Sestdiena, 27.aprīlis

redeem Klementīne, Raimonda, Raina, Tāle

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo Māri Bezmeru

© F64 Photo Agency

Šobrīd režisors un aktieris Māris Bezmers strādā pie režijas, veidojot lielo koncertuzvedumu «Laika vārti», kas Lāčplēša dienas priekšvakarā 10. novembrī notiks «Arēnā Rīga».

Koncertā skanēs pēdējo 30 gadu Latvijas spēcīgākās dziesmas un tiks izdejotas spēka dejas. Uzvedumā piedalās komponists Mārtiņš Brauns, solisti Daumants Kalniņš, Zigfrīds Muktupāvels, Aija Vītoliņa, Anmary, Rīgas Doma zēnu koris, koris «Anima», grupas «Skyforger» un «Pērkons», deju kolektīvs «Katvari» un daudzi citi.

«Patriotu nedēļā, dienu pirms Lāčplēša dienas, kad šogad atcerēsimies tieši pirms 100 gadiem Rīgā notikušās brīvības cīņas par Latviju, «Arēnā Rīga» notiks koncertuzvedums, kas izstāstīs Latvijas brīvības stāstu no šodienas skatu punkta, vienlaikus aicinot droši skatīties uz nākotni. Kopā sadziedoties, mudināsim ikvienu rast spēku sevī, celties, neapstāties cīnīties un nekad neaizmirst to, ko mūsu vecvectēvu drosme un mīlestība par savu zemi ir mums devusi,» gaidāmo koncertuzvedumu rakstuto tā režisors Māris Bezmers.

Ģimene

Tās dēļ vispār ir vērts dzīvot! Bērni prasa daudz enerģijas, laika un bieži vien savu personisko prioritāšu vai ambīciju atlikšanu, bet tas ir tā vērts. Tikai tuvākie cilvēki ir tie, kas atbalstīs grūtā brīdī, vienmēr būs tavā pusē. Galu galā mīlestību veikalā nenopirksi. Tā ir jānopelna un jāprot nosargāt.

Teātris

Tā nu ir sanācis, ka kopš skolas laikiem jau esmu saistīts ar teātri, un likumsakarīgi mans ceļš ir novedis pie aktiera un režisora profesijām. Jau gandrīz divdesmit gadus iztiku pelnu kā aktieris. Šobrīd mans ceļš sāk iegriezties vairāk režijas virzienā.

Kino

Man vienmēr ir paticis skatīties kino. Lielākoties kino vērošanu uzskatu par atpūtu, līdz ar to mans mīļākais žanrs ir komēdijas, bet nesmādēju arī «bojevikus» un komiksu filmas. Kopš ieguvu maģistra grādu kino režijā, arī pašam ir iespēja taisīt kino. Šeit, protams, es esmu vēl ceļa sākumā.

Ģitāra

Instruments, ko esmu daļēji apguvis pašmācības ceļā. Ģitāras skaņas patiešām mani nomierina un priecē. Prieks, ka ar to varu arī izklaidēt citus, spēlējot gan latviešu dziesmas, gan pasaules mūziku ar draugiem grupā «Regīna».

Mūzika

Laikam ejot, stipri mainījušies izpildītāji un grupas, ko klausos. No latviešu mūzikas man mīļāks ir komponists Imants Kalniņš. Klausos arī krievu mūziku - «Akvarium» un «DDT». Ik pa laikam manā mūzikas sarakstā iekrīt arī klasiskās rokgrupas «Queen», «Beatles», kā arī «Nirvana», «Prodigy» un Eminems.

Ēst gatavošana

Patīk gan gardi paēst, gan pašam gatavot. Ar paša gatavoto ir problēma, tik ļoti garšo, ka divām dienām domāto varu apēst vienā ēdienreizē. Tad gan ir dikti spiedīga sajūta.

Gulēšana

Šī nodarbe var mani pamatīgi ievilkt. Ja nav nekādu darbu, kas liek celties un skriet, tad varu gulēt garas stundas. Pēdējā laikā gan šī nodarbe ir palikusi iztikas minimuma režīmā.

Konfektes «Gotiņa»

Laikam esmu saldummīlis, jo saldumus varu patērēt daudz un dažādus. Jau kopš bērnības starp končām «Gotiņa» ir mans favorīts.

Sports

Patīk gan skatīties, gan pašam sportot. Īpaši aizrauj komandu sporta veidi, kur ir gan sacensība, gan kopā būšana ar draugiem.

Aksesuāri

Kas nav tikai aksesuāri, bet priekšmeti, kas man ir svarīgi, bez kuriem nekad neizeju no mājas. Tie ir - laulības gredzens, rokaspulkstenis, jantra un malas (aizsardzības un meditācijas talismani).