Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kā pavadīt Vecgada brīvdienas ‒ TOP 5!

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādus sarīkojumus varat apmeklēt gadu mijā dažādās Latvijas vietās.

Pēc stilīgas svētku fotogrāfijas brauc uz «Akropoli»

Līdz pat Vecgada vakaram iepirkšanās un izklaides centrā «Akropole» valdīs īstena svētku gaisotne. Dekorācijas, tirdziņi, meistarklases, tikšanās ar Ziemassvētku vecīti, svētku koncerts un vēl virkne notikumu - decembrī «Akropole» sagādās lieliskus pārsteigumus ikvienam iepirkšanās un izklaides centra apmeklētājam.

«Akropoles» apmeklētājus priecē iespaidīgas svētku dekorācijas, kas redzamas vēl pirms ienākšanas iepirkšanās un izklaides centrā. Turklāt «Akropoles» iekšienē radītā svētku noskaņa pārsteigs ikvienu - tūkstošiem mirdzošu LED gaismu, krāšņas, stilizētas lustras, svētku ornamenti, sniegpārslas un zeltaini rotājumi atrodami visā iepirkšanās un izklaides centrā.

Maģisko svētku gaisotni papildina rūpīgi noformēta pasākumu zona ar Ziemassvētku vecīša troni un iespaidīgu zelta foto rāmi bilžu un selfiju uzņemšanai, kā arī bagātīgi rotātas svētku eglītes. Ja gribi stilīgu svētku bildi, tad šī ir īstā vieta, kur tām tapt!

«Īstajā Riekstkodī» krāšņi tērpi un aizraujošs Jaungada sižets

28. decembrī pulksten 18.00 «Arēnā Rīga» pirmo reizi notiks krāšņa muzikālā izrāde uz ledus «Īstais Riekstkodis», kas tapusi pēc E. T. A. Hofmaņa pasakas «Riekstkodis un peļu ķēniņš» un komponista Pētera Čaikovska baleta motīviem.

Skatītājus priecēs iespaidīga multimediju scenogrāfija, milzīgas video dekorācijas, kas ļaus pilnībā izbaudīt pasakas brīnumaino pasauli, virtuozi daiļslidotāji, krāšņi tērpi un aizraujošs Jaungada sižets.

Izrāde «Īstais Riekstkodis» veidota labākajās Sanktpēterburgas teātra tradīcijās, ievērojot modernās izklaides industrijas pasaules tendences. Izrādes trupā 2019./2020. gada sezonā piedalās Krievijas daiļslidošanas nacionālās izlases dalībnieki, kā arī pasaules meistarsacīkšu uzvarētāji un pasaules šovu uz ledus solisti. Viņu arsenālā ir vissarežģītākie četrkāršie lēcieni, iespaidīgi salto un atbalsta kombinācijas.

Priekšnesuma ilgums: 1 stundu un 40 minūtes. Izrāde sastāv no divām daļām ar starpbrīdi. Vecuma ierobežojums: 0+.

Biļetes pieejamas visās «Biļešu servisa» kasēs, kā arī interneta platformā www.bilesuserviss.lv.

Jaungada nakts svinības ar roka leģendām

31. decembra vakarā ikviens tiek mīļi gaidīts VEF Kultūras pilī uz jaunā gada sagaidīšanas pasākumu «Mums vēl pieder viena nakts» kopā ar roka leģendām - izcilo ģitāristu Hariju Zariņu, kā arī ar grupām «Opus pro» un «Colt».

Vakara gaitā paredzēti gan muzikāli, gan radoši pārsteigumi; īsi pirms pusnakts lielajā zālē būs iespēja tiešraidē vērot Ministru prezidenta un Valsts prezidenta uzrunas, kā arī izbaudīt jaunā gada sagaidīšanas tradīciju - uz lielā ekrāna vērot svētku salūtu no 11. novembra krastmalas. Ballītes sākums - pulksten 22.00.

«Sagaidīsim 2020. gadu ar klasiskām pamatvērtībām - izcilu mūziku, gardām uzkodām, veldzējošiem un dzirkstošiem dzērieniem, bet galvenais - iedvesmojošā, līksmi uzlādējošā kompānijā!» aicina pasākuma rīkotāji.

Biļetes uz Jaungada sagaidīšanas pasākumu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta platformā www.bilesuparadize.lv.

Pirms gadu mijas koncertuzvedums «Žurku žurka 2020»

31. decembrī pulksten 13.00 un 16.00 VEF Kultūras pilī ikviens aicināts uz aizraujošo Vecgada koncertuzvedumu «Žurku žurka 2020».

«Šajā vakarā neskanēs tās dziesmas, kuras parasti sagaida vecā gada koncertā. Protams, kaut kas par ziemu un sniegu arī, bet pamatā tomēr dziedāsim par cilvēkiem. Jo viss būs tā, kā dzīvē notiek un par mīlestību. Ja mīlestības 2020. gadā būs pietiekami daudz, un zvaigznes rāda, ka tas tā arī būs, tad man šķiet, ka viss arī būs kārtībā,» piebilst koncertuzveduma dalībnieks Mārtiņš Egliens.

Lai viss notiktu, kā iecerēts, 31. decembra vakarā par skatītājiem parūpēsies Latvijas Nacionālā teātra dziedošie aktieri Mārtiņš Egliens, Līga Zeļģe, Daiga Gaismiņa, Mārtiņš Brūveris, Gundars Grasbergs un Raimonds Celms un pavadošā mūziķu grupa.

Biļetes uz koncertuzvedumu «Žurku žurka 2020» var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta platformā www.bilesuparadize.lv.

Liepājas Simfoniskā orķestra Vecgada koncertos skanēs kino mūzika

29. decembrī pulksten 18.00 un 30. decembrī pulksten 19.00 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» Liepājas Simfoniskais orķestris aicina uz Vecgada koncertiem, kur kopā ar populāriem latviešu dziedātājiem atskaņos slavenu kino mūziku džeza noskaņās.

«Dosimies uz pasaules labāko sapņu fabriku - Holivudu, lai baudītu leģendāras kino mūzikas pērles!» aicina koncerta režisors, Dailes teātra aktieris Gundars Silakaktiņš, kas pats arī vadīs šo vakaru «Lielajā dzintarā».

Aminata Savadogo, Dināra Rudāne un Ralfs Eilands kopā ar Liepājas Simfonisko orķestri Jāņa Ivuškāna vadībā atskaņos daudzas vispārzināmas melodijas no populārām kinofilmām.

Biļetes uz koncertiem pieejamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un interneta platformā www.bilesuparadize.lv.