Piektdiena, 26.aprīlis

redeem Alīna, Rūsiņš, Sandris

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

Matt Beard © Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas, kultūras un cita rakstura notikumi un sarīkojumi dažādās Latvijas vietās.

Latvijai dzimšanas dienā - «Sirdspuksti»

Valsts svētku mēnesī pie skatītājiem dosies jauns koncertstāsts «Sirdspuksti», kuru kā dāvanu Latvijai dzimšanas dienā gatavo mūziķi un «Izklaides producentu grupa 7». Vienpadsmito gadu pēc kārtas ciklā «ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā», apzinoties un stiprinot latvisko identitāti, jaunā koncertprogramma viesosies vairākās Latvijas pilsētās, ceļojumu uzsākot 8. novembrī Ogres kultūras centrā.

Emocionāli spraigi un vizuāli krāšņi uz skatuves tiks izdzīvots stāsts par četrām dabas stihijām, Latviju un cilvēku. Arī dalībnieku izvēle ir pakārtota cilvēka un četru dabas pirmelementu mijiedarbībai - koncertuzvedumā piedalīsies četri solisti - Mārtiņš Ruskis, Ieva Kerēvica, Atis Ieviņš un Ginta Krievkalna, bet horeogrāfiju katrai no stihijām veido četri lieliski horeogrāfi - Liene Grava, Reinis Rešetins, Ģirts Bisenieks un Egija Abaroviča. Cilvēka lomā - aktieris un vīru kopas «Vilki» vadītājs Edgars Lipors. Par koncertuzveduma muzikālo pusi šogad rūpēsies izcili mūziķi - Mārcis Auziņš (ģitāras), Kristaps Vanadziņš (taustiņinstrumenti), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti), Justīne Baulina (čells) un Staņislavs Judins (kontrabass).

Svētku koncertuzveduma «Sirdspuksti» atklāšana jau tradicionāli notiks Ogres kultūras centrā - 8. novembrī pulksten 19.00. Pēc tam koncerti būs skatāmi Jelgavas kultūras namā - 9. novembrī pulksten 18.00, Jēkabpilī, Krustpils kultūras namā - 10. novembrī pulksten 17.00, Rīgā, VEF Kultūras pilī - 12. novembrī pulksten 19.00, Latgales vēstniecībā «Gors» - 13. novembrī pulksten 19.00, Tukuma kultūras namā - 14. novembrī pulksten 19.00, Valmieras kultūras centrā - 15. novembrī pulksten 19.00, Alūksnes kultūras centrā - 16. novembrī pulksten 18.00, Liepājas Olimpiskajā centrā - 17. novembrī pulksten 19.00, Aizkraukles kultūras namā - 20. novembrī pulksten 19.00, Vidzemes koncertzālē «Cēsis» - 21. novembrī pulksten 19.00, Ādažu kultūras centrā - 22. novembrī pulksten 19.00 un Kalnu kultūras namā Nīgrandē - 23. novembrī pulksten 15.00.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta platformā.

«Musiqq» gatavojas desmitgades noslēdzošajiem koncertiem

Grupa «Musiqq», kuras sastāvā muzicē Marats Ogļezņevs un Emīls Balceris, izdod jaunu singlu «Bozies» un pavisam drīz dosies pie saviem klausītājiem ar desmitgades noslēdzošajiem koncertiem.

«Mūsu jaunā dziesma ir par laiku, par pārmaiņu laiku. Atskatoties uz mūsu desmit gadiem, mainījies ir daudz - mēs paši, mūsu dzīves uztvere un nākotnes redzējums, tam visam līdzi - dziesmu skanējums un vārdi. Bet ir lietas, kas paliek nemainīgas, mūsu gadījumā - izvēlējāmies nebozties,» skaņdarba vēstījumu atstāsta Marats.

Dziesma «Bozies» ir noslēdzošais singls no šogad izdotā grupas ierakstu albuma «10», kuru būs iespējams dzirdēt arī «Musiqq» 10. jubilejas koncertos 8. novembrī pulksten 19.00 Valmieras kultūras centrā, 9. novembrī pulksten 19.00 Rēzeknē, Latgales vēsrtniecībā «Gors» (tiesa gan, uz šo koncertu jau visas biļetes ir izpārdotas) un 23. novembrī pulksten 19.00 Liepājas Olimpiskajā centrā.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties interneta platformā ekase.lv.

Salaspils pagasta viesu namā festivāls miera un kaislību noskaņās

Mākslinieciskā viesu nama «Ārpus laika» kupolmājā, kas atrodas 28 kilometrus no Rīgas centra, Salaspils pagastā, notiks mūzikas festivāls miera un kaislību noskaņās, kurā ar savām programmām uzstāsies Raimonds Pauls, Rēzija Kalniņa, Vestards Šimkus, Kaspars Zemītis, Raimonds Ozols, Mārcis Auziņš, Matīss Čudars, Raimonds Macats, Jānis Ķirsis, Rūta Dūduma-Ķirse, grupa «Framest», Daumants Kalniņš un citi mākslinieki.

