Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas, kultūras un cita rakstura notikumi un sarīkojumi dažādās Latvijas vietās.

Četros dabas stihiju stāstos «Sirdspuksti» parāda Latviju

Valsts svētku mēnesī pirmizrādi piedzīvojis jauns koncertstāsts «Sirdspuksti», kuru kā dāvanu Latvijai dzimšanas dienā sagatavojuši mūziķi, dejotāji un «Izklaides producentu grupa 7».

Emocionāli spraigi un vizuāli krāšņi uz skatuves tiek izdzīvots stāsts par četrām dabas stihijām, Latviju un cilvēku. Arī dalībnieku izvēle ir pakārtota cilvēka un četru dabas pirmelementu mijiedarbībai - koncertuzvedumā piedalās četri solisti - Mārtiņš Ruskis, Ieva Kerēvica, Atis Ieviņš un Ginta Krievkalna, bet horeogrāfiju katrai no stihijām veido četri horeogrāfi - Liene Grava, Reinis Rešetins, Ģirts Bisenieks un Egija Abaroviča. Cilvēka lomā iejuties aktieris un vīru kopas «Vilki» vadītājs Edgars Lipors. Par koncertuzveduma muzikālo pusi rūpējas izcili mūziķi - Mārcis Auziņš (ģitāras), Kristaps Vanadziņš (taustiņinstrumenti), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti), Justīne Baulina (čells) un Staņislavs Judins (kontrabass).

Svētku koncertuzvedums «Sirdspuksti» jau apceļo Latviju. Vēl koncerti būs skatāmi un klausāmi: Valmieras kultūras centrā - 15. novembrī pulksten 19.00, Alūksnes kultūras centrā - 16. novembrī pulksten 18.00, Liepājas Olimpiskajā centrā - 17. novembrī pulksten 19.00, Aizkraukles kultūras namā - 20. novembrī pulksten 19.00, Vidzemes koncertzālē «Cēsis» - 21. novembrī pulksten 19.00, Ādažu kultūras centrā - 22. novembrī pulksten 19.00 un Kalnu kultūras namā Nīgrandē - 23. novembrī pulksten 15.00.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta platformā.

Demonstrēs emocionālu vēstījumu par grupu «Depeche Mode»

21. novembrī kinoteātra «Splendid Palace» Lielajā zālē pulksten 19.00 demonstrēs Antona Korbijna koncertfilmu «Depeche Mode: Spirits in the Forest». Tā nav vienkārši koncertfilma, tas ir stāsts par mūzikas grupu, kas ir mainījusi daudzu cilvēku dzīves. Filmā ietvertais emocionālais vēstījums par sešiem kvēliem «Depeche Mode» faniem atklāj ne vien to, kā un kāpēc grupas muzikālās karjeras laikā auga tās popularitāte un ietekme, bet arī ataino mūzikas neticamo spēku.

Biļetes uz šo filmu iespējams iegādāties kinoteātra «Splendid Palace» kasē Rīgā, Elizabetes ielā 61, vai interneta platformā www.splendidpalace.lv.

Rīgā un Daugavpilī izrādīs komēdiju «Atdošu vīru labās rokās»

7. decembrī pulksten 19.00 Rīgā, Kongresu namā, un 8. decembrī pulksten 19.00 Daugavpils teātrī «Ņevinniju radošais nams» izrādīs jaunu projektu - lirisku komēdiju «Atdošu vīru labās rokās», kas tapusi pēc izcilā dramaturga un scenārista Emīla Braginska lugas «Iedomu spēle».

Iestudējuma galvenais varonis ir Pāvels Antošins, kas sevi uzskata par labu vīru un tēvu. Reiz mierīgo ikdienu satricina nepatīkama ziņa: viņš uzzina, ka sieva aizgājusi pie cita vīrieša un vēl savā vietā piedāvā draudzeni. Notikumu pavērsiens apstulbina Antošinu un liek viņam operatīvi risināt šo sarežģīto situāciju.

