Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Samanta Tīna deklarē dzīvesvietu Lietuvā un uzrunā latviešu sievietes

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Dziedātāja Samanta Tīna joprojām dzīvo un veido karjeru divās valstīs – gan Latvijā, gan arī Lietuvā. Turklāt viņa deklarējusi dzīvesvietu Lietuvas galvaspilsētā, kā arī pārvietojas ar automašīnu, kurai ir šīs valsts numurzīme. Aizvadītās nedēļas nogalē modes un izklaides centrā «Rīga Plaza» Samanta prezentēja savu jaunāko dziesmu un videoklipu «Still Breathing» (Vēl joprojām elpoju), kurā uzrunā latviešu sievietes kļūt sievišķīgākām, nevis allaž būt visu varošām un spēcīgām.

Savējā starp lietuviešiem

Samanta Tīna pastāsta, ka aizvadītajā vasarā Lietuvā sniegusi 40 koncertus dažādās pilsētās. «Lietuviešu mīlestība ir fenomenāla. Un viņi arī mani dēvē par fenomenu. Vispār jau lietuvieši nepieņem ar atplestām rokām citu valstu iedzīvotājus, bet līdz ar manu piedalīšanos Lietuvas TV šovā, viņi mani ir pieņēmuši. Nevar teikt, ka es lietuviski runāju teikumos, bet ikdienā lietoju atsevišķus vārdus. Vienu brīdi bija arī lūzuma punkts, kad man sāka jukt valodas un es vairs nedzirdēju, kad es platā ē vietā saku e un otrādi. Man tas nelikās smieklīgi, drīzāk bēdīgi, jo ļoti mežģījās mēle. Bet mani lietuviešu valodas skolotāji pie tā ir piestrādājuši. Pie viņiem mācījos pareizi izrunāt dziesmu vārdus, jo man ir repertuārs lietuviešu valodā, pat Raimonda Paula dziesma ir iedziedāta lietuviešu valodā un viņš ir piedalījies videoklipa filmēšanā, kas domāts lietuviešu auditorijai. Nu jau es zinu, kur lietuviešu valodā jāliek uzsvari un kur nav, tādēļ šobrīd vairs neizmantoju lietuviešu valodas skolotāju pakalpojumus,» pastāsta dziedātāja.

Viņai Lietuvas galvaspilsētā ir arī sava dzīvesvieta, kur Samanta Tīna ir oficiāli deklarējusies. «Līdz ar dzīvesvietas deklarēšanu saņēmu dažādus superīgus piedāvājumus, tādēļ negribēju atteikties no šīs iespējas. Tāpat arī manai automašīnai ir lietuviešu numuri. Man jau lietuvieši saka, ka esmu savējā,» viņa piebilst.

Galvenais - mīlēt sevi, nevis dzīvot pēc standartiem

Taču arī Latvijas klausītājus Samanta Tīna neaizmirst- viņa nupat kā nodevusi saviem talanta cienītājiem jaunāko veikumu - dziesmu «Still Breathing» (Vēl joprojām elpoju), kurai tapis arī videoklips. «Tas man ir liels izaicinājums, jo pati esmu šīs dziesmas mūzikas autore, videoklipa režisore un producente. Dziesma stāsta par sievieti. Mēs esam skaistas un unikālas, bet ko no mums prasa sabiedrība!? Mums ir jābūt labām un priekšzīmīgām sievām un atbildīgām mammām, saimnieciskām, jo jāatbild par virtuvi un tajā pašā laikā jābūt izglītotām, jo vajadzības gadījumā ir jāiet un jāstrādā. Ko no mums vēlas vīrietis!? Lai arī sieva visu dienu ir strādājusi, vakarā viņai mājās ir jābūt seksīgai un jāmizo kartupeļi augstpapēžu kurpēs. Taču tā nenotiek! Jebkura sieviete teiks: «Vecīt, esmu pārgurusi, visu dienu strādājot!» Tas viss ir atspoguļots videoklipā. Augstpapēžu kurpes un kartupeļi neiet kopā, bet to no mums sievietēm gaida. Latviešu sievietes ir ļoti spēcīgas, mēs varam «dajebko» izdarīt, bet vai vajag!? Galvenais ir mīlēt sevi, nevis dzīvot pēc kaut kādiem vispārpieņemtiem standartiem. Ne jau tikai tievās sievietes ir skaistas, arī apaļajām dāmām ir savs šarms. Sievietēm ir jāēd kūkas un jāklačojas ar draudzenēm, un tad viņas būs laimīgas.»