaida.

«Nodomāju: varbūt viņai naudiņa vajadzīga, taču ziedojuma trauciņa nav. Lai gan viņa negribēja uzbāzties, teicu, ka man laiks ir gana. Apsēdos blakus un klausījos. Dažbrīd viņa skumji stāstīja par savu dzīvi, dažbrīd birdināja asaras. Sapratu, ka jāuzklausa, ka cilvēkam nav, ar ko izrunāties,» savā «Facebook» profilā raksta dziedātāja.

Viņa uzzinājusi, ka Gaļina nesen nopietni slimojusi, bijusi arī slimnīcā, labā ķermeņa puse īsti vēl neklausa. Un, tā kā kundze vēl nav pensijas vecumā, vienīgais iztikas avots esot trauku mazgātājas darbs.

«Taču šobrīd ne vien rokas nespējas dēļ, bet arī «Covid-19» dēļ neizdodas neko nopelnīt. Latvijā viņai nav tuvu radu, kuriem lūgt palīdzību, tikai mammas māsa, kurai jau pāri 90, esot dzīva,» vēsta Jenny May.

Dziedātāja noskaidrojusi, ka Gaļinai ir vajadzīgs materiāls atbalsts gan zālēm, gan iztikšanai. Viņa skumjajai kundzei gan iedeva naudiņu, gan sapirka pārtiku, gan silti samīļoja. «Bet es domāju, ka ar manu palīdzību vien ir par maz. Lūdzu, esiet atsaucīgi, iejūtīgi pret tiem, kuriem šobrīd klājas īpaši grūti. Nekautrējieties sniegt palīdzīgu roku, nepaejiet garām vienaldzīgi. Iedodiet kādu labestības staru no sevis. Arī šovakar Gaļina sēž ierastajā vietiņā - ar cerību, kā kāds varbūt iedos viņai kādu līdzjūtības graudu vai vismaz aprunāsies ar viņu. Kosmosā viss labais atsaucas,» Jenny May ir pārliecināta.

Ar viņas stāstu «Facebook» dalījušies jau vairāki simti dziedātājas draugu un sekotāju, piedāvājot gan reālu palīdzību, gan vēlot kundzei visu nokārtot tā, lai vēders pilns un sirds mierīga.