Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Džilindžers svin jubileju ar piekto un sesto sievu

© Ingrīda Punka

Režisors Dž. Dž. Džilindžers jeb Raimonds Rupeiks Starptautiskajā sieviešu dienā 8. martā svinēja savu 54. dzimšanas dienu, ko viņam par godu Vecrīgas viesnīcā «Grand Palace Hotel» bija sarīkojusi sestā sieva – rakstniece Inga Grencberga. Sveikt jubilāru kuplā pulkā ieradās bijušie Dailes teātra kolēģi, kā arī viņa piektā sieva – miljonāre un māksliniece Elīna Maligina.

Pats gaviļnieks, kopš pērnā gada nogalē aizgāja no darba Dailes teātrī, kur bija tā mākslinieciskais vadītājs, ir burtiski atplaucis un kļuvis daudz atvērtāks. Viņš atklāja, ka vislabākā dzimšanas dienas dāvana esot sievas Ingas Grencbergas nupat kā prezentētā grāmata «Sestā sieva», kas nu jau nonākusi grāmatu veikalu plauktos.

Iedvesmo rakstīt sievu un paliek teātrī

«Es lepojos ar sievu, kura man šodien ir uzdāvinājusi tiešām ļoti jaudīgu romānu, kas, uzskatu, aizies pasaulē. Viennozīmīgi tā ir ļoti augstas kvalitātes literatūra. Es jūtos eksperts pasaules literatūrā. Esmu lietas kursā, kas notiek pasaules literatūrā.

Ticiet man, lielāka dāvana nav iespējama nekā tad, ja sieviete uzraksta romānu un uzdāvina dzimšanas dienā. Nav runa tikai par iedvesmošanu, savā ziņā pat piespiešanu, jo es zināju viņas potences un iespējas no tiem tekstiem, kādus viņa pauda, sapratu, ka var to ģeniāli izdarīt romānā. Jā, es viņai liku to darīt, un viņa to izdarīja. Tā ir labākā dzimšanas dienas dāvana, kāda vien dzīvē var būt. Man šobrīd pašam ir 6-7 projekti, pie kuriem strādāju. Ir gan Liepājas teātris, ir gan Valmieras Drāmas teātris. Joprojām esmu teātrī un tur palikšu. Jāpaliek savas kompetences ietvaros,» par saviem plāniem sarunas laikā atklāja jubilārs Dž. Dž. Džilindžers.

Pilnu rakstu lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā vai www.vz.lv