Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Slavenību atvases defilē Rīgas modes nedēļā

© F64 Photo Agency/Publicitātes/Rīgas modes nedēļas

Slavenību atvases defilē Rīgas modes nedēļā

Zeltiņas mazmeitai pirmā modes skate

Aktrises un rotu zīmola «Soulstones» radītājas Agneses Zeltiņas mazmeita Mīla Jasmīna pirmo reizi pašmāju augstvērtīgā bērnu modes zīmola «Aristocrat Kids» 2020. gada pavasara/vasaras modes skatē demonstrēja bērnu modi.

Uz «Aristocrat Kids» modes skati, lai atbalstītu Mīlas Jasmīnas (7,5 gadi) pirmo defilē, kuplā pulkā bija sanākusi Agneses Zeltiņas ģimene. Mazā modele ir Agneses meitas Marijas Romijas Zeltiņas un viņas dzīvesbiedra, uzņēmēja Inta Jansona atvase. Tāpat modes skati vēroja Agneses māsa, dermatoloģe Lauma Valeine ar meitu Līvu.

Kad septiņus gadus vecā Mīla Jasmīna defilē izrādīja «Aristocrat Kids» dizaineres Daces Sāmītes darināto tērpu, viņas iznācienu centās iemūžināt gan vecmāmiņa Agnese, gan mamma Marija Romija.

Jau vēlāk pēc modes skates sarunā ar »Vakara Ziņām« Agnese Zeltiņa pastāstīja, ka visa ģimene bija patīkami saviļņota un gaidīja ne tikai Mīlas Jasmīnas iznācienu, bet arī visu modes skati, kurā tērpus demonstrē bērni. «Zinu, cik tas ir grūti! Jo īpaši saviļņojoša šī reize bija tāpēc, ka Mīla Jasmīna to darīja pirmo reizi. Es visu laiku domāju par to, kā viņa jutīsies, bet, skatoties skati, sapratu, ka viss ir ļoti labi. Pirms pašas skates ar mazmeitu neizdevās parunāties, jo visu dienu strādāju. Taču meita bija klāt un atbalstīja viņu visu dienu, jo mēģinājumi sākās jau no rīta. Mazmeita ir malacis, jo turējās ļoti labi,» pastāsta Agnese Zeltiņa. Viņa atminas, ka reiz arī pati paralēli aktiermeistarības studijām bija piedalījusies un defilējusi pa mēli kā modele Neatkarīgās modes asamblejas laikā. «Šodien arī atcerējos, kā es savulaik pirms desmit gadiem gāju kā modele spāņu dizainera Roberto Verino skatē. Tāpat, iznākot uz mēles, ir uztraukums, vai tev ir septiņi vai septiņpadsmit gadi,» piebilst Zeltiņa.

F64 Photo Agency/Publicitātes/Rīgas modes nedēļas

Mīlas Jasmīnas pirmo defilē bērnu modes skatē pacietīgi gaidīja (no kreisās) Marija Romija Zeltiņa ar dzīvesbiedru Intu Jansonu, Lauma Valeine ar meitu Līvu un Agnese Zeltiņa.

F64 Photo Agency/Publicitātes/Rīgas modes nedēļas

Mīlas Jasmīnas iznācienu ļoti gaidīja vecmāmiņa Agnese Zeltiņa, kas pēc skates atzina, ka mazmeita ir malacis, jo ļoti labi turējusies.

Legante pie rokas ved jaunāko meitu

Ekskluzīvu sieviešu tērpu zīmols «Baronessa» Rīgas modes nedēļā prezentēja savu pirmo bērnu apģērbu kolekciju nākamā gada pavasarim un vasarai.

F64 Photo Agency/Publicitātes/Rīgas modes nedēļas

Starp mazajām modelēm, kas defilēja pa mēli dizaineres Martas Bērzkalnas radītā zīmola «Baronessa» tērpos, pamanāms un spilgts bija TV raidījumu vadītājas Dagmāras Legantes un viņas jaunākās meitas Odrijas iznāciens.

