Sestdiena, 20.aprīlis

redeem Mirta, Ziedīte

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas, kultūras un cita rakstura notikumi un sarīkojumi dažādās Latvijas vietās.

Apskati jaunākās mēbeļu un dizaina kolekcijas

Jau no 18. līdz 20. oktobrim Ķīpsalā norisināsies izstādes «Design Isle 2019» un «Baltic Furniture 2019», kurās varēs atrast mūsdienīgas mēbeles, izsmalcinātus gaismas ķermeņus, dizaina dekorus, interjera aksesuārus un daudz ko citu.

«Mēbeļu un dizaina dienās Ķīpsalā varēs izvēlēties un pasūtīt augstas kvalitātes dizaina preces par ļoti labām cenām. Tādas mēbeles un dizaina zīmolus lielveikalos neatradīsiet! Turklāt šogad dizaina izstāde pārsteigs ne tikai ar rekordlielu dalībnieku skaitu, kas sagādājuši milzum daudz jaunumu, bet arī ar nebijušu atmosfēru,» izstādi raksturo «Design Isle» projekta vadītājs Mārtiņš Baltmanis.

Dedzinātu dēļu kolekcija, ekskluzīvas koka izlietnes, garākais ēdamgalds, pielāgojama vannas istabas produkcija, modernas bērnu gultiņas un guļamistabas mēbeles, funkcionāli galdi ēdamistabai, kā arī drosmīgas krāsas mēbeles tiks izstādītas Ķīpsalā.

Izstāžu darbalaiks:

18. un 19. oktobrī no pulksten 10.00 līdz 18.00

20. oktobrī no pulksten 10.00 līdz 17.00

Biļešu cenas:

Iepriekšpārdošanā internetā - www.bt1.lv/bfdi/buytickets.php

cena tikai 4 EUR

Pasākuma norises laikā - 5 EUR

Ģimenes biļete (2 pieaugušie un 2 bērni no 16 līdz 18 gadu vecumam) - 10 EUR.

Āzis Fredis, milzu vardes, suņi un kaķi Ķīpsalas izstādē

Dzīvnieku draugi un ģimenes ar bērniem jau 26. un 27. oktobrī ir aicināti apmeklēt rudens pūkaināko izstādi - «ZooExpo 2019», kas norisināsies Ķīpsalā.

No 400 pasaulē reģistrētajām suņu šķirnēm Ķīpsalā būs sastopamas 269, turklāt 67 - Latvijā nereģistrētas. Tik liela suņu šķirņu daudzveidība Latvijā sen nav redzēta! Abās izstādes dienās varēs vērot iespaidīgus suņu paklausības demonstrējumus, tostarp arī kursingu, kur suņi mērojas spēkiem un ātrumā, skrienot pakaļ mākslīgajam medījumam. «ZooExpo» būs atraktīvas suņu šķirņu demonstrācijas, cirka studijas priekšnesumi un citi izklaidējoši šovi. Tie, kuriem sirdij tuvāki ir kaķi, varēs priecāties par vairāk nekā 300 minčiem no Latvijas un citām valstīm. Starp dižciltīgajiem minkām būs redzami arī īsti retumi: toibobs - mazākais kaķis pasaulē ar saīsinātu asti, jaunā amerikāņu šķirne - Havanas brūnais kaķis, krāšņie Svētās Birmas kaķi ar baltajām «zeķītēm», austrumnieciskie Seišelu kaķi un citi. «ZooExpo 2019» apmeklētāji varēs vērot kaķu ekspertīzi un ieklausīties ekspertu stāstījumā par šķirnēm. Apmeklētājus priecēs arī Kuriļu bobteilu un Austrumu šķirņu kaķu specializētās izstādes, musturoto, divkrāsu un sarkanas krāsas kaķu šovi.

­Ja vēlies apmeklēt izstādi kopā ar savu suni, kas nepiedalās izstādē, pirms biļešu iegādes pie Izstāžu centra 11. vārtiem būs jāuzrāda suņa veterinārā apliecība, kā arī jāiziet veterinārā kontrole.

Norises laiks: starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā no pulksten 10.00 līdz 18.00.

