Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kādas superdiētas ievēro slavenības?

© Foto no personiskā arhīva

Viena no visbiežāk izskanējušajām Jaungada apņemšanām ir svara korekcija un atbrīvošanās no liekajiem kilogramiem. Dziedātājas Laura Raila-Lakstīgala un Liene Šomase, kā arī horeogrāfs, deju skolas «Dzirnas» izveidotājs un vadītājs Agris Daņiļevičs jauno gadu sākuši ar labiem rezultātiem un jau var lepoties ar nomestajiem kilogramiem. Sarunā ar »Vakara Ziņām« tievētāji dalās ar saviem padomiem, kā izdevies iegūt slaidākas ķermeņa aprises.

Laura Raila-Lakstīgala 28 dienās nomet 6 kg

Dziedātāja Laura Raila-Lakstīgala, ievērojot vegānu diētu, jau kļuvusi acīmredzami slaidāka. Viņa atklāj, ka tievēšanai pievērsās, kad sociālajā vietnē «Instagram» laimēja diētas plānu no fitnesa treneres Sintijas Katkevičas un viņas vadītā «mansfitness.lv». Dziedātāja ir patīkami pārsteigta, ka vegānu diēta ir ar bagātīgu garšas buķeti un tajā pašā laikā arī ļoti sātīga. Viņa atklāj, ka, ievērojot diētu, nevienā mirklī, nav jutusies izsalkusi. Laura gan tāpēc nav kļuvusi par vegāni vai veģetārieti, tomēr ir priecīga par sasniegto rezultātu. «Diētu sāku ievērot, jo vēlējos nomest liekos kilogramus, kuri pēc grūtniecības nāca klāt un gāja nost. Laikam liktenīgi «Instagram» laimēju diētas plānu, izlasīju motivējošo aprakstu un nolēmu sākt to ievērot.

Vegānu diēta ir negaidīti garšīga, sātīga, jūtos paēdusi, un receptes ir ļoti interesantas. 28 dienu laikā nometu 6,2 kilogramus. To var redzēt arī pēc maniem vaidziņiem, kas kļuvuši krietni plānāki. Pašlaik esmu uzsākusi diētas 2. posmu. Esmu apņēmības pilna notievēt vēl vairāk, jo jau martā nāks klajā mana jaunā dziesma un paredzētas dažādas aktivitātes. Pačukstēšu, ka tas ir duets ar Normundu Rutuli.

Manī valdīja stereotips, ka vegānisms ir kaut kas negaršīgs, bet tā nebūt nav, pat periodā, kad diētas posms jau bija beidzies, es pieturējos pie izstrādātajām receptēm, taču šad tad neliedzu sev arī piena produktus, gaļu un zivis. Uzskatu, ka reizi nedēļā, kad diēta beigusies, droši var ēst arī dzīvnieku izcelsmes produktus. Izmantot vegānu receptes ikdienas maltītē ir ļoti veselīgi, jo ķermenis atpūšas un nav piebāzts ar smagu ēdienu. Iesaku visiem pamēģināt un nenobīties. Paldies fitnesa trenerei Sintijai Katkevičai, ka viņa ievadīja mani šajā augu izcelsmes ēdienu pasaulē,» savu tievēšanas plānu izstāsta dziedātāja Laura Raila-Lakstīgala.

Lienes Šomases pārvērtības novērtē apkārtējie

Skatuves māksliniece Liene Šomase vienmēr izskatījusies žilbinoši. Kā novērojām TV3 šova «Zvaigznes ceļo» jaunās sezonas prezentācijas sarīkojumā, dziedātāja kļuvusi vēl slaidāka. Taujājam, lai viņa padalās ar sava slaiduma un lieliskā izskata noslēpumu. «Domāju, ka tā būs mīlestība pret dzīvi, kas dara savu. Tāda patiesa un skaista beznosacījumu mīlestība. Manā dzīvē daudzas foršas lietas ir notikušas un sākušies jauni projekti.

Īpašus vingrinājumus gan nepildu un speciālas diētas neievēroju. Taču, tā kā ikdienā strādāju ar bērniem, tas mani iedvesmo. Tāpat arī kalni man palīdz restartēties un dara ar mani brīnumu lietas. Pērnā gada decembrī piepildīju savu sapni. Austrijas kalnos nu esmu uzkāpusi jau trīs reizes.

