Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas, kultūras un cita rakstura notikumi un sarīkojumi dažādās Latvijas vietās. Ziemassvētki un gadu mija vairs nav aiz kalniem, tādēļ piedāvājam ieskatu, kā pavadīt gada nogales svētkus.

Ventspilī koncertēs Terijs Railijs ar dēlu Gianu Railiju

7. decembrī pulksten 19.00 Ventspilī, koncertzālē «Latvija», ar pirmo un līdz šim vienīgo koncertu «The Rileys» Latvijā viesosies leģendārs mūziķis un komponists Terijs Railijs, uzstājoties kopā ar dēlu, ģitāristu Gianu Railiju.

Ir neiespējami runāt par 20. gadsimta mūziku, īpaši - pēckara, nenosaucot Terija Railija vārdu. Vēl vairāk, ar mākslinieku tiek cieši saistīta tā dēvētās minimālisma skolas jeb jauna žanra rašanās Amerikā. Railijs, Stīvs Reihs, Filips Glāss un Džons Adamss ir četri vaļi, kuri cēluši un pēdējās desmitgades turējuši veselu žanru, neskaitāmus tā atvasinājumus mūsdienās, iespaidojuši domu, klausītāju un mūziķu paaudzes un dara to joprojām. Īpaši Railijs, kurš cienījamā vecumā joprojām aktīvi koncertē un rada arvien jaunus skaņdarbus pasaules izcilākajiem mūziķiem un kolektīviem.

Biļetes uz Terija Railija un Giana Railija koncertu 7. decembrī koncertzālē «Latvija» nopērkamas «Biļešu paradīzes» tīklā.

Pasakaini dvēselisks piedzīvojums Ziemassvētku laikā

Sākot ar 4. decembri, Latvijas dievnamos sāks skanēt akustiskā ziemas dziesmu koncertprogramma «Sniegpārslas stāsts», kurā aicina visus uz dvēselisku, melodisku un pasakainu piedzīvojumu šajā īpašajā ziemas saulgriežu laikā. Šis stāsts būs piemērots ikviena cilvēka sirdij, to varēs baudīt akustiskā izpildījumā - ar dziedātājiem Ievu Sutugovu un Normundu Pauniņu, kā arī dziedošo mācītāju Mārtiņu Burki-Burkevicu. Viņus pavadīs profesionāli mūziķi - klavieres, akustiskais bass, akustiskā ģitāra un perkusijas.

Koncertprogramma «Sniegpārslas stāsts» ir piemērota visai ģimenei.

Dievnamos izskanēs Endijas Rezgales koncertprogramma

Jau par tradīciju kļuvis dziedātājas Endijas Rezgales sirds aicinājums - adventes un Ziemassvētku laikā priecēt klausītājus ar melodiskām un iemīļotām Ziemassvētku dziesmām bez skaņas pastiprinātāju izmantošanas dievnamos visā Latvijā. Svētku noskaņa tiks radīta kopā ar vienu no starptautiski atzītākajām ērģelniecēm Ilonu Birģeli, vīru vokālo grupu «Dižbrāļi», vijolnieci Martu Urtāni, saksofonisti Kristu Fadejevu un koncertmeistari Anitu Cinkmani.

Koncertprogrammas pērle ir komponistes Agnetas Krilovas-Bērziņas dziesmu cikls «Kluss starojums» soprānam un ērģelēm, kurā izmantota Latgales sirds un dvēseles Annas Rancānes dzeja. Smeldzīgā un gaišā dzeja apvienojumā ar niansēto un smalko reģistru izvēli ļaus ieklausīties katra instrumenta skanējumā saskaņā ar lirisko Rezgales balsi.

Akustiskās koncertprogrammas «Tā klusā nakts» ilgums ir viena stunda un 10 minūtes. Baznīcas koncerta laikā tiks apkurinātas.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs, www.bilesuparadize.lv un koncertu norises vietās vienu stundu pirms koncerta sākuma. Bērniem līdz 7 gadu vecumam ieeja bez maksas.

