VAKARA ZIŅAS. Uzņēmēja Mārīte Kola attālinās no meitas

Uzņēmēja Mārīte Kola ar meitu Elizabeti, kas šobrīd studē maģistrantūrā psiholoģiju. © Vladislavs Proškins/F64 Photo Agency

Uzņēmēja un pašreizējā Latvijas Bobsleja un skeletona federācijas prezidenta Jāņa Kola sieva, uzņēmēja Mārīte Kola bieži vien apmeklē modes skates un ar šo industriju saistītus pasākumus kopā ar meitu, diplomētu psiholoģi Elizabeti Kolu. Tiesa gan, Kolu meita jau dažus gadus vairs nedzīvo ar vecākiem zem viena jumta un visus lēmumus, kas saistīti ar sirdslietām un citām privātām lietām, pieņem pati.

«Man ar mammu sapas gan gaume, gan domas,» satiekot māti un meitu Rīgas Modes nedēļas modes skatēs, sarunā ar »Vakara Ziņām« atklāj Elizabete, bet Mārīte teic, ka vienmēr jau domas nesakrīt, bet, ja arī tā būtu, tad dzīve būtu garlaicīga.

Mārīte Kola atzīst, ka nebūt nav stingra mamma un meitai ļauj rīcības brīvību. Elizabete piebilst, ka cilvēkiem, kas viņai ir līdzās, un draugiem ir jārēķinās, ka viņai mamma un ģimene ir pirmajā vietā. «Protams, saitītē mēs vairs sen neesam. Meita mums ir patstāvīga. Viņa jau labu laiku kā dzīvo prom no mūsu siltās ligzdas. Meitai ir pašai jāpieņem dzīvē lēmumi un jākļūdās, kaut dabū pa pieri. Es vienmēr viņai saku: «Vajag paklupt, piecelties un iet uz priekšu!»,» piebilst Mārīte. To apstiprina arī Elizabete, paskaidrojot, ka mamma neiesaistās arī viņas sirdslietās, vēlot meitai: «Tu dari, kā tu vēlies. Ja tu būsi laimīga, es arī būšu laimīga!» «Vecāki ir radījuši ļoti labu ģimenes modeli, kādu es vēlētos savā nākotnē. Vienmēr zinu, ka mamma mani atbalstīs jebkurā gadījumā, bet nejauksies manā dzīvē un ļaus pašai kārtot savas lietas!» Mārīte apstiprinoši māj ar galvu, nosakot: «Ja ar kādu meita būs kopā, es tikai priecāšos, nevis iebildīšu!»

Svarīgākais