Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo pašmāju populāro "drag queen" Amunu Davis

© Dāvja Ķimeņa personiskais arhīvs

Televīzijas sievietēm «STV Pirmā!» veidotā realitātes šova «Slavenības. Bez filtra» skatītāji no pirmdienas līdz pat ceturtdienai ar aizrautību seko līdzi dzejnieces Magones Šutovienes dzīves peripetijām, viņas meitiņas piedzimšanai un attiecībām ar vīru Žani, tāpat iepazīst dziedātāju Samantu Tīnu, kā arī jūt līdzi Latvijas pirmajai «drag queen» Amunai Davis jeb īstajā vārdā Dāvja Ķimeņa nereti skarbajai un izaicinošajai ikdienai. Ikdienā Dāvis ir šķietami parasts puisis, kas darbojas kā frizieris. Taču viņam ir arī «otra puse» – kaislība, kas padara viņu par vienu no pretrunīgi vērtētākajām Latvijas personībām. Kā vienā personā sadzīvo frizieris Dāvis un tik košā Amuna Davis? Ko nozīmē būt atšķirīgam Latvijā, cik daudz laika un naudas viņš velta sava spilgtā tēla radīšanai?

Draugi

«Savu dzīvi bez diviem labākajiem draugiem nevaru iedomāties ‒ Stefa un Jānis ir visa mana dzīve. Viņi ir kā mamma, tētis, brālis, māsa un sirdsdraugs. Mūsu draudzība ir kas īpašs! Reti cilvēki atrod patiesi īstus draugus. Esmu neizsakāmi pateicīgs. ka man tiešām ir īsti draugi. Mēs savu dzīvi saistām kopā un ceram arī kopā novecot.»

Suņi

«Vienmēr esmu vēlējies suni. Kad pieaugu un kļuvu 100% patstāvīgs, tad arī sapratu, ka varu šo vēlmi īstenot un iegādāties sunīti. Šobrīd man ir divi franču buldogi ‒ Demia un Džia. Viņi man ir kā bērni.»

Make-up - grims

«Lielākoties mana dzīve saistās ar make-up. Jau kopš bērnības mani fascinēja grims un tas, ko var panākt ar tā palīdzību. Dievinu iespēju pārvērsties jebkādos tēlos, bet dienas beigās to visu var vienkārši nomazgāt. Man make-up ir kā māksla, iespēja radīt un gleznot uz miesas. Tā ir mana atkarība, un daudzi to zina.»

Drag queen

«Protams, lielākai daļai cilvēku esmu atpazīstams kā puisis, kas pārģērbjas dažādos tēlos, tostarp pārtopu par sievieti. Lepojos ar to, kas esmu pirmais «drag queen» no Latvijas, kas publiski to sācis darīt. Es dievinu savu Amunas tēlu, jo tā ir mana otrā personība.»

Frizieris

«Esmu ne tikai make-up mākslinieks, bet arī frizieris. Jau kopš bērnības zināju, kādu profesiju vēlos, tāpēc nebija grūti saprast, ar ko saistīt savu dzīvi un ko mācīties. Kā frizieris esmu diezgan daudz sasniedzis un strādājis, lai pilnveidotu sevi un būtu labs savā nozarē.»

Ēdiens

«Man ir svarīgi labi paēst. Jau kopš bērnības esmu dievinājis labi pagatavotu ēdienu. Mūsu dzimtā tas ir svarīgi ‒ labi un garšīgi paēst. Neesmu no tiem cilvēkiem, kas ieturētos tikai ar salātiem. Galu galā mēs visi nomirsim, un es nevēlos būt no tiem, kas visu mūžu ietur diētas un ēd tikai salātus. Man patīk cilvēki, kas ēd (sulīgi pasmejas).»

Parūka

«Esmu ļoti pedantisks attiecībā uz Amunas tēlu, tādēļ ir svarīgi, ka arī mati ir perfekti un skaisti. Parūkas sāku veidot tādēļ, ka perfektas, no dabiskiem matiem veidotas kvalitatīvas parūkas ir gandrīz neiespējami iegādāties. Tādēļ izlēmu, ka sākšu tās veidot pats. Viena parūka var izmaksāt pat vairāk nekā 2500 eiro. Šis bizness ir ļoti dārgs. Tagad taisu perfektas, kvalitatīvas parūkas, kas palīdz pilnveidot Amunas tēlu.»

Ballītes

«Man ir ļoti svarīgi atpūsties un pavadīt lieliski laiku kopā ar draugiem. Ballītes sastāda lielu manas dzīves daļu, un man tās patīk. Ballītes palīdz aizmirst ikdienu un darbu. Cilvēkiem vajadzētu vairāk ballēties un aizmirsties. Jābauda dzīve, kamēr var!»

CeļojumI

«Manai ģimenei ir svarīga ceļošana. Cenšamies vismaz trīs reizes gadā visi kopā kaut kur aizbraukt. Obligāti dodamies ceļojumā manā dzimšanās dienā, katru gada uz citu galamērķi. Helovīna laikā noteikti dodamies uz Londonu. Šie ceļojumi jau ir kā tradīcija.»

Tetovējumi

«Man ļoti patīk tetovējumi un cilvēki ar tetovējumiem. Tie nav visiem domāti un noteikti nav arī vajadzīgi. Izskaidrot, kādēļ man ir tetovējumi, nevaru. Man tie vienkārši patīk. Domāju, ka man ar laiku būs arvien vairāk un vairāk tetovējumu. Pašlaik ir notetovēta gandrīz visa roka, uz kājas ir paliels zīmējums, kā arī pa tetovējumam uz tādām ķermeņa daļām kā lāpstiņas un vieta zem atslēgas kaula.»