Jā, tik tiešām, vairāki cilvēki teikuši, ka esmu kļuvusi slaidāka. Tas laikam ir normāli. Pati neesmu tam pievērsusi uzmanību. Tikai secināju, ka bikses krīt nost,» komentē dziedātāja Liene Šomase.

Diētas neatzīst

«Es diētas neatzīstu. Domāju, ka viss ir cilvēka galvā. Daudzas sievietes ļoti skatās uz ēdienkarti, ko un cik daudz ēd, kā arī iet uz sporta zāli. Uz sporta zāli noteikti ir jāiet. Es sporta zāles vietā regulāri pastaigājos svaigā gaisā. Un man ļoti svarīgs ir miegs. Pieturos pie vismaz astoņu stundu naktsmiera. Ēdu, protams, sabalansēti. Ir dienas, kad neizdodas paēst, jo vēlos izdarīt visus savus darbus un nav laika maltītei. To man vēl jāiemācās sakārtot, un tas ir liels izaicinājums. Apmeklēju arī masāžas «Figura line», kas arī ir viens no labiem un relaksējošiem mirkļiem. Šīs masāžas ir labas arī imunitātei un asinsritei. Mīļās dāmas, sevi ir jālutina! Nav jau obligāti jāskrien uz dārgiem SPA saloniem un dārgām procedūrām. Mēs visu varam izdarīt ļoti vienkārši, ar elementārām lietām. Vajag tikai uzdrīkstēties un atrast tam laiku. Nedrīkst aizmirst lutināt un mīlēt sevi!» ikdienišķus knifiņus lieliskam izskatam atklāj Liene Šomase.

Agris Daņiļevičs ievēro diētu un nomet 13 kg

Horeogrāfs, deju skolas «Dzirnas» izveidotājs un vadītājs Agris Daņiļevičs, ievērojot Stokholmas diētu, zaudējis 13 kilogramus liekā svara un ieguvis savu labāko formu. «Centos ēst mazāk, arī sportot, bet tievāks no tā nepaliku. Tāds haoss vien bija, jo nebija nekādas nojausmas, kā tas ir - ēst pareizi. Sapratu, ka nevaru noskriet krosu un tad ēst visu, kas pagadās. Tā tas nestrādā,» iepriekšējo tievēšanas pieredzi atklāj horeogrāfs.

Pavisam nesen atgriezies no divu nedēļu ilga komandējuma ārzemēs, viņš sapratis, ka jāsāk rīkoties un jāatbrīvojas no liekajiem kilogramiem, kas traucē dzīvot: «Pēc sešu deju iestudēšanas paspēju apmeklēt arī piecus fiziski ļoti smagus riteņbraukšanas treniņus, izskriet krosu un piedalīties boksa treniņā. Bet, atgriežoties mājās, uzkāpu uz svariem, un tie rādīja 106 kilogramus. Tas bija rekords! Biju pamatīgi apvēlies, un skats spogulī pavērās ļoti nepatīkams. Drēbes vairs nederēja, un, šņorējot kurpes, elpot normāli vairs nebija iespējams. Sapratu, ka tālāk vairs nav kur. Ir jārīkojas. Un tad vienā radu saietā par tievēšanu ar Stokholmas diētas palīdzību man atgādināja brālēna meita.

Tā arī nolēmu pievērsties Stokholmas diētai. Es to pat nesauktu par diētu, jo visu laiku biju paēdis un ne reizi neizjutu izsalkuma vai bada sajūtu. Ēdienu receptes bija daudzveidīgas un gardas, bet pats svarīgākais - svars kritās diezgan strauji. Ņemot vērā manu diezgan neprognozējamo darba specifiku, visu perfekti neizdarīju un pieļāvu arī atkāpes no plāna. Taču tas neietekmēja rezultātus. Jau pavisam drīz kurpes atkal varēju uzvilkt bez aizdusas un smagām nopūtām, bet bikšu siksnu varēju pievilkt par diviem caurumiem ciešāk. Baigais prieks bija brīdī, kad, izņemot no skapja sen nevilktas un glaunas žaketes, atkal varēju tās aizpogāt. Kopumā pēc diētas ne tikai fiziski jūtos daudz labāk, bet būtiski uzlabojusies arī pašsajūta un atgriezies dzīvesprieks!»