Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas, kultūras un cita rakstura notikumi un sarīkojumi dažādās Latvijas vietās.

«Cirque du Soleil» komanda dodas pasaules turnejā. Būs arī Rīgā!

«Cirque du Soleil» radījis vēl nebijušu izrādi uz ledus «Crystal», kas apvieno cirka mākslu un daiļslidošanu elpu aizraujošā šovā. Pēc daudzu mēnešu smaga darba izrāde ir pilnveidota līdz vissīkākajām detaļām, un «Cirque du Soleil» komanda ir sākusi savu pasaules turneju. Šobrīd izrādes notiek saulainajā Meksikā, savukārt Latvijā šī izrāde priecēs mūs 2020. gadā no 15. līdz 19. janvārim «Arēnā Rīga».

«Crystal» izrādes tapšanas process ir bijis gan aizraujošs un jautrs, gan arī sarežģīts. Šova režisori un akrobātisko performanču dizaineri Sebastiens Soldevila un Šana Kerola, raksturojot izrādi, stāsta: ««Crystal» ir stāsts par meiteni, kura nespēj atrast savu vietu sabiedrībā. Viņa dodas uz aizsalušu dīķi, kur ielūst ledū. Un lielākā daļa šova notiek galvenās varones Kristālas izmainītajā zemapziņas pasaulē. Ar alegorijām vēlējāmies parādīt, ka cilvēkam būtu jāielūkojas dziļi sevī, jāapzinās gan savas labās, gan sliktās īpašības, un tad viņš būs spējīgs sniegt labo pasaulei sev apkārt.»

Izrādē tiek izmantoti arī interaktīvie video, kas reaģē uz slidotājiem un mainās līdzi slidotāju darbībām.

«Cirque du Soleil» ir viens no pasaulē pazīstamākajiem, lielākajiem un iespaidīgākajiem cirkiem, kura komandā šobrīd strādā vairāk nekā 4000 darbinieku un 1300 izpildošo mākslinieku no gandrīz 50 valstīm. 2018. gadā pasaulē vienlaikus tika demonstrētas pat 19 izrādes.

«Cirque du Soleil» ir cirks bez dzīvniekiem, un tas garantē elpu aizraujošu piedzīvojumu un adrenalīna devu ikvienam skatītājam!

Biļetes uz «Crystal» izrādēm pieejamas «Biļešu servisa» kasēs.

Romantikas nekad nevar būt par daudz!

Sākot ar oktobri, klausītājiem visā Latvijā tiek piedāvāta jauna, melodiska un krāsaina koncertprogramma ar nosaukumu «Starp sapņu miljoniem». Šajā koncertā uzstāsies latviešu estrādes jaunākās paaudzes dziedātāji un priecēs klausītājus ar skaistākajām un populārākajām komponista Gaita Lazdāna dziesmām. Koncertprogrammā piedalās dziedātāji Kaspars Markševics, Kristīne Šomase, Ainars Bumbieris, Sabīne Berezina un dziedošais aktieris Gundars Silakaktiņš.

Koncerta pavadošais sastāvs: Gaitis Lazdāns - taustiņinstrumenti, Āris Ozols - ģitāra, Oskars Deko - perkusijas un sitamie instrumenti, Kristaps Ezeriņš - basģitāra.

Koncerti norisināsies: 18. oktobrī pulksten 19.00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē, 19. oktobrī pulksten 19.00 Viesītes Kultūras pilī, 20. oktobrī pulksten 16.00 Dobeles pilsētas kultūras namā, 24. oktobrī pulksten 19.00 Ventspils teātra namā «Jūras vārti», 25. oktobrī pulksten 19.00 koncertzālē «Valmiera», 27. oktobrī pulksten 15.00 Saldus novada Kalnu kultūras namā, 2. novembrī pulksten 17.00 Gulbenes kultūras namā, 3. novembrī pulksten 16.00 Talsu tautas namā, 9. novembrī pulksten 17.00 Cēsu kultūras namā CATA, 10. novembrī pulksten16.00 Alūksnes kultūras centrā.

