Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 4

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas, kultūras un cita rakstura notikumi un sarīkojumi dažādās Latvijas vietās.

Godinot Andreja Žagara piemiņu, viņa brālis atjauno operu «Pīķa dāma»

Pieminot Latvijas Nacionālās operas direktoru, režisoru Andreju Žagaru, 20. februārī atjaunojuma pirmizrādi piedzīvos Pētera Čaikovska operas «Pīķa dāma» iestudējums. Andreja Žagara režijā šis uzvedums pirmizrādi piedzīvoja 2005. gadā un guva spožus panākumus Latvijā un ārzemju viesizrādēs.

Atjaunojuma muzikālais vadītājs ir Mārtiņš Ozoliņš, atjaunojuma režisors ir Andreja Žagara brālis Juris Žagars, režisora asistente - Dace Volfarte.

Hermaņa lomā iejutīsies krievu tenors Sergejs Poļakovs, kurš šobrīd strauji gūst atzinību izcilos opernamos visā pasaulē; šosezon Hermaņa lomu dziedās arī pazīstamais gruzīnu tenors Georgs Onjani. Lizas lomā būs konkursa «Competizione dell`Opera» (2019) uzvarētāja, ukraiņu soprāns Anna Bondarenko, Maskavas Muzikālā akadēmiskā teātra soliste Inna Kločko un lieliskais lietuviešu soprāns Vida Mikenvičūte. Grāfienes lomā - Ilona Bagele vai Andžella Goba. Tomski interpretēs izcilais baltkrievu baritons Vladislavs Suļimskis, Polinas lomā - latviešu mecosoprāns, Frankfurtes operas soliste Zanda Švēde. Jeļecka lomā - Jānis Apeinis vai Rinalds Kandalincevs.

«Pīķa dāmas» izrādes šosezon notiks arī 22. februārī un 26. martā, kā arī Rīgas Operas festivāla ietvaros 6. un 12. jūnijā.

«Sarunas pirms pirmizrādēm» par operu «Pīķa dāma» gaidāmas 17. februārī pulksten 18.30 operas Jaunajā zālē.

Biļetes uz «Pīķa dāmas» atjaunojuma iestudējumu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

Apmeklē Sieviešu festivālu, kas veltīts personības izaugsmei

Vecāku organizācija «Māmiņu klubs», televīzija sievietēm «STV Pirmā!» un «Veselības centru apvienība» (VCA) 29. februārī Jūrmalā laikā no pulksten 12.00 līdz 19.00 viesnīcā «Semarah Hotel Lielupe» (Bulduru prospekts 64/68) rīko otro Sieviešu festivālu.

Festivāla rīkotāji sola plašu, izglītojošu un izklaidējošu programmu kā īpašu dāvanu visām Latvijas sievietēm. Ieeja pasākumā ir bez maksas. Šogad Sieviešu festivāls veltīts attiecību tēmai - pirmām kārtām jau sievietēm pašām ar sevi, savu pašrealizāciju gan profesionālajā, gan privātajā dzīvē, partneriem, bērniem, skaistumu, veselību, pašizaugsmi, karjeru, vecumu, seksualitāti un daudzām dzīves jomām. Festivālā sievietes varēs klausīties iedvesmojošas uzrunas no Latvijā vadošiem psihoterapeitiem, koučiem, ārstiem, influenceriem, modes un stila ekspertiem, brīnišķīgām un iedvesmojošām personībām, baudīt sievišķīgāko produktu «degustācijas», kā arī piedalīties praktiskās meistarklasēs vairākās zālēs viesnīcā «Semarah Hotel Lielupe».

Pēc «Māmiņu kluba» veiktās aptaujas, kurā piedalījās 500 sieviešu vecumā no 25 līdz 35 gadiem, visvairāk sievietēm pietrūkst laika. Tāpēc šis pasākums būs tieši laikā, lai ņemtu pie rokas labāko draudzeni, mammu, meitu un dotos uz Sieviešu festivālu!

