Miljonārs Liepiņš restorānu nosauc mazmeitas vārdā

Uzņēmējs Dainis Liepiņš atklājis jaunu restorānu, kuram par godu savai mazmeitai, hokejista Miķeļa Rēdliha meitai Justīnei, dots vārds "La rue Justine" (Justīnes ceļš). Ņemot vērā īpašnieka ciešo saikni ar hokeju un to, ka jaunatvērtā iestāde atrodas "Inbox" ledus hallē, "Justīnes ielā" pie saviem "īpašumiem" – mājām, skvēriem un laukumiem – tikuši Latvijā populāri hokejisti.

Jauna restorāna atvēršana bijusi vairāk nepieciešamības diktēts solis. "Tas man trīs mēnešu laikā ir otrais restorāns. Šovasar atvērām restorānu Engurē, bet tur darbam vairāk ir sezonas raksturs. Bijām nokomplektējuši labu komandu, kurai uz ziemu nu bija jāatrod nodarbošanās," "VZ" stāstīja Dainis Liepiņš. Piņķos uzsvars ir uz franču virtuvi. "Tas būs laba līmeņa restorāns, kas piedāvās Rīgas centra kvalitāti par zemākām cenām. Frī kartupeļu ēdienkartē nav, taču, ņemot vērā, ka potenciālie klienti ir arī vecāki, kuri bērnus ved uz treniņiem, bet frī kartupeļi bērniem ļoti garšo, kāda paka jau vienmēr pavāram būs rezervē," jokoja Liepiņš, kurš pats, lai arī ir liels dažādu valstu virtuvju speciālists, tomēr ikdienā iestājas par latviešu virtuvi.

Kas attiecas uz nosaukumu – īpašumu nodēvēšana ģimenes locekļu vārdā Liepiņam izveidojusies teju par tradīciju. Piemēram, meitas, hokejista Miķeļa Rēdliha sievas Līvas, vārdā nosaukts vesels ciemats, bet pie citu radinieku vārdiem tikušas gan ielas, gan mājas. Darba esot pilnas rokas. Vienīgā nelaime – aizņemtības dēļ tikpat kā nesanākot paauklēt mazmeitu, bet šo robu Liepiņš cer aizpildīt ziemā, kad rosība vairs nebūs tik liela.

Svarīgākais