Biļešu cenas: Bērniem līdz 4 gadu vecumam ieeja bez maksas!

Bērniem no 5 līdz 18 gadiem - 3,50 EUR

Pensionāriem, invalīdiem, studentiem - 4,50 EUR

Pieaugušajiem - 6,00 EUR

Ģimenes biļete (2+2; 1+3) - 13,00 EUR; vairāk bērnu - 1,50 EUR par katru bērnu

Biļetes jau pārdošanā: www.bezrindas.lv/lv/zooexpo-2018-1/6982/40325

Ar «DinoZoo» Zelta klienta karti (tikai pasākuma vietā) - ieeja par īpašu cenu!

Normunds Pauniņš aicina uz 50. jubilejas koncertu!

Pirms sava 50. jubilejas koncerta, kas norisināsies 7. novembrī pulksten 19.00 VEF Kultūras pilī, dziedātājs Normunds Pauniņš iedziedājis jaunu dziesmu «Sapnis», kuras autors ir Andris Lazdāns. Dziesmas ierakstā piedalās arī KODI HARPER, īstajā vārdā Matīss Nagle, kurš ir producējis instrumentālo daļu.

Līdz ar jaunās dziesmas «Sapnis» publicēšanu Normunds Pauniņš aicina uz savas jubilejas koncertu VEF Kultūras pilī, kur uz vienas skatuves pulcēsies dziedātāja skatuves kolēģi un draugi, kas bijuši mūzikas ceļabiedri gadu gaitā - grupas «Otra puse» dalībnieki, dziedātājas Ieva Akurātere un Antra Stafecka, dziedātāji Aigars Grāvers un Aigars Krēsla, grupa «Piparmētra», kā arī koris «Domino». Koncerta režisors ir Viktors Runtulis.

Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs, kā arī interneta vietnē www.bilesuparadize.lv.

«Arēnā Rīga» uzstāsies Diāna Arbeņina un grupa «Nakts snaiperi»!

2018. gadā grupai «Nakts snaiperi» apritēja 25 gadi. Šo notikumu grupa atzīmēs ar pasaules turneju, un tās galamērķi atrodas abpus Atlantijas okeānam. Viens no svarīgiem punktiem turnejas ietvaros būs Rīga. Koncerts «Arēnā Rīga» notiks 22. novembrī pulksten 20.00.

Diāna Arbeņina nepārtraukti eksperimentē ar skanējumu, viņa ir radījusi vairāk nekā divsimt dziesmu un turpina veiksmīgi strādāt. Diāna raksta mūziku filmām, veido aranžējumus saviem hitiem ar simfonisko orķestri. Viņas dziesmu teksti jau ir kļuvuši par klasiku. Diāna Arbeņina ir ne tikai dziedātāja, bet arī aktrise: viņas emocijas, mūzikas, vārdu un jūtu kaleidoskops ir tas, kas atšķir katru jaunu koncertu no iepriekšējiem.

Biļetes uz koncertu iespējams iegādāties interneta vietnē www.aula.lv.

Operā «Suitu sāga» dziedās īsts suits

Komponista Riharda Dubras operā «Suitu sāga», kam pasaules pirmizrādes Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» gaidāmas jau 8. novembrī pulksten 19.00 un 9. novembrī pulksten 18.00, galveno vīriešu lomu dziedās Latvijas Nacionālās operas tenors Juris Vizbulis, kas pats dzimis Alsungā un ir ierindots Alsungas dižāko suitu pulkā.

Jaunā latviešu oriģinālopera, ko pēc kādreizējā Alsungas prāvesta Gata Mārtiņa Bezdelīgas libreta Liepājā iestudēs režisors Leons Leščinskis un izcilais latviešu diriģents Māris Sirmais, ir stāsts par neprātīgu mīlestību, kuras redzamā zīme jau gandrīz četrsimt gadu ir unikālais suitu tautas tērps. Tas ir stāsts par mīlestību, ziedošanos, drosmi un uzticību līdz nāvei. Operas sižeta pamatā ir vēsturiski notikumi Kurzemē.

Biļetes pieejamas visās «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta platformā www.bilesuparadize.lv.