Koncertvieta ziemā - kupolmāja, bet āra terasē vai meža ielokā gada siltajos mēnešos ir iespēja klausītājiem paviesoties «Ārpus laika» dažādos gadalaikos, baudot gan klasisku, gan ļoti mūsdienīgu mūziku. Festivāla «Ārpus laika» mākslinieciskais vadītājs Jānis Ķirsis par programmas izvēli saka šādi: «Kad uzrunāju mūziķus dalībai festivālā, tos aizrāva gan unikālā vieta, gan ideja par būšanu «ārpus laika», kas dod arī māksliniekiem lielāku brīvību, ļaujoties improvizācijai.»

Vairāk par gaidāmo festivālu interneta lapā www.arpuslaika.lv un sociālajos tīklos - «Facebook», «Instagram», kur meklējiet profilu @arpuslaika.

«Tallink» piedāvās kruīzus no Rīgas uz Helsinkiem un Visbiju

Kompānija «Tallink Grupp» izziņo tās īpašos kruīzus 2020. gadā. Papildus galamērķiem - Rīgai, Visbijai un Mariehamnai - pilsētām, uz kurām īpašie kruīzi organizēti pēdējo gadu laikā vairākkārt, šoreiz ceļotājiem tiek piedāvāti arī speciāli kruīzi uz Krievijas tūrisma meku Sanktpēterburgu. Jaunums nākamajā gadā ir arī īpašs tiešais kruīzs no Rīgas uz Visbiju, jo aizvadīto gadu laikā kruīzi uz Visbiju notika tikai no Helsinkiem un Tallinas.

Tiešais reiss Helsinki (Somijas galvaspilsēta) - Rīga. Paredzēti divi reisi ar atiešanu svētdien, 28. jūnijā, un otrdien, 11. augustā.

Tiešais reiss Rīga - Visbija (Zviedrijai piederošā Gotlandes sala Baltijas jūrā). Paredzēts viens reiss ar atiešanu otrdien, 2. jūnijā, no Rīgas pulksten 17.30, atgriešanās no Visbijas ostas 3. jūnijā pulksten 18.30.

Šos īpašos kruīzus nodrošinās kompānijas «Tallink Grupp» kuģis «Silja Europa», izņemot Rīgas - Visbijas kruīzu, ko veiks Rīgas - Stokholmas maršrutā kursējošais kompānijas kuģis «Isabelle».

Biļešu pārdošana 2020. gada īpašajiem kruīziem sāksies tuvākajā laikā, un informācija tiks publicēta uzņēmuma mājaslapās un uzņēmuma sociālo mediju kanālos.

Izziņo vērienīgā ledus šova «Crystal» papildizrādi

Pieprasītākais cirka un akrobātikas izrāžu veidotājs pasaulē «Cirque du Soleil» ir priecīgs paziņot, ka viņu līdz šim ledus aukstākais šovs - «Crystal» - tiek sirsnīgi gaidīts un radījis lielu Latvijas iedzīvotāju interesi. Ņemot vērā lielo interesi par šovu, kas šoreiz notiks uz «Arēnas Rīga» ledus, tiek izziņots par papildu izrādi, kas notiks sestdien, 18. janvārī, pulksten 16.30.

Šis neatkārtojamais priekšnesums apvieno sevī elpu aizraujošu daiļslidošanu, cirka mākslu, veiklu akrobātiku un pārsteidzošus trikus gaisā. Tas būs brīnišķīgs ceļojums skatītājiem pa pasakainu, brīnumu un krāsu pilnu rotaļu laukumu uz ledus. Kopā paredzētas sešas «Crystal» izrādes «Arēnā Rīga» no 2020. gada 15. līdz 19. janvārim.

Izrāžu grafiks:

15. janvārī pulksten 20.00 «Arēnā Rīga»

16. janvārī pulksten 20.00 «Arēnā Rīga»

17. janvārī pulksten 20.00 «Arēnā Rīga»

18. janvārī pulksten 16.30 «Arēnā Rīga»

18. janvārī pulksten 20.00 «Arēnā Rīga»

19. janvārī pulksten 16.30 «Arēnaā Rīga»

«Cirque du Soleil» ir pieprasītākais cirka un akrobātikas izrāžu veidotājs pasaulē, kas nodarbina aptuveni 4000 tehnisko darbinieku un 1300 cirka mākslinieku. Lai gan cirks savu 35 darbības gadu laikā ir skatītājiem izstāstījis vairākus desmitus dažādu stāstu, šis ir pirmais, kura notikumi risinās uz ledus. Taču, kā jau ierasts, izrādē gaidāmi elpu aizraujoši akrobātu priekšnesumi, žonglēšanas un līdzsvara izaicinājumi, kā arī iespēja izrauties no realitātes, sekojot līdzi izrādes galvenajai varonei Kristālai, kura aizvedīs visus klātesošos savas iztēles dzīlēs un ļaus ikvienam just līdzi viņas adrenalīna pilnajam piedzīvojumam ceļā uz savas stiprās, radošās un zinātkārās puses atklāšanu.

Kritiķi un skatītāji visā pasaulē jau ir augstu novērtējuši šovu «Crystal», jo tajā veiksmīgi ir apvienojušies profesionāli akrobāti un augstākā līmeņa slidotāji, kuriem nācies apgūt pavisam jaunas prasmes.

Starptautiskajā «Crystal» sastāvā ir 43 mākslinieki, kā arī vairāk nekā 40 tehnisko darbinieku no vairāk nekā 21 valsts.

Biļetes uz vērienīgo «Crystal» šovu pieejamas «Biļešu servisa» kasēs, kā arī interneta vietnē www.bilesuserviss.lv.