Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Kurusova Singapūrā brīdina draugus

© F64 Photo Agency

Deju pasniedzēja Aleksandra Kurusova jau kopš 2018. gada dzīvo un strādā Singapūrā, kur šobrīd strauji izplatās koronavīruss «Covid-19». Aleksandra ik dienu mēro ceļu ar metro no mājām uz darbu – deju studiju, kur strādā ar saviem dejotājiem. Situācija nav vienkārša, visu laiku sevi jāsargā. Aleksandra ikdienā nēsā sejas masku un mazgā rokas ar ziepēm vairāk nekā desmit reižu dienā.

«Neuzskatu, ka atrodos pašā epicentrā, bet salīdzinoši tuvu tam. Sajūtas ir dīvainas. Godīgi sakot, jūtos jocīgi, ka šis vīruss tepat vien līdzās klejo. Mums Singapūrā jau ir apstiprināti 68 saslimšanas gadījumi. Ja senāk varēja kontrolēt un zināt, kas ar ko komunicēja no Ķīnas, un šos gadījumus novērst, tagad jau vairs nevar saprast, no kurienes kas ienāk, vienkārši tas ir «gaisā». Tādēļ vairs nav omulīgi.

Cilvēku uz ielām, metro, veikalos, kafejnīcās un bāros, un vietās, kur parasti pulcējas daudz ļaužu, ir krietni mazāk. Ja senāk uz darbu braucu piepildītā metro vilcienā un nebija pat, kur apsēsties, šobrīd tas ir gandrīz tukšs. Tāpat arī kafejnīcās, kuras piektdienu vakaros un sestdienās bija tik pārpildītas, ka nebija brīvu galdiņu, kur apsēsties, nu ir tukšas.

Kad tikko kā Singapūrā izziņoja oranžo brīdinājuma līmeni, biju šokā no piedzīvotā. Cilvēki uzvedās gluži kā asa sižeta filmās. Veikalu plaukti tika pilnībā iztukšoti. Cilvēki grāba visu, kas bija plauktos. Tualetes papīra iepakojumus, ātri pagatavojamās zupas, pilnīgi viss bija iepirkumu grozos. Ieejot veikalā, pat sākumā nesapratu, kas īsti ir noticis, kāpēc cilvēki tā iepērkas, jo jaunā gada svinības jau pagājušas. Tiešām nesapratu, kas notiek!? Atbraucot mājās, izlasīju ziņu par oranžo līmeni, kas valstī izsludināts, un tad arī sapratu, kāpēc cilvēki tā trako lielveikalā.

Šobrīd atkal ir kļuvis mierīgāk. Rindas veikalos nav tik briesmīgas un nav vairs tukši plaukti. Kā valdība saka, tad pārtika pietiks visiem.

Pilnu rakstu lasiet šīs nedēļas "Vakara Ziņas" žurnālā.