Otrdiena, 16.aprīlis

redeem Alfs, Bernadeta, Mintauts

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kā krīzi pārdzīvo restorāna "Felicita" saimniece

Ar ģimenes draugu, pasaulslaveno itāļu dziedātāju Al Bano. © Viktorijas Brovunas privātais arhīvs, Olga Lebedeva, Katerina Korss

Uzņēmēja un skaistumkonkursu dalībniece Viktorija Brovuna arī krīzes apstākļos neļaujas izmisumam, bet gan pārorientējusi biznesu, kā šajos apstākļos izdzīvot viņas vadītajam Vecrīgas restorānam «Felicita». Tāpat viņa gatavojas skaistumkonkursam Krievijā, kurā aicināta būt kā neatkarīga žūrijas eksperte.

Nav ļaunuma bez labuma!

»Vakara Ziņas« pērnā gada nogalē vēstīja par uzņēmējas Viktorijas Brovunas pieredzi, ka, cīnoties konkursā korpulentām sievietēm par iespēju būt uz glancētā un populārā Maskavas žurnāla «Prime One» vāka, viņa saskārusies ar negaidītu piedāvājumu ‒ nopirkt uzvaru. Taču nav ļaunuma bez labuma! Pēc piedzīvotās jezgas, kad Viktorija neļāvās intrigām un iestājās par godīgu uzvaru, viņai piedāvāts būt neatkarīgai žūrijas ekspertei Maskavā notiekošā starptautiskā skaistumkonkursā korpulentām dāmām «Miss Melon rich XXL», ko organizē žurnāla galvenā redaktore Svetlana Listopadova un lielo izmēru modele Ieva Ross.

«Paredzēts, ka šis konkurss norisināsies aprīļa beigās Maskavā. Par cik viena no šā konkursa organizētājām bija žūrijas pārstāve skandalozajā konkursā, kurā es piedalījos, viņa mani pamanīja un uzaicināja sadarboties. Viņa novērtēja manu cīņu par godīgumu, jo tas ir liels retums šādos konkursos, līdz ar to esmu iecelta par konkursa «Miss Melon rich XXL» godīgās žūrijas eksperti. Šajā konkursa žūrijā būs īstas zvaigznes, pagaidām gan netiek atklāti vārdi un uzvārdi, bet tie būs Krievzemē ietekmīgi un slaveni cilvēki. Man būs tas gods kā neatkarīgai ekspertei sekot līdzi, cik žūrija godīgi un atbilstoši vērtē konkursantes. Es būšu tas cilvēks, no kura būs atkarīgi rezultāti. Par cik šis konkurss grib parādīt sabiedrībai, ka šeit neko nevar nopirkt, tad arī esmu pieaicināta kā godīgās balsošanas neatkarīga eksperte. Man ir liela pieredze skaistumkonkursos, jo pati esmu vairākkārt veiksmīgi piedalījusies dažādos starptautiskos skaistumkonkursos. Neslēpšu, ka ir patīkami, ka esmu uzaicināta, un esmu no Latvijas. Tas ir ļoti skaists žests, ka varam pasniegt Latviju no godīgās puses un ka cilvēki to uztver pareizi un pozitīvi,» par jauno izaicinājumu stāsta Viktorija.

Vai vīrusa dēļ konkursu var arī atcelt?

Viņa jau ir arī sazinājusies ar konkursa organizatoriem un noskaidrojusi, vai ārkārtas situācija koronavīrusa izplatības dēļ mainīs konkursa plānus. «Ir uzsākti vairāki drošības pasākumi. No iepriekš paredzētajiem 1000 konkursa skatītājiem to skaits samazināts līdz 500. Tāpat ir mainītas konkursa norises telpas. Taču viss ir noorganizēts un konkursu nekādā gadījumā neatcels, vienīgi var pārcelt uz citu datumu. Konkursā par uzvaru cīnīsies 30 dalībnieces no visas pasaules, bet pieteikušās bija 150 meitenes. Vienīgā problēma, ar ko saskārās konkursa organizatori, dažām konkursantēm bija jābūt arī no Amerikas, bet sakarā ar šo vīrusu meitenēm nav apstiprinātas vīzas uz Krieviju,» viņa zina stāstīt.

Runājot par konkursa norisi, Viktorija stāsta, ka konkursantēm būs diezgan saspringts grafiks vairāk nekā divu nedēļu garumā. «Meitenes apmeklēs dažādas meistarklases un tiksies ar slaveniem aktieriem, kas atklās savu pieredzi. Tāpat tiks apmeklēti skaistuma saloni, spa procedūras un viss, kas vien sievietei nepieciešams veselīga laika pavadīšanai. Būs jogas un fitnesa nodarbības. Sievietes, kas piedalās šajā konkursā, ir apaļīgas, tāpēc viņas tiks mācītas, kā pareizi veidot savu uzturu ikdienā. Konkursantes pie viesnīcas sagaidīs luksusa klases automašīnas, ar kurām viņas pārvietosies pa Maskavas ielām, dodoties uz meistarklasēm vai citām aktivitātēm.

