Ceturtdiena, 18.aprīlis

redeem Jadviga, Laura

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas, kultūras un cita rakstura notikumi un sarīkojumi dažādās Latvijas vietās.

«Piektdienas vakara šovs» Jūrmalā izskanēs Valentīndienā

14. februārī pulksten 19.30, Valentīndienā, kas šogad iekrīt piektdienā, Dzintaru koncertzāle klausītājus aicina uz «Piektdienas vakara muzikālo šovu».

Mīlestībai veltītajā programmā varēs baudīt 20. un 21. gadsimta pasaules mūzikas šedevrus un populāras latviešu melodijas.

Koncertā piedalās «Supernova» zvaigzne The Ludvig jeb īstajā vārdā Jēkabs Ludvigs Kalmanis - jauneklis ar dabisku harismu un spēcīgu balsi - un šarmantais Dagnis Roziņš, kura uzstāšanās šovā «X faktors» pārsteidza daudzus klausītājus. Vakaru greznos brīnišķīga dāmu trijotne - Rūta Dūduma-Ķirse, kuras samtainā balss spēj izvīt virtuozākās džeza melodiju pasāžas, vokālās mākslas dīva un Raimonda Paula šābrīža skatuves mūza, soprāns Dināra Rudāne, kā arī dziedātāja Aminata - viņas balss jaudu un tēlu nevar sajaukt ne ar vienu citu.

Grupā «The Beach Band» spēlēs latviešu džeza un neakadēmiskās mūzikas instrumentālisti: Jānis Ķirsis (taustiņi), Rihards Goba (bass), Oskars Ozoliņš (trompete), Dāvis Jurka (saksofons), Laura Rozenberga (trombons), Krišjānis Bremšs (bungas) un Jānis Rubiks (kontrabass).

Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs.

Mārtiņš Ruskis aicina uz kopkoncertu ar Raimondu Paulu

Pērnā gada nogalē nāca klajā jauns dziedātāja Mārtiņa Ruska dziesmu albums «Piparmētru tēja», kurā iekļautas Raimonda Paula dziesmas ar Guntara Rača vārdiem, kurš nominēts «Zelta mikrofona» balvai. Šobrīd divas no pazīstamākajām dziesmām ir «Laime ir akla» un «Piparmētru tēja», kuras ilgu laiku turas Latvijas Radio 2 nedēļas spēlētāko dziesmu sarakstos. Taču pašam izpildītājam, kā arī Raimondam Paulam šajā albumā ir nedaudz citas mīļākās dziesmas. Vienai no tām tagad tapis arī video. Dziedātājs Mārtiņš Ruskis stāsta: «Dziesma «Baltās rozes» ir gan mana un, cik man zināms, arī Maestro favorītdziesma no albuma. Šobrīd kopīgi gatavojamies, lai tā tikpat skanīgi kā ierakstā izskanētu arī 15. februārī pulksten 19.00 VEF Kultūras pilī, kur notiks albuma «Piparmētru tēja» prezentācijas koncerts. Esmu diezgan satraukts par šo iespēju, uzstāties solo koncertā kopā ar Maestro, bet ticu, ka viss izdosies lieliski.»

Biļetes uz albuma prezentācijas koncertu meklējiet interneta platformā «www.bilesuparadize.lv».

Skaistākās franču melodijas «Lielajā dzintarā»

Kā brīnišķīgs pārsteigums visiem mīlētājiem Valentīndienā - 15. februārī pulksten 18.00 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» uzstāsies pasaulslavenais šarmantais franču senās mūzikas ansamblis «Le Poème Harmonique» no Parīzes. Skanot dūdām, flautām, perkusijām un dažādiem senajiem instrumentiem, ansamblis izdziedās seno franču dziesmu programmu «Aux Marches du Palais» («Uz pils kāpnēm»). Šīs 15.-19. gs. melodijas ir īsti šedevri un mūsdienās veido daļu no Francijas kultūras mantojuma. Pie diriģenta pults - baroka mūzikas eksperts Vensāns Dimestrs (Vincent Dumestre), soprāns - Klēra Lefiliatra (Claire Lefilliâtre).

