Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Laimīgu, piepildītu un bagātu jauno 2020. gadu!

© Pixabay

Jau atkal, stāvot uz gadumijas sliekšņa, atskatāmies, kāds bijis aizvadītais? Neparasts, sāpīgs, piedzīvojumiem bagāts un pamācošs. Bijuši prieki un bēdas, skanējuši smiekli un lijušas asaras. Tāda ir dzīve! Taču viens ir skaidrs, aizvadītais bija pārmaiņu gads.

»Vakara Ziņas« ir nemitīgas attīstības, jaunu ideju un plānu realizētāji. Mums patīk ieviest jaunas rubrikas, uzrunāt slavenības, doties tuvos un tālos ceļojumos, runāt par stilu un modi, pētīt un vētīt automašīnas, ielūkoties attiecību līkločos. Mums patīk riskēt. Un, pats galvenais, mēs nebaidāmies atzīt savas kļūdas, jo kļūdīties ir tik cilvēcīgi.

Paldies »Vakara Ziņu« radošajai komandai, paldies jaukajiem kolēģiem - Dacei Ābolai, Laumai Lapsai, Ingrīdai Punkai, Gintam un Žannetai Gaveriem un Raivim Maksim Malnacam. Mani mīļie kolēģi, paldies jums par darbu, par atbalstu, par sapratni un iejūtību. Un lai mums izdodas atklāt jaunus apvāršņus, radīt interesantus rakstus un doties galvu reibinošos piedzīvojumos arī 2020. gadā!

Tāpat ir liels paldies jāsaka izdevniecības «Mediju nams» direktorei Ilzei Bērziņai. Paldies Ilze, ka uzticies mums, atbalsti un palīdzi radīt brīvdienu žurnālu!

Un jums uzticamies, »Vakara Ziņu« lasītāji, paldies par kopābūšanu. Novēlu jums jaunajā gadā labklājību, mieru un saticību ģimenēs un, pats galvenais, lai pietiek spēka un veselības. Nosviniet līksmi jauno gadu, un tiekamies jaunajā gadā!

Māksliniece, maketētāja Dace Ābola: «Lai nekad netrūkst spēku jauno ideju realizēšanai!»

Kārtējais darbīgais gads pagājis, veidojot maketus un vizualizāciju žurnālam. Katrs numurs ir īpašs un vienreizējs, pilns notikumiem un visaptverošas informācijas. Tāpat kā dzīvē, arī man darba procesā ir «karstie» notikumi, kas ir jāieliek jaunākajā numurā, tad gan nākas «tā kārtīgi pasvīst», lai visas ziņas būtu viegli uztveramas un kopumā izdevums izskatītos labi.

Šajā svētku laikā esmu aizdomājusies par to, cik skaista ir mūsu dzīve, kurā nepārtraukti mutuļo emocijas un kura ir pilna dažnedažādu notikumu. Ziemassvētkos visiem iesaku sajust burvestību, mīlestību, arīdzan atrast to, kas ļauj lidot un mīlēt. Šis ir laiks, kad patiesi var sajust un izbaudīt vissvarīgāko - ģimeni, enerģiju, prieku un sev vajadzīgo.

Mans novēlējums jums visiem būs šāds - lai stipra veselība, lai nekad netrūkst spēku savu jauno ideju realizēšanai, un, protams, novēlu veiksmi ikdienas darbos.

Auto un moderno gadžetu eksperts Gints un Žanneta Gaveri: «Tikpat kristāltīri kā pirms 25 gadiem viens otram atzīstamies mīlestībā!»

Mīlestība. Šim vārdam vajadzētu būt tīram kā kalnu kristālam. Vistīrākajam vārdam pasaulē, jo ar to apzīmē visvērtīgāko, kas uz šīs pasaules jebkad bijis, ir un būs izgudrots. Taču cilvēks to pamanījies novalkāt kā vecu zeķi. Lietot to visur, kur var un kur ne. Izspļaut pie iespējas kā garšu zaudējušu košļājamo gumiju.

