Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo Normundu Zušu

© Normunda Zuša privātais arhīvs

Populārais latgalietis, šlāgermūzikas grupas «Galaktika» solists un Rēzeknes Zaļo pakalnu kora vadītājs Normunds Zušs atklāj tās desmit lietas, kas visspilgtāk raksturo viņa personību. 2019. gada oktobrī ar ovācijām tika aizvadīts pirmais ar Latgali saistīto mūziķu un izpildītāju saiets «Taiseits Latgolā!». Visas biļetes bija izpārdotas jau mēnesi pirms koncerta. Līdz ar to koncerta organizatori iecerējuši atkārtot šo saietu jau šovasar 14. jūnijā Dzintaru koncertzālē. Šajā vērienīgajā Latgales mūziķu saietā baudīsim arī Normunda Zuša harismu un vokālu.

Meita

«Kad man bija astoņpadsmit gadu, jau toreiz teicu: «Visu, ko nesasniegšu es - sasniegs mani bērni.» Un līdz ar meitiņas piedzimšanu visi lielie darbi paliek otrajā plānā, pirmajā un nozīmīgākajā vietā ir meitiņa Laimiņa, viņas laime un labklājība.»

Sieviņa

«Mana sieviņa ir tas cilvēks, kurš man līdzās ir bijis vienmēr. Septiņpadsmit gadu laikā ir bijuši gan prieki, gan bēdas, bet šo ceļu līdz šodienai esam vienmēr gājuši kopā. Mārīte ir mans varonis. Mārīte ir vislabākā mamma un sieva uz pasaules,» savu mīļoto nebeidz slavēt Normunds.

Studija

«Kopš sešu gadu vecuma, kad man uzdāvināja pirmo «kasetnieku» (kasešu magnetofons), kuram varēja pieslēgt mikrofonu un kaut ko ierakstīt, manī iemitinājās nepārvarama interese par skaņu ierakstiem. Un, gadiem ejot, esmu visu laiku būvējis savu studiju. Šī ir tā vieta, kur sākas mana privātā zona un mūzikas pasaule, vieta, kur esmu pavadījis neskaitāmas dienas un naktis, lai kāda no manām dziesmām nonāktu līdz klausītājiem.»

«Galaktika»

«Ja jāsāk runāt par manu darbu, tad izskanēs grupa «Galaktika». Balles, koncerti, dziesmas, balvas, uzvaras - tas viss raksturo mūsu darbošanos. Muzicējam daudz un dažādos sastāvos, bet abi ar kolēģi Vitoldu esam kā grupas kodols un vienots veselums. Milzīgs prieks, ka esam spējuši iemantot mūsu klausītāju mīlestību, kā arī liels paldies ikvienam mūsu fanam un atbalstītājam.»

Sadarbība ar «Dzeguzīti»

«Ļoti sirsnīga sadarbība man izveidojusies ar bērnu popgrupu «Dzeguzīte». Dziesma «Laimīgā zeme», kuru pirms dažiem gadiem kopā ierakstījām, liekas, iekaroja ne tikai bērnu, bet arī pieaugušo sirdis. Grūti iedomāties kādu skolu, kur šo dziesmu nebūtu dziedājuši, gatavojot patriotiska rakstura koncertus.»

Rēzeknes novada himna

«Es vienmēr esmu bijis savas zemes un vēl jo vairāk sava novada un savas dzimtās puses patriots. Un man ir liels gods un lepnums, ka esmu Rēzeknes novada himnas mūzikas un teksta autors.»

Rēzeknes Zaļo pakalnu koris

«Pateicoties TV3 projektam «Koru kari 3», tika izveidota mana sapņu komanda no dziedošajiem Rēzeknes jauniešiem. Tika ieguldīts liels darbs un enerģija, kas veda mūs līdz uzvarai TV3 šovā, un pēc nepilna gada, piedaloties Pasaules koru olimpiādē, mēs ieguvām arī zelta medaļu.

Ar koncertiem esam izbraukājuši visu Latviju.»

Saldumi

«Visi, kas mani labi pazīst, zina, ka esmu liels gardēdis, kā arī saldumu cienītājs. Man ļoti svarīgi ir garšīgi paēst. Bet tortes, kūciņas, dažādi saldie ēdieni, konfektes - tas viss pieder pie manām mazajām laimītēm. Cilvēks nekad nevar būt tik ļoti paēdis, lai nevarētu apēst vēl divus saldos,» ar smaidu sejā stāsta Normunds.

«IZ design»

«Šis ir stāsts par manu tēti, vienu no svarīgākajiem cilvēkiem manā dzīvē. Jau vairākus gadus viņa eksistējošais hobijs ir pāraudzis par nopietnu nodarbošanos dabīgās ādas darinājumu jomā. Viņa roku darinātās rokassprādzes, maki, siksnas - tās ir lietas, kas gandrīz vienmēr man ir klāt un silda ar īpašu auru.»

Suns

«Mani pirmie mājdzīvnieki bija papagailīši, par kuriem rūpējos bērnībā.

26 gadu vecumā iegādājos vācu aitu vilcenīti Džīnu, no kuras izauga ļoti labs draugs un mīļš ģimenes biedrs. Lai arī šobrīd Džīna jau devusies citos medību laukos, dzīvi bez suņa es vairs nespētu nekad iedomāties. Tagad, nu jau pusotru gadu, manu skaisto un mīļo meiteņu pulku ģimenē ir papildinājusi amerikāņu akita Mia.»