Ceturtdiena, 25.aprīlis

redeem Bārbala, Līksma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas, kultūras un cita rakstura notikumi un sarīkojumi dažādās Latvijas vietās.

«Manai tautai» skanēs visā Latvijā

Turpinot pērnruden aizsākto tradīciju, arī šoruden klausītājiem, sākot ar 8. novembri, tiks piedāvāta svinīgā koncertprogramma «Manai tautai», kurā atkal apvienosies Armands Birkens, Lorija Vuda (abi dziedātāji pazīstami kā leģendārās apvienības «Čikāgas piecīši» dalībnieki) un Ieva Akuratere - mākslinieki, kuri caur savu daiļradi stiprinājuši latviešu pašapziņu un, no jauna iededzot latviešu tautas dvēselisko uguni, apvienoja visu latviešu tautu. Atgādināsim, ka visi trīs mākslinieki ir Triju Zvaigžņu ordeņa kavalieri.

Koncerta nosaukums radies no Ievas Akurateres izpildītās neoficiālās Dziesmotās atmodas himnas «Manai tautai» (autori - Andris un Brigita Ritmaņi), kura pirmoreiz skanēja tieši pirms trīsdesmit gadiem - 1988. gadā - festivālā «Liepājas dzintars» un pēc tam tautas manifestācijā Mežaparkā.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā www.bilesuparadize.lv.

Koncerti «Manai tautai» notiks: 8. novembrī pulksten 19.00 Talsu Tautas namā, 12. novembrī pulksten 19.00 Ādažu kultūras centrā, 14. novembrī pulksten 19.00 Bauskas kultūras centrā, 15. novembrī pulksten 19.00 Liepājas Latviešu biedrības namā, 16. novembrī pulksten 19.00 Rīgas Latviešu biedrības namā, 19. novembrī pulksten 19.00 Mārupes kultūras namā, 20. novembrī pulksten 19.00 Ogres novada kultūras centrā, 21. novembrī pulksten 19.00 Smiltenes novada kultūras centrā un 22. novembrī pulksten 19.00 Cēsīs, CATA kultūras namā.

Aicina uz Lielo māmiņu kongresu

Vecāku organizācija un medijs «Māmiņu klubs» jau trešo gadu organizē izglītojošu un veselību veicinošu pasākumu jaunajām ģimenēm - Lielo māmiņu kongresu, kas norisināsies 23. novembrī Jūrmalā, «Semarah hotel Lielupe». Pasākums tradicionāli vienuviet pulcē simtiem ģimeņu - gan vecākus ar bērniem, gan arī tos, kuri vēl tikai gaida pasaulē ierodamies savu bērniņu, klātienē tiekoties ar vadošajiem mātes un bērna veselības ekspertiem. Šā gada centrālā kongresa tēma ir veselīga bērnu attīstība un māmiņas veselība.

Lielajā māmiņu kongresā ar lekcijām, meistarklasēm un konsultācijām piedalīsies Latvijas vadošie mātes un bērna veselības eksperti - dūlas, vecmātes, ginekologi, pediatri, ģimenes terapeiti, bērnu attīstības speciālisti un citi. Uz vietas būs iespējams veikt arī veselības ekspresdiagnostiku sadarbībā ar MFD Veselības grupas ārstiem. Māmiņām un tētiem būs iespēja apmeklēt arī dažādu veselības produktu un organizāciju stendus.

Ģimenes aicinātas ierasties «Semarah Hotel Lielupe» no pulksten 12.00. Ieeja pret ziedojumu «Māmiņu kluba» labdarības fondam - ģimenes biļete (pieaugušie + bērni) - tikai 5 eiro. Biļetes var iegādāties bezrindas.lv vai pasākumā uz vietas.

«Suitu sāga» - pasaules pirmizrāde jau 8. novembrī

Koncertzālē «Lielais dzintars» Liepājas Simfoniskais orķestris diriģenta Māra Sirmā vadībā kopā ar solistiem nu jau vairākas dienas strādā pie jaunās operas iestudēšanas. Pasaules pirmizrādes Latvijas valsts simtgades programmas ietvaros tapušajai operai «Suitu sāga» gaidāmas 8. novembrī pulksten 19.00 un 9. novembrī pulksten 18.00.

Rihards Dubra, viens no pasaulē pieprasītiem latviešu komponistiem, radījis darbu, kura sižeta pamatā ir vēsturiski notikumi Kurzemē pirms četrsimt gadiem. Tas ir stāsts par mīlestību, ziedošanos, drosmi un uzticību līdz nāvei. Libreta autors ir kādreizējais Alsungas prāvests Gatis Mārtiņš Bezdelīga. Režisore - Indra Roga.

Operu «Suitu sāga» iestudē un pasaules pirmizrādes vadīs izcilais latviešu diriģents, Valsts akadēmiskā kora «Latvija» līderis un dziesmu svētku virsdiriģents Māris Sirmais - spožs latviešu komponistu mūzikas interprets. Operas pirmuzvedumā galvenās lomas atveidos soprāns Ilze Grēvele-Skaraine un tenors Juris Vizbulis, kurš pats ir īsts suits, nāk no Alsungas un ir pat ierindots dižāko suitu pulkā.