Mēs mīlam savu darbu! Mīlam zirņu zupu ar grauzdiņiem. Mīlam zvilnēt dīvānā un skriet pa piesmakušu pilsētu. Mēs mīlam savu suni, kaimiņu kaķi un nomīdītas sporta kurpes. Mīlam ceļot, pagulēt no rītiem un braukt ar auto. Mīlam dzeju, prozu un klasisko mūziku. Visu to mēs darām ar to pašu vārdu, ar kuru izsakām visskaistākās jūtas pret savu izredzēto. Vienīgo. Un to pašu vārdu, kuru veltām mammai un tētim gan priecīgos, gan skumjos brīžos. Vai esam tālajā ceļā zaudējuši šā vārda patieso un vienīgo nozīmi?

Strādājot plecu pie pleca, mēs divdesmit piecos gados esam sapratuši, ka, jebkuru uzdevumu veicot, pats svarīgākais ir sajust uzticamu atbalstu. Saprast vienam otru no pusvārda. Un, ja vajag, izvilloties darba jautājumos tā, ka spalvas pa gaisu! Tā var nostaigāt vistālāko ceļu un sasniegt vislabākos rezultātus.

Kopīgi radītos kilometriem garos video ruļļos, starptautiskās auto izstādēs uzberztās tulznās un garos pārlidojumos jaunu ceļojumu aprakstu meklējumos varam tikpat kristāltīri teikt viens otram šo nodrāzto vārdu par mīlestību kā pirms divdesmit pieciem gadiem. To no visas sirds novēlam arī

Jums - žurnāla «Vakara Ziņas« lasītāji! Lielu, pūkainu un baltu mīlestību! Gluži kā Ziemassvētku sniegs! Un sargāt to. Nepielīdzināt kedām un zirņu zupai!

Fotogrāfe Ingrīda Punka: «Saved mājās pie Daugavas krastiem»

«Vakara Ziņu« svētku numura foto sesijas laikā «Akropolē» ieraudzīju Ziemassvētku vecīša telefona būdiņu, prātā ienāca Anglija, mūsu aizbraukušie tautieši, arī mani bērni, ar kuriem regulāri sazvanos un sūtu paciņas, arī uz Ziemassvētkiem. Gada nogales dienās znots ar mazbērniem steidzas no Anglijas uz Latviju, lai vēl satiktu mīļo vecmāmiņu, kura guļ uz nāves gultas... Arī man Ziemassvētki nav tas priecīgākais laiks, jo tieši tad mūžībā aizgāja abi mani vecāki, ar 20 gadu starpību....

Šajā pārdomu laikā, kad atkal vēlēsim cits citam laimīgu jauno gadu, gribas citēt Ievas Akurateres dziedāto «Manai tautai» ‒ «Palīdzi, Dievs, palīdzi, Dievs, visai latviešu tautai, saved to mājās pie Daugavas krastiem, saved to mājās...»

Novēlu mūsu varasvīriem vairāk domāt par tautu, nevis savu kabatu un ambīcijām, bet mums pašiem kļūt uzņēmīgākiem, drosmīgākiem, darbīgākiem un prasīgākiem pret mūsu 100 gudrajiem Saeimā un Ministru kabinetā!

Iepriecināsim kaut ar mazumiņu arī tos kaimiņus un paziņas, kas ir palikuši vientuļi un aizmirsti...

Žurnāliste Lauma Lapsa: «Apstāties un novērtēt to, kas dots!»