Koncertprogramma «Tā klusā nakts» skanēs: 8. decembrī pulksten 16.00 Valmieras Svētā Sīmaņa baznīcā, 14. decembrī pulksten 17.00 Tukuma evaņģēliski luteriskajā baznīcā, 15. decembrī pulksten 15.00 Jelgavas Svētās Annas evaņģēliski luteriskajā baznīcā, 21. decembrī pulksten 18.00 Ogres Evaņģēliski luteriskajā baznīcā, 22. decembrī pulksten 12.30 Smiltenes evaņģēliski luteriskajā baznīcā, 25. decembrī pulksten 17.00 Rīgas Anglikāņu Svētā Pestītāja baznīcā, 26. decembrī pulksten 16.00 Salacgrīvas Lielsalacas evaņģēliski luteriskajā baznīcā un 28. decembrī pulksten 17.00 Krustpils Vissvētās Trīsvienības Romas katoļu baznīcā.

Šovs «Viņas svin skaļāk» pulcēs populārus māksliniekus

28. decembrī pulksten 19.00 Jelgavā, Zemgales Olimpiskajā centrā, norisināsies tradicionālais TV3 Jaungada šovs, kuram šoreiz dots nosaukums «Viņas svin skaļāk».

Šajā vakarā par skatītāju izklaidi gādās četri tēli no populārā TV seriāla «Viņas melo labāk» - Baiba (Valmieras teātra aktrise Elīna Vāne), Olga (Dailes teātra aktrise Sarmīte Rubule), Kostja (Latvijas Nacionālā teātra aktieris Kristians Kareļins) un Roberts (aktieris un režisors Māris Bezmers), kas iejutīsies arī šova vadītāja lomā.

Kā viesi šogad TV3 Jaungada šovā piedalīsies grupas «Dzelzs vilks», «Līvi», «Lādezers», «Eolika», «Credo», «Otra puse», «Colt», «Dziļi violets», «Sudden Lights», «Triānas parks», «Edavārdi», «Riga Reggae», «Keksi», «Pulsa efekts», «Doble Faced Eels», «Pienvedēja piedzīvojumi», «Carousel», «Rīgas modes», «Gapoljeri», dziedātāji Marta, Katō, Aija Andrejeva, Ivo Fomins, Ainars Mielavs, Ozols, Antra Stafecka, Samanta Tīna, Patrisha, Atis Ieviņš, Arturs un daudzi citi pašmāju mākslinieki.

Biļetes uz TV3 Jaungada šovu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta platformā www.bilesuparadize.lv.

Vecgada koncertuzvedums «Žurku žurka 2020»

31. decembrī pulksten 13.00 un 16.00 VEF Kultūras pilī ikviens aicināts uz Vecgada koncertuzvedumu «Žurku žurka 2020».

«Pašreiz meklējam un pētām, kāds nākamais gads, kas pēc Austrumu horoskopa ir Žurkas gads, mums visiem varētu būt, un gatavojam savu alternatīvo horoskopu jeb alternatīvo prognozi, lai izstāstītu un izdziedātu cilvēkiem to, kas viņus nākamgad gaida,» topošā koncerta priekškara maliņu paver Latvijas Nacionālā teātra aktieris un koncerta režisors Mārtiņš Egliens, piebilstot - dziesmas, kas skanēs koncertā, būs gan dzirdētas un pazīstamas, gan arī, iespējams, negaidītas.

Lai viss notiktu, kā iecerēts, 31. decembra vakarā parūpēsies Latvijas Nacionālā teātra dziedošie aktieri Mārtiņš Egliens, Līga Zeļģe, Daiga Gaismiņa, Mārtiņš Brūveris, Gundars Grasbergs un Raimonds Celms un pavadošā mūziķu grupa.

Biļetes uz koncertuzvedumu «Žurku žurka 2020» var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta platformā www.bilesuparadize.lv.