Biļetes nopērkamas koncertzāles «Lielais dzintars» informācijas centrā, «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta vietnē «www.bilesuparadize.lv».



Martā notiks 28. Liepājas starptautiskais zvaigžņu festivāls

Ar pieciem koncertiem no 7. līdz 14. martam Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» norisināsies Liepājas simfoniskā orķestra rīkotais nu jau 28. Liepājas starptautiskais zvaigžņu festivāls, kurā piedalīsies izcilības no Brazīlijas, Čīles, Portugāles, Francijas, Čehijas, Lietuvas un Latvijas.

Spožie diriģenti Gintars Rinkevičs, Andris Veismanis un Atvars Lakstīgala, Liepājas simfoniskais orķestris un Latvijas Radio bigbends, dziedātājas Maija Kovaļevska un Maria Mendeša, virtuozi Mišaels Pipokiņa un Karels Dohnals, pianisti Armands Ābols un Vilems Lačumija, Ērika Ešenvalda saksofonkoncerta pasaules pirmatskaņojums ar Oskara Petrauska solo, Rīgas kamerkora «Ave Sol» vīri un Orests Silabriedis piecos koncertos «Lielā dzintara» Lielajā zālē un Dzintara Jurgelaiša kamerzālē.

Biļetes uz visiem festivāla koncertiem var iegādāties koncertzāles «Lielais dzintars» biļešu kasē, «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un interneta platformā «www.bilesuparadize.lv».

Atlaides - skolēniem, studentiem, invalīdiem un pensionāriem.

Piedalies vērienīgā Sieviešu festivālā personības izaugsmei un veselībai!

Vecāku organizācija «Māmiņu klubs», televīzija sievietēm «STV Pirmā!» un «Veselības centru apvienība» (VCA) 29. februārī Jūrmalā laikā no pulksten 12.00 līdz 19.00 viesnīcā «Semarah Hotel Lielupe» ( Bulduru prospekts 64/68)ko otro Sieviešu festivālu. Pērn pasākums, kas veltīts sievietes veselībai un izaugsmei un bija pieejams bez maksas, pulcēja vairāk nekā 3000 sieviešu. Arī šogad festivāla rīkotāji sola plašu, izglītojošu un izklaidējošu programmu kā īpašu dāvanu visām Latvijas sievietēm! Ieeja pasākumā ir bez maksas.

Šogad Sieviešu festivāls veltīts attiecību tēmai - pirmām kārtām jau sievietēm pašām ar sevi, savu pašrealizāciju kā profesionālajā, tā privātajā dzīvē, partneriem, bērniem, skaistumu, veselību, pašizaugsmi, karjeru, vecumu, seksualitāti un daudzām dzīves jomām. Pēc «Māmiņu kluba» veiktās aptaujas, kurā piedalījās 500 sieviešu vecumā no 25 līdz 35 gadiem, visvairāk sievietēm pietrūkst laika. Tāpēc šis pasākums būs tieši laikā, lai ņemtu pie rokas labāko draudzeni, mammu, meitu un dotos uz Sieviešu festivālu izbaudīt vienu maģisku dienu tikai sev!

Sieviešu festivāla laikā darbosies īpaša dāmu poliklīnika, kur būs iespējams veikt dažādas veselības pārbaudes un konsultēties ar «Veselības centru apvienības» speciālistiem.

Pasākumu vadīs dzīvesstila blogere un TV personība Kristīne Virsnīte. Tas tiešraidē būs vērojams portālā «Maminuklubs.lv»; festivāla notikumiem varēs sekot līdzi arī «STV Pirmā!» un «Māmiņu kluba» sociālajos tīklos.