Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Atceļ Eirovīziju, Samanta Tīna apbēdināta

© Dmitrijs Suļžics/F64 Photo Agency

Dziedātāja Samanta Tīna šobrīd ļoti nopietni gatavojās dalībai lielajā Eirovīzijas dziesmu konkursā, kam šopavasar bija jānotiek Nīderlandē Roterdamas pilsētā. Pusfināli bija paredzēti 12. un 14. maijā, savukārt fināls – 16. maijā. Tiesa gan, saistībā ar koronavīrusa pandēmiju starptautiskais dziesmu konkurss arēnā «Ahoy» ir atcelts.

Šogad Latviju lielajā Eirovīzijā būtu pārstāvējusi dziedātāja Samanta Tīna ar dziesmu «Still Breathing». Taču koronavīrusa straujās izplatības dēļ starptautiskais dziesmu konkurss atcelts uz nenoteiktu laiku.

«Mēs ļoti priecājamies, ka Eirovīzijas dziesmu konkurss bez pārtraukuma jau 64 gadus bija apvienojis skatītājus visā Eiropā. Arī mēs esam ļoti bēdīgi par to, ka pasākums maijā nenotiks,» pausts Eiropas Raidorganizāciju asociācijas (EBU) izplatītajā paziņojumā Eiropas medijiem.

EBU pārstāvis Juns Ūla Sanns norāda, ka par to, vai Eirovīzijas dziesmu konkurss 2021. gadā varētu notikt Roterdamā, notiks sarunas ar visiem lielā pasākuma organizatoriem un Roterdamas pilsētu. «Es esmu pateicīgs ikvienam, kurš bija iesaistīts šī gada Eirovīzijas dziesmu konkursa producēšanā. Diemžēl faktorus, kas liek konkursu atcelt, mēs nevaram ietekmēt. Mums ir ļoti žēl, ka situācija izvērtusies tieši šādi, tomēr varu apsolīt - Eirovīzijas dziesmu konkurss atgriezīsies vēl vērienīgāks nekā jebkad agrāk!» optimistiski noskaņots ir Sanns.

Latvijas pārstāve Samanta Tīna ir sarūgtināta par šādu iznākumu. «Skumji tas viss ir. Līdz pēdējam brīdim cerēju, ka Eirovīziju pārcels uz jūniju vai rudeni, bet to, ka pārcels uz nenoteiktu laiku, nebiju gaidījusi. Visi ir šokā par šādu pavērsienu un «Instagram» kūp no cilvēku komentāriem. Pagaidām nekas vairāk nav zināms. Es gribētu saņemt kādu informāciju un ziņu par to, vai nākamgad es varēšu pārstāvēt Latviju vai tiks rīkota jauna atlase? Neviens neko nezina,» savu komentāru pauž Samanta Tīna.