Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Latvijas labākā volejboliste dodas studēt uz Ameriku

© Publicitātes foto

Šī brīža labākā Latvijas volejboliste Marta Kamēlija Levinska volejbolistes karjeru apvienos ar psiholoģijas studijām Arizonas štata universitātē.

Marta jau divas nedēļas ir šīs universitātes studente, taču pats augstskolas izvērtēšanas process ilga apmēram četrus mēnešus, jo jau pērnā gada decembrī pie volejbolistes vērsās vesela rinda ASV augstskolu.

«Lēmumu centos pieņemt pati, lai gan arī divi volejbola aģenti palīdzēja izprast, kas mani gaida ASV universitātēs,» par izvēles procesu saka aizvadītās sezonas Baltijas līgas uzvarētāja Rīgas volejbola skolas vērtīgākā spēlētāja Marta Kamēlija Levinska.

Sportiste izvēlējās trīs augstskolas, ko bija nolēmusi apmeklēt, lai pieņemtu gala lēmumu. «Apmeklējumi tika atcelti koronavīrusa dēļ, un lēmumu nācās pieņemt pašai. Skatījos videotūres, pētīju augstskolu informāciju un skolu reitingus,» par apgrūtināto izvēles procesu stāsta volejboliste. «Arizonas štata universitāte ir viena no labākajām augstskolām izglītības ziņā, un volejbolā «Sun Devils» spēlē ASV studentu čempionāta pirmās divīzijas spēcīgākajā konferencē «Pac-12». Sapratu, ka šeit vislabāk varēšu apvienot kvalitatīvas mācības ar volejbola prasmju izkopšanu.»

Vēl bija varianti studēt kādā no Latvijas augstskolām un doties spēlēt volejbolu profesionāli uz kādu no Eiropas klubiem, kādu laiku aizmirstot par studijām, taču par labāko tika atzīts ASV variants, jo tas piedāvā gan labu mācību, gan volejbola spēles līmeni.

Šobrīd Martas izvēlētajā universitātē studē arī divi Latvijas hokejisti - aizsargs Gvido Jansons un uzbrucējs Filips Buncis.