Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Latvijas baleta premjera Haralda Ritenberga jubilejas skaitlis – 88

© F64 Photo Agency

Pirmdien, 11. maijā, savu 88. dzimšanas dienu svinēs viens no visu laiku izcilākajiem latviešu baletdejotājiem, aktieris un pedagogs Haralds Ritenbergs.

«Es jau neesmu nekāds lielais ballētājs, man labāk patīk, ja var svinēt mazākā pulciņā. Agrāk, kad vēl strādāju baletskolā, ir visādas svinības bijušas, bet lielākoties to parasti organizēja kolēģi. Šogad savā dzimšanas dienā būšu mājās, divatā ar sievu. Nekur neiesim, nebrauksim, nedrīkst jau,» saka Haralds Ritenbergs, neslēpjot, ka šis pavasaris, lai arī saulains un plaukstošs, ir emocionāli diezgan nomācošs. «Tas, kas notiek pasaulē, ir ļoti slikti. Tā mums visiem ir liela nelaime.»

Bet viņš pats jūtas salīdzinoši labi, tikai visādas fiziskas kaites ik pa laikam liek sevi manīt - sāp mugura, sāp kājas. «Kā parasti,» viņš nosaka, piebilstot, ka tās ir profesionālā darba sekas.

Haralds Ritenbergs Latvijas Nacionālā baleta trupā dejoja no 1951. līdz 1976. gadam, un šo gadu laikā nodejotas vairāk nekā 40 izcilas lomas, kas ļāva viņam kļūt par pēckara paaudžu romantiskā baleta skaistuma etalonu. Viņš bija publikas mīlēts, apjūsmots un dievināts.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā vai www.vz.lv