Trešdiena, 24.aprīlis

redeem Nameda, Ritvaldis, Visvaldis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 4

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas, kultūras un cita rakstura notikumi un sarīkojumi dažādās Latvijas vietās.

Marija Naumova sagatavojusi mīlestības programmu

7. februārī dziedātāja Marija Naumova ar savu koncertprogrammu pirmo reizi viesosies Vidzemes koncertzālē «Cēsis», savukārt 18. februārī šī pati programma skanēs Rīgā, VEF Kultūras pilī. Abi koncerti sāksies pulksten 19.00.

«Ar šo programmu klausītājiem vēlos nest mīlestību, jo, manuprāt, pasaulē nekas nav svarīgāks par mīlestību. Abos vakaros izskanēs daudziem zināmas, iemīļotas un pavisam nedzirdētas dziesmas no mana repertuāra,» teic dziedātāja, kura abos koncertos muzicēs kopā ar saviem draugiem.

Programmā skanēs oriģinālkompozīcijas no Marijas albuma «Uz ilūziju tilta» - desmit dziesmas ar latviešu dzejnieku Jāņa Petera un Kārļa Vērdiņa vārdiem, kurām mūziku sarakstījis franču ģitārspēles virtuozs un viens no labākajiem manuš (manouch) stila ģitāristiem pasaulē Sebastjens Žinjo. «Albums «Uz ilūziju tilta» ir simboliskais tilts starp divām mājām - Latviju un Franciju, kā arī tilts starp divām paaudzēm - manu paaudzi un vecāko paaudzi. Tas ir tilts starp to, kāda biju pirms desmit gadiem un kāda esmu tagad...» atklāj Marija.

Biļetes uz abiem koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» tīklā.



Rokgrupa «BI-2» muzicēs Rīgā ar Latvijas simfonisko orķestri

20. martā pulksten 20.00 «Arēna Rīga» notiks Krievijas rokgrupas «BI-2» un Latvijas simfoniskā orķestra koncerts, ko diriģēs Krievijas nopelniem bagātais mākslinieks Fēlikss Aranovskis. Kā viesmāksliniece koncertā piedalīsies arī etnodžeza dziedātāja, maskaviete Tīna Kuzņecova.

Koncertā mūziķi izpildīs kompozīcijas no jaunākā studijas albuma «BI-2 & simfoniskais orķestris», kura skaņu pēcapstrāde 2019. gadā notika visā pasaulē zināmajā Londonas studijā «Abbey Road». Koncerta viesi dzirdēs ne tikai dziesmas no jaunā ierakstu albuma, bet ar citas kompozīcijas, kurām līdz šim nav bijis aranžējuma ar orķestri, un, protams, visspilgtākos un iemīļotākos hitus.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties «Biļešu servisa» tīklā.



Martā notiks 28. Liepājas starptautiskais zvaigžņu festivāls

Ar pieciem koncertiem no 7. līdz 14. martam Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» norisināsies Liepājas Simfoniskā orķestra rīkotais nu jau 28. Liepājas starptautiskais zvaigžņu festivāls, kurā piedalīsies izcilības no Brazīlijas, Čīles, Portugāles, Francijas, Čehijas, Lietuvas un Latvijas.

Spožie diriģenti Gintars Rinkevičs, Andris Veismanis un Atvars Lakstīgala, Liepājas Simfoniskais orķestris un Latvijas Radio bigbends, dziedātājas Maija Kovaļevska un Maria Mendeša, virtuozi Mišaels Pipokiņa un Karels Dohnals, pianisti Armands Ābols un Vilems Lačumija, Ērika Ešenvalda saksofonkoncerta pasaules pirmatskaņojums ar Oskara Petrauska solo, Rīgas kamerkora «Ave Sol» vīri un Orests Silabriedis piecos koncertos «Lielā dzintara» Lielajā zālē un Dzintara Jurgelaiša kamerzālē.

Biļetes uz visiem festivāla koncertiem var iegādāties koncertzāles «Lielais dzintars» biļešu kasē, «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un interneta platformā www.bilesuparadize.lv.

Atlaides - skolēniem, studentiem, invalīdiem un pensionāriem.



Uģis Roze svinēs 60. dzimšanas dienu

Dziedātājs Uģis Roze gatavojas 60. jubilejas koncertiem, kuros kopā ar skatuves partnerēm Olgu Rajecku, Iru Krauju un Anmary jeb Lindu Dinsbergu, komponistiem Raimondu Macatu, Jāni Lūsēnu un citiem mūziķiem izdzīvos skaistākās dziesmas no dažādu laiku repertuāra.

Dziedātājs dzimis 19. aprīlī un atzīst, ka savos jubilejas koncertos vēlas parādīt visu labāko, ko savā mūžā ir sastrādājis: «Gan pašus muzikālos pirmsākumus, dziedot grupā «Inversija» Harija Baša un vēlāk - Raimonda Macata vadībā, gan skaistākos mirkļus kopā ar Imantu Kalniņu «Turaidas rozē», dziesmas no sava soloalbuma «Divtulība» un visbeidzot - dažādo stilu raksturus un brīvības izjūtu Jāņa Lūsēna muzikālajā apvienībā «Promenāde».»

Jubilejas reizē kopā ar Uģi būs arī viņa uzticamie skatuves draugi - Juris Kristons (taustiņinstrumenti), Modris Laizāns (basģitāra), Aivars Gudrais (ģitāra) un Ivars Kalniņš (sitaminstrumenti).

Pirmajam koncertam 14. aprīlī Rīgā, VEF Kultūras pilī sekos koncerti Latgales vēstniecībā «Gors» 15. aprīlī, Vidzemes koncertzālē «Cēsis» 16. aprīlī un Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» 18. aprīlī.

Biļetes uz koncertiem iepriekšpārdošanā «Biļešu paradīzes» kasēs.