Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. 10 lietu, kas raksturo Jāni Stībeli

© F64 Photo Agency

Dziedātājs Jānis Stībelis, kas šoruden svin muzikālās darbības 20 gadu jubileju, nav vis ieplānojis Latvijas koncerttūri, bet gan vienu spilgtu uzstāšanos koncertā «Optimists», kas paredzēts 16. oktobrī Rīgā, VEF Kultūras pilī. Koncertā skanēs dziesmas ne tikai no jaunākā Stībeļa albuma «Optimists», bet arī no pirmajiem deviņiem soloalbumiem, kas izdoti laika posmā no 2001. līdz 2019. gadam. Personības rubrikā šoreiz piedāvājam aplūkot tās desmit lietas, kas visspilgtāk raksturo dziedātāju.

Klavieres

Šis mūzikas instruments man palīdz. Ikreiz, kad apsēžos pie klavierēm, es ceru, ka šodien atnāks mans lielais hits.

Žaketes, uzvalki, smokingi un toksido (oficiāls vakara uzvalks)

Šie apģērbi vairāk gan saistās ar skatuvi un uzstāšanos, bet arī ikdienā man nav nekas pretī uzvilkt sportisku uzvalku.

Ēst gatavošana

Viesībās un ikdienā cenšos pagatavot daudzveidīgas maltītes. Man vislabāk sanāk zivs un gaļa.

Ģimene

Manā ģimenē aug trīs dēli, tāpēc manas ikdienas gaitas ietver gan loģistiku, gan mājasdarbus, gan «lekcijas par starptautiskiem jautājumiem», kā arī audzināšanu.

Hokejs

Man patīk fanot par mūsu nacionālo hokeja izlasi un Latvijas hokeja klubiem.

Lidojumi

Lidošana ir neatņemama manas dzīves sastāvdaļa. Dažreiz sanāk būt pārāk ilgi prom no ģimenes. Savukārt kā liels bonuss ir iespēja apskatīt dažādas pasaules vietas.

Talsi

Tā ir mana dzimtā pilsēta. Te joprojām dzīvo mana mammīte, te esmu izaudzis, un tā ir vieta, kur vienmēr labprāt atgriežos.

Dārzs

Manas ģimenes piemājas dārzs ir pašu stādīts un kopts. Dārza darbi ir hobijs, kas ļauj aizmirst citas lietas un relaksēties.

Ballītes

Jā, ballītes ir profesijas sastāvdaļa. Spēlēt dažāda satura pasākumos - gan formālos, gan trakās ballītēs - tas iet roku rokā ar manu ikdienu.

Pastaiga vai krosiņš

Smadzenēm un asinsritei ir nepieciešams svaigs gaiss jeb skābeklis. Pastaiga vai krosiņš neļauj ierūsēt, uzlabo pašsajūtu un ar laiku izveidojas kā paradums.