Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Zorgevici lepojas ar talantīgām mazmeitām

© Ziedonis Pumpurs/F64 Photo Agency

Bijušais «Latvijas dzelzceļa» vadītājs, tagad Latvijas Dzelzceļa nozares darba devēju organizācijas valdes priekšsēdētājs Andris Zorgevics ar sievu ‒ advokāti Ligitu Zorgevicu ‒ nodevušies mazmeitu audzināšanai.

Sarunā ar »Vakara Ziņām« bijušais «Latvijas dzelzceļa» šefs Andris Zorgevics teic, ka viņam klājas labāk par visiem un neviens viņu par to neapskauž. «Mēģinu strādāt Latvijas Dzelzceļa nozares darba devēju organizācijā. Veicu sabiedrisku darbu,» teic Zorgevics, piebilstot, ka pensijā iet vēl nedomā. «Diezin vai jūs daudz tādu pensionāru Latvijā atradīsiet, kas labprātīgi sēž mājās uz dīvāna un skatās tikai televizoru. Mēs ar sievu abi esam aktīvi.» Arī Ligita Zorgevica iesaistās sarunā un piebilst, lai tikai vīrs turpina strādāt. «Vīrietim, kamēr vien viņš var, vajag strādāt! Sievietei ir savādāk, viņai ir jāpalīdz mazbērniem. Mums ir divas mazmeitas ‒ Elza, kas mācās Rīgas Angļu ģimnāzijā, un Katrīna, kas apmeklē privātskolu. Es, piemēram, vadāju savu jaunāko mazmeitu uz mūzikas skolu un peldēšanas nodarbībām. Man paiet visa diena, kamēr viņu izvadāju. Visur braucam ar sabiedrisko transportu, četras pieturas, un esam Rīgas centrā. Mājās esmu tikai septiņos vakarā. Vecākā mazmeita pabeidza klavieru nodaļu, bet jaunākā vēl mācās spēlēt flautu. Vecākā mazmeita ir ļoti gudra un aktīvi piedalās dažādās olimpiādēs. Elza uzvarēja publiskās runas konkursā un vienīgā pārstāvēja Latviju konkursā Londonā. Viņai bija apmaksāts ceļš un nedēļu ilga dzīvošana Londonā. Savā vecuma grupā viņa ieņēma 3. vietu un bija ļoti apmierināta ar rezultātu.

Es pati tikai tagad uzrakstīju iesniegumu, ka aizeju no advokatūras. Taču visu laiku skaitījos darbā un maksāju nodokļus. Strādāt vairs nav iespējams, jo nevaru apvienot darbu ar mazbērniem. Un arī vīrs teica: «Pietiek tev strādāt, labāk nodarbojies ar savām mazmeitiņām!» Un es ļoti ceru, ka mazmeitas pieaugs un atcerēsies to, ko esam viņu labā darījuši. Vectēvs ļoti mīl savas mazmeitas un vienmēr satiekoties pieprasa, lai viņu nobučo,» ar mazmeitām lepojas Ligita Zorgevica.