Iestudējumā piedalīsies arī mecosoprāni Laura Grecka un Sniedze Kaņepe, tenors Guntars Vētra, baritoni Rinalds Kandalincevs, Rihards Millers, Eduards Vācietis un Maksis Krilovs, bass Rihards Mačanovskis, kā arī Valsts akadēmiskais koris «Latvija» un Liepājas Simfoniskais orķestris. Mākslinieciskajā komandā ietilpst arī kostīmu māksliniece Dace Dēliņa-Lipska, gaismu mākslinieks Oskars Pauliņš, video mākslinieks Mīnus Astoņi, kā arī horeogrāfe Katrīna Albuže.

Biļetes pieejamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs un www.bilesuparadize.lv.

Jauns koncertstāsts Latvijai - «Sirdspuksti»

Valsts svētku mēnesī pie skatītājiem dosies jauns koncertstāsts «Sirdspuksti», kuru kā dāvanu Latvijai dzimšanas dienā gatavo mūziķi un «Izklaides producentu grupa 7». Vienpadsmito gadu pēc kārtas ciklā «ar cieņas apliecinājumu savai zemei un rotaļīgu vieglumu mūzikā», apzinoties un stiprinot latvisko identitāti, jaunā koncertprogramma viesosies vairākās Latvijas pilsētās, ceļojumu uzsākot 8. novembrī Ogres kultūras centrā.

Emocionāli spraigi un vizuāli krāšņi uz skatuves tiks izdzīvots stāsts par četrām dabas stihijām, Latviju un cilvēku. Arī dalībnieku izvēle ir pakārtota cilvēka un četru dabas pirmelementu mijiedarbībai - koncertuzvedumā piedalīsies četri solisti - Mārtiņš Ruskis, Ieva Kerēvica, Atis Ieviņš un Ginta Krievkalna, bet horeogrāfiju katrai no stihijām veido četri lieliski horeogrāfi - Liene Grava, Reinis Rešetins, Ģirts Bisenieks un Egija Abaroviča. Cilvēka lomā - aktieris un vīru kopas «Vilki» vadītājs Edgars Lipors. Par koncertuzveduma muzikālo pusi šogad rūpēsies izcili mūziķi - Mārcis Auziņš (ģitāras), Kristaps Vanadziņš (taustiņinstrumenti), Rūdolfs Dankfelds (sitaminstrumenti), Justīne Baulina (čells) un Staņislavs Judins (kontrabass).

Svētku koncertuzveduma «Sirdspuksti» atklāšana jau tradicionāli notiks Ogres kultūras centrā - 8. novembrī pulksten 19.00. Pēc tam koncerti būs skatāmi Jelgavas kultūras namā - 9. novembrī pulksten 18.00, Jēkabpilī, Krustpils kultūras namā - 10. novembrī pulksten 17.00, Rīgā, VEF Kultūras pilī - 12. novembrī pulksten 19.00, Latgales vēstniecībā «Gors» - 13. novembrī pulksten 19.00, Tukuma kultūras namā - 14. novembrī pulksten 19.00, Valmieras kultūras centrā - 15. novembrī pulksten 19.00, Alūksnes kultūras centrā - 16. novembrī pulksten 18.00, Liepājas Olimpiskajā centrā - 17. novembrī pulksten 19.00, Aizkraukles kultūras namā - 20. novembrī pulksten 19.00, Vidzemes koncertzālē «Cēsis» - 21. novembrī pulksten 19.00, Ādažu kultūras centrā - 22. novembrī pulksten 19.00 un Kalnu kultūras namā Nīgrandē - 23. novembrī pulksten 15.00.

Biļetes uz koncertiem iespējams iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta platformā.

«Arēnā Rīga» uzstāsies Diāna Arbeņina un grupa «Nakts snaiperi»!

2018. gadā grupai «Nakts snaiperi» apritēja 25 gadi. Šo notikumu grupa atzīmēs ar pasaules turneju, un tās galamērķi atrodas abpus Atlantijas okeānam. Viens no svarīgiem punktiem turnejas ietvaros būs Rīga. Koncerts «Arēnā Rīga» notiks 22. novembrī pulksten 20.00.

Diāna Arbeņina nepārtraukti eksperimentē ar skanējumu, viņa ir radījusi vairāk nekā divsimt dziesmu un turpina veiksmīgi strādāt. Diāna raksta mūziku filmām, veido aranžējumus saviem hitiem ar simfonisko orķestri. Viņas dziesmu teksti jau ir kļuvuši par klasiku. Diāna Arbeņina ir ne tikai dziedātāja, bet arī aktrise: viņas emocijas, mūzikas, vārdu un jūtu kaleidoskops ir tas, kas atšķir katru jaunu koncertu no iepriekšējiem.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties interneta vietnē www.aula.lv.