Iestudējumā darbojas populārs Krievijas aktieru sastāvs: Jana Poplavska - televīzijas un radio raidījumu vadītāja, pedagoģe, teātra un kino aktrise, Irina Lačina - «valsts galvenās čigānietes» Svetlanas Tomā mantiniece, Vadims Kolganovs - Nopelniem bagātais mākslinieks, kas kļuva slavens ar aktierdarbu seriālā «Tatjanas diena», teātra «Modernās lugas skola» vadošais aktieris, Vjačeslavs Ņevinnijs jaunākais - Tautas mākslinieka Vjačeslava Ņevinnija dēls, cienījams dinastijas turpinātājs, Maskavas Mākslas teātra vadošais aktieris un «Ņevinniju radošā nama» vadītājs, kā arī teātra «Satirikon» jaunā aktrise Asja Kaļiņina un «Mēness teātra» aktieris Aleksandrs Bobrovs.

Biļetes uz izrādi ir pieejamas «Biļešu servisa» kasēs un interneta vietnē www.bilesuserviss.lv.

Prauliņa un Eilands gatavo jautru Ziemassvētku koncertu

Šogad būs pieci gadi, kopš «Sniegavīra ekspresis» priecē Ziemassvētku koncertu cienītājus un klausītājus. Decembrī Ralfs Eilands, Kristīne Prauliņa un grupa «Very Cool People» dodas skanīgā koncerttūrē pa Latvijas pilsētām ar jautrāko koncertprogrammu Ziemassvētku noskaņās. «Sniegavīra ekspresis» ir viens no līksmākajiem Ziemassvētku koncertiem.

Koncertā būs iespēja baudīt mūziķu vokālos un instrumentālos talantus, taču vēl vairāk - dziedāt līdzi un līksmot. Svētku programma apzināti veidota, lai iepriecinātu ģimenes, draugus, radot patīkamu atmosfēru kopā būšanai un «iesildītos» pirms vakara priecīgajiem notikumiem, kas gaidāmi katrā mājā pie Ziemassvētku eglītes.

Biļetes iegādājamas «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

Top muzikāla vīzija par Raimonda Paula daiļrades sākumu

«Ir sācies darbs pie mūsu lielākās skatuves leģendas - Maestro Raimonda Paula - daiļrades sākuma. Iestudējumā, ko veido režisors Valdis Lūriņš, centīsimies atklāt mūsu izcilā komponista radošās ietekmes un muzikālās autoritātes. Šis ir laiks, kad cilvēki labprāt vēlas baudīt biogrāfiska rakstura izrādes par lielām personībām, viņu tapšanu, iedvesmas avotiem un viņu laiku,» pauž izrādes producente Laila Ilze Purmaliete.

Izrādē piedalās Dailes teātra aktieris Gints Andžāns, dziedātājas Kristīne Prauliņa, Elza Rozentāle, Ieva Sutugova, Ņujorkā dzīvojošā latviešu džeza dziedātāja Arta Jēkabsone, kura jau guvusi starptautisku atzinību, un talantīgi jaunie dziedātāji Artūrs Biķernieks, Jaroslavs Orlovs, Jēkabs Ludvigs Kalmanis, Līga Kupča un citi. Izrāde tiek veidota kā krāšņa, muzikāla vīzija, kurā skanēs Raimonda Paula agrīnās dziesmas, kā arī viņa komponētās pasaules mūzikas pērles. Izrāde atklās Raimonda Paula neatdalāmo saistību ar norisēm pasaules mūzikā, īpaši džezā.

Savu muzikālo meistarību demonstrēs izcilais pianists Anatolijs Livča, gan muzikāli, gan vizuāli uzburot Raimonda Paula spēlēšanas manieri un viņa vizuālo tēlu 20. gadsimta 50. un 60. gados. Kopā ar viņu muzicēs klarnetists un saksofonists, LMA asociētais profesors un Džeza katedras vadītājs Indriķis Veitners, kontrabasa līniju iezīmēs Andris Grunte vai Viktors Veličko, pie sitamajiem instrumentiem - Mareks Logins, atainojot Raimonda Paula muzikālos skatuves partnerus.

Muzikālās izrādes «Leģendas dzimšana» pirmizrāde paredzēta 8. decembrī pulksten 19.00 Rīgā, VEF Kultūras pilī, 10. decembrī pulksten 19.00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, 17. decembrī pulksten 19.00 Jelgavas kultūras namā un 29. decembrī pulksten 15.00 Limbažu kultūras namā.

Biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.