2019. gads bija vētrām, jaunām atklāsmēm, zaudējumiem un uzvarām piepildīts. Straujajā ikdienā, jāprot uz brīdi apstāties un novērtēt to, kas dots. Novērtēt savus mīļos un tuvos cilvēkus. Esmu pateicīga par 2019. gadā sastaptajiem cilvēkiem, par viņu sniegtajām dzīves mācībām, kā arī par tiem, kas ir man līdzās ilgāku laiku. Saku paldies saviem foršajiem kolēģiem, kas ir radošas, unikālas un iedvesmojošas personības. Ģimenei, kas ieaudzinājusi cieņu, cīņassparu un sīkstumu. Draugiem, kuri grūtā brīdī sniedz atbalstu un priecājas kopā ar mani. Sabiedrībā atpazīstamām personībām, ar kurām izveidojusies sirsnīga sadarbība. Un visbeidzot, bet ne mazāk svarīgs paldies Jums, mīļie lasītāji! Lai Jums laimīgs un dzirkstošs jaunais gads!

Raivis Maksis Malnacs: «Pārtikušu jauno Baltās metāla žurkas gadu!»

Šogad Ziemassvētku laikā pirmo dāvanu - sveci ‒ saņēmu no Grupu mājas neatkarīgai dzīvei, ko pašu rokām gatavojuši bērni ar īpašajām vajadzībām. Tā ir skaista, sirdssilta un īsta svece, kuras liesmiņa mani nedaudz ir apstādinājusi šajā dāvanu meklēšanas un pirmssvētku drudzī. Aizdegtā un gaismu nesošā svece ļauj ieraudzīt eņģeļus, paveiktos darbus un atskatu uz šo gadu.

Šogad esmu uzsācis darbu brīvdienu žurnālā »Vakara Ziņas«, kur esmu ārzemju ziņu un modes notikumu autors. Kaut arī mūsu redakcija ir neliela, tomēr mēs aptveram visas pasaules ziņas un Latvijas spilgtākos notikumus, kurus piedāvājam saviem lasītājiem. Viena no rotām, ko iekāršu eglītē, būs par godu mūsu redaktorei Santai, kuras asredzīgums un spēja būt tolerantai, arī viņas prasme perfekti izvēlēties tēmas un tās atspoguļot pirmajā un visvecākajā medijā, kas runā par vietējām un pasaules pazīstamajām personībām. Protams, ir daudzi citi žurnāli, kas konkurē ar mums un veido savu stilu, stratēģiju un pienesumu mediju vidē. Es ļoti priecājos par mūsu lasītājiem, par viņu pozitīvajiem zvaniem uz redakciju, par to, ka izdevniecībā «Mediju nams» ir mājvieta žurnālam, kurā strādāju un kuram ir savs lasītājs. Tagad, kad ārā ir tumšs, tagad, kad katrā no mums uzvirmo svētku sajūta, tagad, kad māju kāpņutelpās jūtama piparkūku smarža un viesos piedāvā karstvīnu, tagad, kad katrs no mums var novēlēt ikvienam Ziemassvētkos veiksmi, izdošanos un laimi, es esmu uz mirkli nolicis malā visas likstas, steigu un pirmais, ko izdarīju - piezvanīju mammai. Arī jums iesaku piezvanīt tiem, kam ikdienā neatliek laiks vai steigā ir pietrūcis mirklis sarunai. Nekas nav labāka dāvana kā mīļš vārds, tāpēc aicinu lieku reizi pateikt, cik ļoti tev dārgs vai svarīgs ir tuvākais, draugs vai kaķis. Arī tagad, svecei degot, caur liesmu redzu to, cik latvieši ir skaisti, dzīvesgudri, arī noslēpumaini. Neesmu sastapis nekur citur tik atsaucīgus cilvēkus ar plašu sirdi kā Latvijā. Latvijā ir visskaistākie Ziemassvētki, mums ir vislabākais prezidents, mēs esam visvarošākie un viszinošākie pasaulē. Paldies Latvijai un jums, mīļie lasītāji, par to, ka esam un ka izvēlaties mūsu žurnālu. Lai visas sveces, kas aizdegtas jūsu mājās un sirdī, nes gaismu, sasilda nosalušās sirsniņas, un tiekamies nākamajā gadā. Pārtikušu jauno Baltās metāla žurkas gadu!