Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Izjūk eiroparlamentārieša Roberta Zīles grupa, viņam jāmeklē jauns sastāvs

© Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Eiropas Parlamenta deputāts Roberts Zīle kopā ar bijušo kolēģi Saīdu Kamalu, kas dzīvo Londonā, bija ieradies Rīgā, lai uzdziedātu uz lielās VEF Kultūras pils skatuves mūzikas un mākslas festivāla «Bildes 2019» veterānu koncertā.

Iepazīstinot ar savu bijušo kolēģi Saīdu Kamalu, Roberts Zīle pastāsta: «Saīds bija Eiropas Konservatīvo un reformistu grupas vadītājs politiskajā frakcijā, kurā arī es esmu ilgus gadus Eiropas Parlamentā. Tad arī sadraudzējāmies un Briselē nodibinājām grupu «Exiled in Brussels» (izsūtītie uz Briseli; - red. piez.), kuras sastāvā biju es, Saīds, kā arī Kārlis Būmeisters (Eiropas Parlamenta Eiropas Konservatīvo un reformistu grupā ir kā deputāta Roberta Zīles preses sekretārs; - red. piez.) un vēl viens džeks Jans Krelins (Eiropas Parlamentā strādāja par sabiedrisko attiecību vadītāju; - red. piez.). Šoreiz «Bildēs» mēs laikam uzstājāmies pēdējo reizi!? Divus pēdējos gadus «Bilžu» festivālā spēlējām blūzu, jo mūsu grupa spēlēja tikai pazīstamus blūza gabalus, kaverversijas. Lai arī iepriekš katrs bijām spēlējuši savās valstīs, mums bija vienkārši, jo mūzikai ir viena valoda.

Saīds vairs nav ar mums Eiropas Parlamentā, jo ir «Brexit» (Apvienotās Karalistes aiziešana no Eiropas Savienības; - red. piez.), kolēģis Jans Krelins aizbrauca uz Prāgu strādāt, tā ka šovasar beidzām grupas darbību. Mēs esam ļoti daudz kur spēlējuši un uzstājušies - gan Latvijā, gan Strasbūrā, gan Briselē. Protams, ne jau liela mēroga koncertos, bet gan slēgtajos vakaros.»

Roberts Zīle atklāj, ka līdz astoņdesmito gadu beigām viņš bijis ļoti aktīvs mūziķis -

ģitārists un ar šo nodarbi pelnījis Latvijā iztiku. «Toreiz bija tāds «Lauku ielas diksilends» un spēlējām džezu. Mēs pat vienu gadu kļuvām par laureātiem Liepājas finālskatē. Tad es pārtraucu muzikālo darbību, jo sāku nodarboties ar politiku,» tā Zīle.

Lai arī Eiropas Parlamenta mūziķu blice nu ir izjukusi, Roberts Zīle ir apņēmības pilns izdomāt kādu risinājumu, lai mūzika tomēr piepildītu viņa dzīvi. «Man jau ir vēl sportiskie hobiji, kas nekur nepazūd, un mūziku es varu spēlēt kaut vai viens pats, jo tas arī ļoti palīdz enerģiski uzlādēties. Skatīšos, varbūt atradīšu Briselē citus domubiedrus, jo te pavadu četras dienas nedēļā. Varbūt izveidojas jauna muzikāla apvienība!?» par savu aizraušanos ar mūziku stāsta politiķis.