Sieviešu festivāla laikā darbosies īpaša dāmu poliklīnika, kur būs iespējams veikt dažādas veselības pārbaudes un konsultēties ar «Veselības centru apvienības» speciālistiem.

Pasākums tiešraidē būs vērojams portālā «Maminuklubs.lv»; festivāla notikumiem varēs sekot līdzi arī «STV Pirmā!» un «Māmiņu kluba» sociālajos tīklos.

Pianists Vilems Lačumija atgriežas Latvijā

7. martā pulksten 18.00 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» Liepājas Simfoniskais orķestris atklās nu jau 28. Liepājas Starptautisko zvaigžņu festivālu. Koncerta īpašais viesis - franču pianists Vilems Lačumija ar skaisto Ravela Klavierkoncertu.

Morisa Ravela Klavierkoncerts Sol mažorā sniedz 20. gadsimta pēckara Eiropas dzirkstošo vitalitāti, un lieliski, ka šajā spilgtajā neganta prieka opusā solists būs tieši Francijā dzimušais Vilems Lačumija.

Vēl pirms Ravela Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Gintara Rinkeviča vadībā atskaņos arī divus 19. gadsimta šedevrus - divas simfoniskas kaprīzes. Jūras virsnieks Nikolajs Rimskis-Korsakovs savā «Spāņu kapričo» piedāvā plaša vēriena spāniskus ritmus, savukārt viņa tautietis Pēteris Čaikovskis «Itāļu kapričo» atjauno zaudēto dzīvesprieku saulainajā Romā, un viņa mundro kaprīzi rotā itāļu tautasdziesmas.

Visbeidzot šajā koncertā gaidāms arī pasaules pirmatskaņojums daudzviet pasaulē zināmā latviešu meditāciju meistara un virtuozā ainavista Ērika Ešenvalda saksofonkoncertam «Arktikas vīzijas. Jūra», kas rakstīts izcilajam saksofonistam Oskaram Petrauskim.

Atgādinām, ka ar pieciem koncertiem no 7. līdz 14. martam Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» norisināsies Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotais nu jau 28. Liepājas Starptautiskais zvaigžņu festivāls, kurā piedalīsies izcilības no Brazīlijas, Čīles, Portugāles, Francijas, Čehijas, Lietuvas un Latvijas.

Biļetes uz festivāla koncertiem pieejamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un interneta platformā www.bilesuparadize.lv.

Grupa «Opus Pro» izsludina prezentācijas koncertu

18. martā VEF Kultūras pilī latviešu rokgrupa «Opus Pro» aicina uz sava jaunā ierakstu albuma «Būsim kopā arvien» atklāšanas koncertu, kurā skanēs gan pavisam jaunas dziesmas, gan tās, kas tapušas pēdējo gadu laikā, kā arī grupas zelta repertuārs. Koncerta sākums - pulksten 19.00.

«Jaunā albuma ierakstā ir dzirdamas vijoļu skaņas, tādējādi koncertā uz skatuves kāps arī stīgu grupa, kas piedalīsies ne tikai jauno dziesmu atskaņošanā, bet bagātinās skanējumu arī visiem labi zināmajām un klausītāju mīlētajām balādēm. Savukārt koncerta galvenā viešņa būs «X faktora» zvaigzne Elīna Gluzunova, ar kuru grupai «Opus Pro» ir izveidojusies sadarbība un kuras vokālu grupa bija novērtējusi, vēl pirms dziedātāja piedalījās un plūca uzvaras laurus šovā,» teic grupas dalībnieks Artūrs Zemnieks.

Pašreiz grupā muzicē Alex jeb īstajā vārdā Oļegs Andrejevs, Artūrs Zemnieks, Uldis Krūmiņš, Jānis Valters un Juris Veremejs.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta platformā www.bilesuparadize.lv.