Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo Inesi Galanti

© Ģirts Ozoliņš/F64 Photo Agency

Jau 14. decembrī Rīgas Doma baznīcā tautā mīlētā operas dīva Inese Galante un viņas domubiedri sniegs divus īpašus garīgās un klasiskās mūzikas «Ziemassvētku prelūdija», tādējādi mūzikas mīļotājiem radot brīnumaino gada nogales svētku noskaņojumu.

Operdziedātāja uz pāris dienām bija ieradusies Latvijā, lai nodotos mēģinājumiem, satiktu draugus un gatavotos gaidāmajiem koncertiem. Tādēļ kādā agrā rīta stundā tikāmies ar Inesi Galanti jumta terases restorānā «Herbārijs», kur viņa padalījās ar pēdējā laikā gūtajām atziņām, iespaidiem, kā arī atklāja tās desmit lietas, kas visspilgtāk raksturo operdziedātājas personību.

Ģimene

Vislielāko sajūsmu operdziedātāja velta savai meitai, kas arī vada Ineses Galantes fondu, Diānai Galantei. Viņa ne tikai strādā ar mammu, ir apveltīta ar labu muzikālo gaumi, kā arī veido stilu dažādām pasaulē zināmām žurnālu modes un stila lapām.

Cepure

Lai arī uz kuru pasaules vietu es dodos, allaž man līdzi ir cepure. Nu vienīgi, ja lidotu uz Indiju vai Austrāliju, tad brauktu bez cepures, jo tur to nevajag. Taču uz ziemeļu pusi dodoties, līdzi ņemu siltu bereti un cepuri. Šāda tradīcija man ir kopš tā laika, kad mammīte aizgāja mūžībā. Mammai bija cepures cieņā, un man ir tāpat. Nav runa tikai par eleganci, tā drīzāk ir dzimtas sieviešu tradīcija, ko turpinu.

Man ir cepuru kolekcija, bet, ja jālido uz kādu iestudējumu un esmu prom no mājām pāris mēnešu, es nebraucu ar lielu bagāžu, jo primārais ir notis, apģērbs, viena cepure un skatuves kostīmi. Visu mājas iedzīvi ceļa somā neielikšu! Pašlaik mana mīļākā cepure ir ar lepoparda printu.

Šalle

Bez šalles nevaru iziet no mājas. Pat ja ir silta un saulaina vasara, ap kaklu sienu lakatiņu. Dziedātājam galvenais darba instruments ir balss, tādēļ jārūpējas, lai kakls vienmēr ir pasaudzēts no caurvējiem. Es pat atminos, ka, uzstājoties Losandželosā, kur gaisa temperatūra bija +30 grādi, es staigāju ar džemperi, kas uzmests uz pleciem, lai pasargātu sevi no gaisa kondicionieriem. Uz skatuves allaž jābūt perfektā formā - vai ir -40, vai +40 grādi silts.

Auskari

Lai kur es dotos, ir dažas lietiņas, kas vienmēr ir manā ceļasomā. Piemēram, šie universālie kristāla auskari, kas der pie dažāda apģērba. Baltie un caurspīgie auskari ir ļoti gaumīgi. Tā kā man dzīvē ir daudz tikšanos, pārtiju un koncertēšanas, skaidrs, ka man jāņem līdzi šikas lietas - rotaslietas un vakartērpi.

Tāpat manā bagāžā vienmēr ir skatuves auskari no «Dior» modes nama. Šie auskari ir īpaši mīļi un tie man ir kā talismans. Šie auskari der pie dažādiem skatuves tērpiem un tie bijuši man ausīs, uzstājoties pasaules labākajās koncertzālēs.

Kosmētikas līdzekļi un dzīves labsajūta

Visur ņemu līdzi arī sejas krēmu. Man ir vairāki sejas krēmi, jo ar vienu iepakojumu man būs par maz, jo ir jādomā par sejas mitrināšanu, dienas un nakts krēmu. Manuprāt, sejas krēms ir katras meitenes rokassomā. Protams, līdz 20 gadu vecumam par to nav jādomā, jo jebkurā brīdī būsi skaista. Taču pienāk laiks, kad sievietei vairāk jāparūpējas un jāpadomā par savu skaistumu. Skatuves grims un meikaps atstāj uz sejas savus nospiedumus, tāpēc ir jākopj sejas āda. Man arī palīdz uzturēt sevi formā jaunībā iegūtās zināšanas medicīnā. Meita Diāna strādāja pie imidža veidošanas vienam no pasaulē iecienītiem kosmētikas zīmoliem, tādējādi arī es tiku iepazīstināta ar šo produkciju, ko tagad lietoju no rītiem un vakaros.

Lai gan jāatzīst, ka acīmredzot jāpateicas maniem gēniem, ko esmu mantojusi no vecākiem, - es nevaru pat pēc lielas slodzes un bagātīga grima sūdzēties, jo mana sejas āda vienmēr ir labā tonusā. Mana mamma un tētis, jau solīdā vecumā būdami, vizuāli izskatījās krietni jaunāki.

