Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo Annu Pannu

© Annas Pannas privātais arhīvs

Kūku meistare Anna Panna jeb īstajā vārdā Anna Birmane nupat kā laidusi klajā savu jaunāko grāmatu «Annas Pannas kūkas un ne tikai». Šī jau ir autores trešā sarakstītā grāmata, kurā apkopotas Annas radītās krāsaino un gardo kūku, desertu un dažādu saldumu receptes. Ar šo grāmatu Annas Pannas galvenā vēlme ir aktualizēt ēst gatavošanu mājās ar parastām cepeškrāsnīm un ikdienas virtuves piederumiem. Lai pagatavotu kvalitatīvu, vizuāli baudāmu un garšīgu kūku, pietiks ar labu, precīzu recepti ‒ tāds ir Annas uzstādījums. Kūku meistares ikdiena un dzīvesstils ir tikpat krāsains kā viņas gatavotās tortes!

Virtuves svari

Nevienam neļauju gatavot bez svariem un arī pati gatavoju, izmantojot tikai tos. Svari man ir līdzi, pat braucot pie draugiem vai ejot uz pasākumiem, kur varētu būt jāgatavo.

Ja mājās ir virtuves svari un gatavojot stingri pieturas pie noteiktajām produktu proporcijām, garantēju, ka rezultāts izdosies ikvienai saimniecei.

Kūkas

Manā dzīvē viss ir tikai par un ap kūkām.

Sociālā vietne «Instagram»

Tā ir mana mīļākā un gandrīz vienīgā aplikācija, ko lietoju. «Instagram» mani gan iedvesmo, gan ir tā platforma, kurā dalos ar savām receptēm un ikdienas gaitām.

Labs ēdiens un šampanietis

Pēc daudziem darbiem un liela noslogojuma, palutinu sevi ar kāda restorāna apmeklējumu vai pašas pagatavotu fantastisku maltīti mājās un labu šampanieti.

Augi

Augu audzēšana ir kļuvusi par manu jaunāko aizraušanos. Nepilna pusotra gada laikā esmu savās mājās izveidojusi zaļus džungļu stūrīšus.

Atbrīvošanās no liekā

Lai gan dzīvojam 100 kvadrātmetru lielā dzīvoklī, regulāri atbrīvojos no lietām un mēģinu nepirkt un neuzkrāt mantas, kuras nav vajadzīgas un ir nenozīmīgas.

Hanna Panna

Mana meitiņa Hanna Panna noteikti nav lieta, bet gan brīnišķīgs notikums, kurš ir mainījis mūsu ģimenes dzīvi par 180 grādiem. Viņa ir padarījusi mani un vīru par labākiem cilvēkiem!

Kūku grāmatas

«Man nekad nav bijis žēl dalīties ar foršām receptēm un zināšanām, tādēļ rakstu grāmatas un dalos ar gardu kūku receptēm,» teic Anna.

Svarīgas ir detaļas, precizitāte un nesarežģīts gatavošanas process. Annas Pannas jaunajā grāmatā «Annas Pannas kūkas un ne tikai» uzmanība pievērsta gatavošanai kopā ar bērnu, ņemot vērā pašas pieredzi, kad vēl svarīgāk ir, lai viss ir saprotami, vienkārši un rezultāts izdodas ar pirmo reizi. Daudzās receptēs ir padomi, kā iesaistīt bērnu mazos darbiņos, lai kopā darbošanās ir interesantāka.

Jaunajā grāmatā apkopotas turpat vai 100 receptes, kas izmēģinātas un atzītas pašas autores mājās un kļuvušas iecienītas arī ikdienā. Grāmatā var smelties idejas saldām dāvanām, jo paša radītas lietas, kur ieguldīta gatavotāja mīlestība, ir visvērtīgākās. Anna grāmatā sev labi zināmās receptes ir sašķirojusi un sakārtojusi nodaļās, sākot ar brokastīm un beidzot ar svētku svinēšanu. Ir padomāts arī par vegāniem, tāpēc grāmatā ir iekļauta recepšu nodaļa vegāniem.

Grāmatu «Annas Pannas kūkas un ne tikai» izdevusi radošā satura darbnīca «TAPT», un tā ir pieejama grāmatnīcās visā Latvijā un arī veikalos «Maxima».

Šķīvīši, dakšiņas, lupatiņas

Manā Nārnijas skapī stāv vairāki nodalījumi ar dažādām kūku dekorācijām, uzberamiem cukuriņiem, 30 dažādiem šķīvīšiem un citiem pribambasiem, kurus izmantoju kūku fotografēšanai.

Brilles

Jau kopš skolas laikiem esmu nēsājusi brilles ar melniem, spilgtiem rāmjiem.