Otrdiena, 23.aprīlis

redeem Georgs, Jurģis, Juris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Augulis par kāzām: Kā Dievs būs lēmis, tā notiks

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Bijušais satiksmes ministrs, politiķis Uldis Augulis arvien biežāk iziet sabiedrībā ar savu izredzēto, starptautiskās lidostas «Rīga» valdes locekli Laumu Jenču. Skaisti saposušies un rokās sadevušies, viņi arī apmeklēja Uzņēmēju gada balli, kurā tika svinēta Latvijas Tirdzniecības un rūpniecības kameras 85 gadu dibināšanas jubileja.

Ierodoties Uzņēmēju gada ballē, saskanīgais pāris burtiski žilbināja apkārtējos ne tikai ar saskaņotiem tērpiem, bet arī sirsnīgo izturēšanos vienam pret otru. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Lauma gan atzina, ka abi ar Uldi nav naski baļļu apmeklētāji, taču Uzņēmēju gada balli nolēmuši nelaist garām. «Mēs ikdienā ļoti daudz tiekamies ar cilvēkiem, tādēļ brīvajā laikā labāk izvēlamies būt divatā nekā apmeklēt saviesīgus pasākumus un tikties ar cilvēkiem,» nevēlēšanos ballēties paskaidro Lauma.

Uz Uzņēmēju gada balli pāris bija saposies melnas krāsas svinīgā apģērbā, ko paspilgtināja sarkanas krāsas aksesuāri. Izrādās, ka Uldis sarkanajam tauriņam pieskaņojis mīļotās sievietes rokassomiņu, ko arī pats iegādājies kādā no Rīgas veikaliem. Uldis teic, ka nav bijis sarežģīti atrast izdomāto somiņas modeli, par ko Lauma mīļi pateicas Uldim. «Lai arī iepirkšanās centros dominē pelēcīgās un melnās krāsas, man izdevās atrast ko spilgtāku,» par iepirkšanos pastāsta bijušais ministrs.

Šos Ziemassvētkus pāris iecerējis sagaidīt Latgales laukos kopā ar ģimeni, kad Laumai un Uldim pievienosies bērni un vecvecāki. «Viennozīmīgi tie būs latviski Ziemassvētki,» nosaka Uldis, bet Lauma papildina, ka arī Jaungadu abi ar Uldi svinēs turpat Latgales laukos. «Ikdienā taču ir tik maz laika, lai visi būtu kopā, šie svētki ir lieliska iespēja visiem satikties. Latgalē ir spēcīgas tradīcijas. Vieni no tiem ir kapu svētki, kad sapulcējas visa dzimta, un līdzīgi ir Ziemassvētkos, kad sabrauc radu pulks,» stāsta Lauma.

Uldis vēl piebilst, ka Ziemassvētku galdā tiks celti pelēkie zirņi ar speķi, kā arī būšot pašu ceptas piparkūkas.

Vaicājot, kad pāris nolēmuši mīt gredzenus, jo nu jau abi krietnu laiku ir kopā, Uldis nosaka: «Kā Dievs būs lēmis tā notiks!» Uz to Lauma mīļi uzsmaida Uldim un atzīst, ka abiem kopā ir labi arī bez oficiālas laulības reģistrēšanas.