Dalībnieces iedalās divās kategorijās, no 18 līdz 35 gadiem un no 35 līdz 50 gadu vecumam. Dāmas ir visdažādāko profesiju pārstāves, precētas un neprecētas.

Arī es no savas puses uz Maskavu vedīšu dāvanu, ko pasniegšu konkursa uzvarētājai. Tas būs lidojums Maskava-Rīga-Maskava un vakariņas manā restorānā «Felicita», lai uzvarētāja var iepazīt mūsu skaisto Rīgu,» viņa atklāj.

Kāds izdzīvos, bet kāds arī kritīs!

Vīrusa izplatība nenovēršami ieviesusi arī korekcijas Viktorijas Brovunas biznesā - viņas vadītajā Vecrīgas restorānā «Felicita». «Diezgan grūts laiks ir iestājies. Bet jāsaka paldies Dievam, ka mans restorāns nav tik liels un līdz ar to man ir mazāk problēmu. Tie, kuriem restorāni ir lielākās telpās, cieš lielākus zaudējumus. Mēs veicam drošības pasākumus un turpinām strādāt. Turamies! Dezinficējam restorāna telpas un traukus, kā arī visur restorānā ir izvietoti roku dezinfektori un salvetes. Gan tualetēs, gan pie bāra, gan ieejas ir instrukcijas, kā jārīkojas. Darām visu iespējamo. Protams, šajā laikā nav daudz apmeklētāju un ir gaidīšanas režīms. Ir neizpratne, kas būs tālāk, bet esam gatavi jebkurām grūtībām, jo esam kreatīvi un apņēmīgi un pielāgosimies jebkurai situācijai.

Protams, šī situācija ir ieviesusi arī būtiskas korekcijas manā ikdienā. Par cik esmu divu meitu - Dženiferas (12) un Andželīnas (9) - mamma, man vairāk jāuzturas kopā ar bērniem sakarā ar viņu mācībām un jāapvieno tas ar darbu. Ir diezgan grūti. Produktus restorāna vajadzībām iepērku pati. Apmeklēju tirgu, lai saviem klientiem sagādātu svaigus produktus.

Sākām arī piedāvāt klientiem ēdienu piegādi uz mājām,» par uzņēmību nenolaist rokas grūtību priekšā un spēju pārorientēt biznesu atklāj Viktorija. Tiesa gan, viņa sarunas laikā vairākkārt uzsver, ka šis ir ļoti grūts laiks, kurā ir jārīkojas ļoti ātri un pareizi. «Tā kā mēs nezinām, kas mūs sagaida, ir jābūt maksimāli mierīgiem, bez panikas. Katra situācija jāizvērtē atsevišķi, protams, kolektīvi. Izskatās, ka daudziem šis būs pārbaudes laiks. Kāds izdzīvos, bet kāds arī kritīs! Diemžēl situācija ir diezgan bēdīga. Viss ir atkarīgs no katra domāšanas. Ja cilvēki būs piesardzīgi, tad viss ātrāk norims un neievilksies. Jo vairāk ievilksies, jo vairāk mēs no tā cietīsim. Tāpēc ir jāieklausās speciālistos - mediķos, kas sniedz vērtīgus padomus, kā rīkoties šajā situācijā. Ja mēs visi ievērosim drošības pasākumus, ļoti ceru, ka viss beigsies maijā un nebūs tik daudz kritušo, un turpināsim savu ierasto darbu,» saka uzņēmēja.

Viņa arī secinājusi, ka pēdējā laikā, ejot pa ielu, vairāk pievērš uzmanību, ja kāds garāmejot nošķaudās. «Es ļoti ceru, ka mana imunitāte ir pietiekami spēcīga, lai izturētu šo periodu, kā arī ar kolēģiem ievērojam visus drošības pasākumus, lai, nedod Dievs, tas netraucētu mūsu apmeklētājiem,» stāsta uzņēmēja.

Viktorijas ģimenei ļoti tuvs draugs ir itāļu dziedātājs Al Bano, kas dzīvo Itālijā, no kuras ik dienu pienāk satraucošas ziņas par jauniem koronavīrusa upuriem: «Sazinājāmies un apjautājāmies, kā mūsu draugam klājas. Al Bano šo laiku pavada savā lauku īpašumā, kurā ir viss sadzīvei nepieciešamais, pat sava baznīciņa, vīna darītava, lopiņi un dārzs. Paldies Dievam, vietā, kur viņš dzīvo - Itālijas dienvidos, viss ir puslīdz normālā kārtībā.»