Biļetes uz koncertiem pieejamas «Biļešu paradīzes» kasēs, kā arī interneta platformā.

Kuldīgā un Liepājā satikšanās ar vijolnieci Vinetu Sareiku

18. oktobrī pulksten 19.00 Kuldīgas Kultūras centrā un 19. oktobrī pulksten 18.00 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» Liepājas Simfoniskais orķestris (LSO) koncertēs ar vijolnieci Vinetu Sareiku, priecējot klausītājus ar brīnišķīgo Semjuela Bārbera Vijoļkoncertu. Pie diriģenta pults stāsies LSO galvenais diriģents Gintars Rinkevičs.

Šī būs izcilās latviešu vijolnieces Vinetas Sareikas (ko prestižais beļģu laikraksts «Le Soir» nosaucis par «dzelzs dūri samta cimdā») atkalsatikšanās ar Liepājas Simfonisko orķestri un maestro Gintaru Rinkeviču, ar kuru kopā māksliniece vēl 2018. gada nogalē uzstājusies Viļņā.

Vēl bez vijoļkoncerta programmā iekļauts arī pārpasaulīgi skaistais Bārbera «Adagio» stīgu instrumentiem, savukārt pretstatam Bārbera mūzikā ievītajai prēriju plašuma sajūtai un nepastarpinātajai emocionalitātei orķestris atskaņos skandināvu mūzikas milža Žana Sibēliusa cēlo, ar apvaldītu kaisli piesātināto Otro simfoniju, kas tik labi iederas Liepājas koncertzāles akustikā un arhitektonikā.

Biļetes uz LSO rīkotajiem koncertiem pieejamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Inese Galante jau izsludina Ziemassvētku koncertu

Sākusies biļešu pārdošana uz vienu no skaistākajiem pirmsziemassvētku kultūras notikumiem - koncertu «Ziemassvētku prelūdija», kuru ik gadu mūzikas cienītājiem dāvina Ineses Galantes fonds.

Pasākums ir kļuvis par jauku tradīciju, ar kuru sākas brīnišķīgais Ziemassvētku muzikālo piedzīvojumu laiks. Šogad koncerts notiks 14. decembrī pulksten 19.00, kā ierasts - majestātiskajā Rīgas Doma baznīcā. Uz skatuves kopā ar operas dīvu Inesi Galanti uzstāsies viņas draugi un kolēģi - mūziķi: kontrtenors Sergejs Jēgers, pianists Andrejs Osokins, komponists un ērģelnieks Aivars Kalējs, Jāzepa Mediņa Rīgas mūzikas vidusskolas zēnu koris diriģenta Romāna Vanaga vadībā, kā arī visspilgtākie jaunie konkursa «Ineses Galantes talanti» dalībnieki.

Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» tīklā.

Grigorijs Ļepss uzstāsies ar programmu «Ej un skaties»

23. februārī pulksten 19.00 ar programmu «Ej un skaties» «Arēnā Rīga» uzstāsies Krievijā populārais dziedātājs Grigorijs Ļepss. Katra viņa uzstāšanās ir neaizmirstams notikums un īsta dāvana tūkstošiem fanu. Programmā iekļautas labākās un publikas iemīļotākās dziesmas mākslinieka neatkārtojamā izpildījumā. Grigorijs Ļepss, atšķirībā no daudziem populāriem dziedātājiem, katru dziesmu pārvērš īstā šedevrā, ik notī, ik vārdā ieliekot savu neticamo talantu, savu pāri plūstošo temperamentu, negaidītu spēku un bezgalīgu maigumu.

Tieši tādēļ katra viņa izpildītā dziesma, kas tikko izskanējusi radio, kļūst par hitu un saņem visas iespējamās mūzikas balvas un godalgas.

Biļetes uz koncertu pieejamas «Biļešu servisa» kasēs.