Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Ingūna Vanzoviča Ziemassvētku laikā rīko vērienīgu strūklaku šovu

Ingūna Vanzoviča kā uzņēmīga sieviete tieši pirms 20 gadiem atklāja franču kompāniju «Aquatique Show International», ar kuru visu šo gadu garumā izveidojusies ļoti ražīga sadarbība un pat draudzība. © Ingūna Vanzoviča

Pirms Ziemassvētkiem un gadumijas uzņēmēja Ingūna Vanzoviča sadarbībā ar pasaulē slaveno kompāniju no Francijas «Aquatique Show International» piedāvā iespaidīgus strūklaku šovus gan bērniem, gan visai ģimenei, kas būs skatāmi Ķīpsalas hallē. Jau nākamās nedēļas sākumā Rīgā ieradīsies milzīgās kravas mašīnas ar strūklaku iekārtām, sūkņiem un ekrāniem no Francijas pilsētas Strasbūras, kur ir strūklaku kompānijas mājvieta.

«19. decembrī ir pirmizrāde lielajam ģimenes šovam «Ūdens kabarē». Tā ir vakara programma ar simfonisko orķestri, unikāliem augsta līmeņa dejotājiem no Argentīnas «Tango Aereo». Kad es viņus uzrunāju piedalīties šajā šovā, man kā kreatīvam cilvēkam likās, ka dejojošās strūklakas ļoti labi sapas ar dejojošo enerģētiku, ko izstaro dejotāji.

Protams, šajā šovā galvenās ir strūklakas, kas ir multimediāls ūdens šovs ar franču tehnoloģijām - dejojošām strūklakām, milzu ūdens ekrāniem.

Jāatzīst, ka šis projekts ir iespaidīgs un grandiozs. Ķīpsalas hallē tiks izbūvēti trīs iespaidīgi baseini ar kopējo platību 336 kvadrātmetri, kuros tiks izvietotas «dejojošo» strūklaku iekārtas ar vairāk nekā 8000 sprauslām un ūdens ekrāni, kas no desmit metru augstuma radīs nevainojamas plaknes video un lāzeru projekcijām. Šova arēnas kopējais platums būs iespaidīgs - 56 metri,» pastāsta uzņēmuma «WS Production LTD» vadītāja Ingūna Vanzoviča.

Viņai daudzi uzdevuši jautājumus, kā strūklakas dzīvo telpā, vai tās neapskādēs pirmajās rindās sēdošos!? «Skatītājiem nav jābaidās, ka varētu tikt apšļakstīti. Šīs ir pasaules līmeņa tehnoloģijas. Mēs esam strādājuši septiņu zvaigžņu viesnīcās uz mijoniem vērtas parketa grīdas, un visi skatītāji ir sausi un laimīgi pēc šova. Strūklakas, cik precīzi paceļas, tik precīzi iekrīt atpakaļ baseinā. Šai franču kompānijai «Aquatique Show International», kas atrodas Strasbūrā, ir 45 gadu pieredze. Šo gadu laikā franču kompānija ir strādājusi visos pasaules kontinentos, visās lielākajās pasaules valstīs. Viņi ik gadu papildina tehnoloģijas un atjauno tās. Šī kompānija uzskata par svētu pienākumu būt augstākajā līmenī, jo viņi pasaules mērogā ir iekļuvuši TOP 3.

Es tiešām esmu laimīga, ka varu ar viņiem sadarboties. Jau 20 gadu ar francūžiem esmu roku rokā. Šo kompāniju pārstāvu Krievijā, Baltijas valstīs un Azerbaidžānā,» atklāj uzņēmēja.

Visus šos 20 gadus, kamēr Ingūna Vanzoviča ved uz Baltijas valstīm šos grandiozos un dārgos ūdens šovus, ne vienmēr viss ir gludi gājis. Tāpat bijuši arī zaudējumi, veidojot ūdens šovus, bet allaž ir atrasts kompromiss. «Un mēs joprojām sadabojamies ar francūžiem. Laikam jau mums viss notiek kā stabilā un noturīgā laulībā,» viņa piebilst.

Ingūna Vanzoviča

Dejojošās strūklakas ir ļoti precīzas, un slēgtās telpās neviens no skatītājiem netiek apšļakstīts, jo visas tehnoloģijas strādā ar perfektu precizitāti.

Ingūna Vanzoviča

Ingūnai ir svarīgi, lai strūklaku šovs ir papildināts ar dzīviem priekšnesumiem - deju, mūziku un dziesmām.