Borovkova mazmeita pieprasīta modele

F64 Photo Agency/Publicitātes/Rīgas modes nedēļas

Latvijas Juristu biedrības prezidenta Aivara Borovkova dēla, uzņēmēja Andra Borovkova un viņa sievas Alises meitiņa Sofija (6 gadi) jau trešo gadu piedalās Rīgas modes nedēļas bērnu modes skatēs kā modele. Lai gan var droši teikt, ka Sofija jau pārzina gan defilē, gan arī modes skates aizkulises, viņas vecāki tāpat bija uztraukušies un saviļņoti pirms meitas iznāciena zīmola «Aristocrat Kids» modes skatē.

F64 Photo Agency/Publicitātes/Rīgas modes nedēļas

Andris ar sievu Alisi, gaidot meitas Sofijas iznācienu. Mamma Alise pastāstīja, ka meitai pēc skates dāvinās piepūšamo balonu - vienradzi, kas ir meitas iemīļotākās multfilmas «My Little Pony» varonis, bet dizainerei Dacei Sāmītei vecāki sarūpējuši dzērienu, kas sasildīs tumšajos un drēgnajos rudens vakaros.

F64 Photo Agency/Publicitātes/Rīgas modes nedēļas

Tētis Andris pēc modes skates steidza samīļot savu atvasi un atzinīgi novērtēt viņas defilē bērnu modes skatē.

Bērnu modes skašu viesi!

Vaļicka ar meitu

TV raidījumu vadītāja un aktrise Zane Vaļicka bērnu modes skates apmeklēja ar meitu Ievu (14). Tovakar no ekonomikas studijām Itālijā pēc dažu mēnešu prombūtnes paciemoties ieradās aktrises vecākais dēls Eduards (19). «Pirms brālis atlido, atnācām ar meitu uz modes skatēm pēc iedvesmas. Ne vienmēr tas nozīmē, iedvesmoties no modes, bet arī no krāsām un sajūtām. Mums šovakar ātrāk jāskrien prom no skatēm, jo brālis jāsagaida mājās ar siltām vakariņām,» atklāj Zane, kura neslēpj, ka dēla prombūtne viņai kā mammai nav viegls pārbaudījums.

Dukurs ar sievu, meitu un dēlu

Dziedātājs Miks Dukurs bērnu modes skates apmeklēja kopā ar sievu Lauru, dēlu Frenklinu (3) un meitu Melāniju (6 mēneši). Miks atzina, ka ir laimīgs un lepns tētis un viņam ir pilns komplekts, proti, ir gan meita, gan dēls. «Līdz ar bērnu piedzimšanu esmu kļuvis jauneklīgāks. Protams, līdz ar to nāk arī liels nogurums,» aizdomājas dziedātājs. Viņš pastāsta, ka paralēli mūziķa lietām tagad arī ierunājot jeb dublējot multfilmas, bet sieva Laura pavisam nesen sākusi pievērsties ēterisko eļļu biznesam.

Jaunozola ar meitām un dzīvesbiedru

Drēbju tirdziņa «Andele Mandele» rīkotāja Līva Jaunozola ar dzīvesbiedru uzņēmēju Artūru Švedu un meitām - Terēzi (11), kas ir no Artūra iepriekšējām attiecībām, Frančesku (5) un Aleksandru (4). Tieši Aleksandra ir vecākiem izteikusi vēlmi, ka kādā no nākamajām Rīgas modes nedēļām labprāt izmēģinātu spēkus kā modele bērnu modes skatē. Līva pastāstīja, ka ļoti gaida zīmola «Aristocrat Kids» skati, jo pati jau sen kā draudzējas ar šā zīmola dizaineri Daci Sāmīti. «Mēs vienlaikus sākām darboties. Pirms 11 gadiem piedalījāmies dažādos tirdziņos - viņa veidoja bērnu modi, bet es darināju brošas,» pastāsta Jaunozola.