Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Roberts Gobziņš iejuties vientiesīga "ciema veča" ādā

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Jaunajā latviešu seriālā «Lielie Muļķi», kas uzņemts dokumentālās satīras formātā un ko sāks demonstrēt 2020. gada 1. janvāra «Shortcut» lietotnē, kas pieejama arī Helio iTV, mūziķis Roberts Gobziņš atveido Lielo Muļķu ciemata padomes priekšsēdētāju Alni Muļķi. Savu vizuālo tēlu Roberts izdomājis pats – gan piemeklējis uzvalku, gan akurāti matus pieglaudis.

No Gobziņa tur nav nekā!

Par gados jaunākajiem kolēģiem, ar kuriem spēlē kopā seriālā, Roberts Gobziņš teic, ka tie ir viņa vadītā ciemata pavalstnieki, tādējādi jāuzņemas rūpes. «Seriāla galvenais vadmotīvs, ka Garais jeb Jānis Ūga [atveido Kristaps Strūbergs no jauniešu populārās grupas «Singapūras Satīns»] ir atgriezies mājās laukos no Anglijas. Un mums, ciemata iedzīvotājiem, ir sava interese par viņu, jo no Anglijas viņš atvedis sev līdzi filmēšanas grupu. Es domāju, ka visiem skatītājiem būs ko atrast šajā seriālā. Noskatoties seriāla pirmo sēriju, ir viens iespaids, noskatoties visas pirmās sezonas sērijas, gribas vēlreiz noskatīties pirmo sēriju, un tad daudzi notikumi atklājas citā gaismā. Seriāla režisori un operatori filmēšanas procesa laikā rūpīgi sekoja līdzi katram sīkumiņam, kurš varbūt pirmajā brīdī kadrā nav manāms, bet, ja skatās vairākas reizes, tos var piefiksēt. Man vienmēr ir paticis daudzslāņu humoriņš,» par jauno TV projektu pastāsta Gobziņš.

Savukārt par paša atveidoto varoni ‒ ciemata mēru Alni ‒ mūziķis teic, ka šajā lomā sajuties cēli. «Arī pats vārds Alnis izklausās tik cēli! Galvenais, ka no Gobziņa tur nav nekā, jo Gobziņš jau ir tāds viltīgais humoriņš ar pretenzijām uz elitāro IQ [intelektuālais attīstības koeficients]. Savukārt mans atveidotais seriāla varonis Alnis ir savā ziņā vientiesīgs, kurš mīl savus ciema iedzīvotājus un uzskata, ka viņš ir labākais. Tā ir tāda pamatiezīme arī reālajā dzīvē visiem citiem mēriem.» Vaicājot, vai Gobziņš, strādājot pie sava seriāla tēla, pētījis arī kādu konkrētu Latvijas pilsētas vai ciemata mēru, viņš teic, ka īpaši neko nav pētījis un nevienu neparodē. «Taču jebkurš mērs atbilst manam varonim,» nosaka mūziķis.

Paņem sev spēku no gados jaunākiem!

Seriālā Roberta Gobziņa sekretāri atveido humoriste Jolanda Suvorova. Jau iepriekš abi uzstājušies uz vienas skatuves, gan koncertus veidojot, gan pasākumus. «Arī pārējie seriāla kolēģi jau ir sirdij tuvi cilvēki. Lai arī viņi ir gados jaunāki par mani, es nejūtos nekādā ziņā par viņiem pārāks. Viņiem piemīt talantiņš un dzirkstīte, no kā es varu ņemt spēkus arī sev!» savus gados jaunākos kolēģus uzslavē Gobziņš.

Kad režisori Robertam Gobziņam iedevuši ciemata mēra tēla aprakstu, viņš sācis piedomāt par tā vizuālo tēlu. «Atzinu, ka varētu iejusties. Tad parādīju, kā es to tēlu saprotu, sekoja nelielas korekcijas, un viss ir, kā vajag.» Aļņa Muļķa neatņemamais ikdienas apģērbs ir uzvalks, un viņa mati vienmēr ir sasukāti uz vienu sānu. «Arī brilles ir mēra aksesuārs,» sava atveidotā varoņa vizuālo tēlu raksturo mūziķis.

2019. gada rudenī Roberts Gobziņš ne tikai filmējies jaunajā seriālā, bet vairākas reizes ceļojis pie automašīnas stūres uz Berlīni Vācijā. «Līdz ar mani ceļoja arī krava - instrumenti, mūzika, tērpi un aparatūra. Līdz ar Berlīnes mūra krišanas 30. jubileju bija svarīgas vairākas uzstāšanās, tāpēc braukāju bieži uz šiem pasākumiem, jo pirms 30 gadiem arī piedalījos tajā revolūcijā. Un tagad bija liela svinēšana ar daudziem pasākumiem, kā arī mūzikas darbs studijā, kur rakstījām skaņdarbus. Par manu sadarbību ar Vāciju stāsta dokumentālā filma «Deju laikmets», kur viss ir smalki izklāstīts, cik tur latviešu un vāciešu bija, kas uzsāka reiva kustību PSRS un dīdžejkultūras sākumu,» par savu radošo darbību ārpus Latvijas pastāsta Gobziņš.

Privātajā dzīvē mūziķis ir triju meitu ‒ Marutas Agapes (7), Annas Marijas (5) un Jūlijas Ambertas (2) ‒ tētis. Vecākā meita Maruta Agape jau šajā rudenī sāka iet skolā, bet abas jaunākās meitas bērnudārzā. «Domāju, ka man kā meitu tētim ir daudz vieglāk nekā puiku tētiem. Ko gan meitām vajag, galvenais, lai viņas mīl, bet puikas vajag audzināt. Ja māte pret meitām mēģina būt stingra, tad tēvs vairāk lutina,» par tēva ikdienu pastāsta Gobziņš.