Jā, skatuve pieprasa skaistumu un uzliek pienākumus, un es nevaru slikti izskatīties un nedomāt par savu vizuālo tēlu. Ja hormoni pareizi strādā, ja ir interesanta dzīve, piesātināts darbs un mīlestība, tad viss ir kārtībā. Ja cilvēks ne tikai strādā, bet šad tad atceras arī par sportu un fiziskajām aktivitātēm, tad ķermenis un organisms teicami strādā. Taču, ja pārāk aizraujamies ar sevi un iegrimstam pārdomās, melanholijā, depresijā un sevi žēlojam, tad jācīnās ar šīm problēmām un nav laika domāt par sevi.

Ne jau vienmēr esmu apmierināta ar sevi, jo man ir paraugs, pēc kā tiekties, kāda biju iepriekš. Tad es sevi piebremzēju un no kaut kā atsakos!

Galvenais skaistums ir labestība, siltums un simpātijas - gan balsī, gan priekšnesumos, gan ikdienā. Sakāt, ko gribat, bet, ja cilvēks iet un smaida, tad, viņu pamanot, arī citi sāk smaidīt! Vēl viens mans ieteikums - ja sastopaties ar vienu negatīvu emociju, tad vietā jādabū septiņas pozitīvas emocijas, notikumi vai piedzīvojumi. Šis ir jāatceras gluži kā recepte, jāuzraksta uz lapiņas un jāpiesprauž pie ledusskapja vai jāieraksta mobilajā tālrunī kā atgādinājums.

Notis

Smagas nošu mapes vienmēr ir manā somā. Tās ir klavieru un operas nošu partitūras. Šobrīd man ir līdzi notis, kas paredzētas 14. decembra Ziemassvētku koncertiem. Tie būs pirmatskaņojumi - dziesmas no franču komponista Šarla Guno, kas vēl iepriekš nav atskaņotas. Šīs franču komponista sarakstītās dziesmas bija paslēpušās Parīzē, un pirms 20 gadiem tās bija atradis latviešu komponists, ērģelnieks un pianists Aivars Kalējs. Viņš vienmēr meklē nedzirdētus un nezināmus skaņdarbus.

Man ir jāpateicas savai uzticīgajai un dārgajai publikai, kas jau pusotra mēneša laikā ir izpirkusi 14. decembra vakara koncertu Doma baznīcā, tādēļ mēs rīkojam papildkoncertu dienā, pulksten 15.00, lai visi gribētāji var nokļūt uz Doma baznīcu - redzēt un dzirdēt koncertu.

Es esmu uzticams cilvēks, tādēļ es un mani skatuves kolēģi darīsim visu, lai skatītāji baudītu koncertus. Manos Ziemassvētku koncertos klausītājus gaida pārsteigumi, jo mīlestības nekad nevar būt par daudz.

Domubiedri - mūziķi

Es jau ilgus gadus Ziemassvētku koncertos strādāju kopā ar saviem uzticamajiem kolēģiem - pianistu un komponistu Aivaru Kalēju, operdziedātāju Sergeju Jēgeru, pianistu Andreju Osokinu, jaunajiem talantiem un Jāzepa Mediņa mūzikas skolas zēnu kori diriģenta Romāna Vanaga vadībā.

Es ļoti mīlu savus cilvēkus. Nezinu, kam ir jānotiek, lai pārtrauktu attiecības ar saviem cilvēkiem. Paldies Dievam, ka tā, jo katram no viņiem manā sirdī ir sava vieta.

Tāpat vēlu visiem saviem uzticamajiem klausītājiem veiksmi, veselību, jo tā atkarīga no tā, kā jūtamies un ko domājam. Lai ir apkārt īsti un pārbaudīti draugi, kas nekad neatstāj smagā brīdī. Un dzīve, lai piepildīta ar skaistiem notikumiem!

Smaržas

«Es lietoju tikai vīriešu smaržas. Pēdējā laikā manas iecienītākās ir - «Bottega Veneta», «Bvlgari», «Cartier» un «Hermès»,» viņa atklāj.

Attēlā gan redzamas «Bottega Veneta» sieviešu smaržas, bet Inese Galante lielākoties smaržojas ar šā zīmola vīriešu smaržām.

Acu ēnas

Attēlā redzamās ir «Chanel» acu ēnas, taču Inese Galante nenoniecina arī citu zīmolu grimu. «Mani ikdienas toņi ir - dzeltenais un bēšīgi rozā. Savukārt spilgti sarkanos toņus atļaujos tikai uz lielās skatuves un ļoti retās ballītēs, kur tas nepieciešams. Taču ikdienā es nevēlos būt uzbāzīga, drīzāk eleganta, lai ir vieglums un jauneklīgums,» viņa paskaidro.

Mobilais tālrunis

Bez mobilā tālruņa operdziedātājas ikdiena nav iedomājama. Darbu un koncertu plānošana notiek ar tālruņa palīdzību. Šajā attēlā redzams Ineses Galantes tālruņa displejs, kurā varam vērot viņas gaidāmā Ziemassvētku koncerta afišu.