Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Kurš stiprāks spēkavīrs?

Agris Kazeļņikis un Aivars Šmaukstelis © Ekrānuzņēmums no Instagram

25. oktobra rītā Rīgas Zooloģiskajā dārzā jau 14. reizi norisinājās Latvijas lielākā ķirbja svēršanas čempionāts, ko palīdz organizēt «Maxima Latvija». Tajā sastapām vienus no Latvijā spēcīgākajiem un raženākajiem vīriem – Agri Kazeļņiku un Aivaru Šmauksteli, kas uz svariem cēla desmit ķirbju, citu par citu smagāku.

Latvijas lielākā ķirbja čempionātā Agris Kazeļņiks un Aivars Šmaukstelis draudzīgi plecu pie pleca lika lielās, oranžās un raženās ogas uz svariem. Kungi, kas spēj pacelt, pastiept un panest vairāk, ir veiksmīgie Latvijas sportisti, kas savu varēšanu ir pierādījuši arī plašajā pasaulē.

Agris Kazeļņiks ir trīskārtējs Latvijas stiprākā vīra titula ieguvējs. Viņš piedalījies prestižajās Pasaules stiprākā vīra sacensībās un iekļuvis Ginesa pasaules rekordu grāmatā. 2018. gadā viņš uzstādīja pasaules rekordu motociklu vilkšanā. Kazeļņiks pavilka 32 motociklu karavānu, kuras kopējais svars bija vairāk nekā 15 tonnu.

Savukārt Aivars Šmaukstelis ir viens no šā brīža stiprākajiem vīriem. Viņš ir triumfējis spēkavīru Čempionu līgas posmos Latvijā, Somijā, Serbijā, Meksikā un Lietuvā. Ir ieguvis ziemeļu reģiona labākā sportista titulu un uzvarētāja kausu. Godam nesis Latvijas vārdu Eiropā un pasaulē. 2018. gadā Agris debitēja cīņā par Pasaules stiprākā vīra titulu («World's strongest man»).

Agris Kazeļņiks

Gadi: 46

Dzimtā vieta: Ogre.

Augums: esmu sarāvies. Apmēram 190 centimetru.

Svars: ķirbju konkursā stabili būtu 93. vietā. Mans svars ir 175 kilogrami.

Apavu izmērs: 45.

Iecienītākais ēdiens: steiks.

Auto, ar ko pārvietojas: «Mercedes-Benz».

Kādas meitenes patīk: latviešu meitenes.

Iecienītais ģērbšanās stils: brīvais.

Aivars Šmaukstelis

Gadi: 32

Dzimtā vieta: Valmiera.

Augums: apmēram 190 centimetru.

Svars: 145 kilogrami.

Apavu izmērs: 45.

Iecienītais ēdiens: steiks un ribiņas.

Auto, ar ko pārvietojas: «Subaru».

Kādas meitenes patīk: latviešu meitenes.

Iecienītais ģērbšanās stils: brīvais.