Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Tumševica-Ērgle par "Rīgas ballē" saziedoto naudu sarūpē bērniem instrumentus

© Natālijas Tumševicas-Ērgles privātais arhīvs, Sasch Fjodorov

Dziedātāja un biedrības «Royal Events» dibinātāja Natālija Tumševica-Ērgle realizējusi «Rīgas balles 2019» labdarības mērķus, kad par saziedotajiem līdzekļiem talantīgiem bērniem iegādāti jauni mūzikas instrumenti. Tā kā labie darbi arī šogad realizēti «Rīgas balles» ietvaros, Natālija jau izsludina nākamā gada balli un atklāj, ka tā svinēs piekto jubileju.

Septembra sākumā Rīgas Melngalvju namā norisinājās «Rīgas balle 2019. Latvijas baletam - 100!». Pasākumu apmeklēja politiķi, uzņēmēji un pat žurnāla «Forbes» saraksta dalībnieki, mākslinieki un kultūras darbinieki no Latvijas, Francijas, Anglijas, Šveices, Itālijas, Krievijas, Ukrainas, Baltkrievijas, Igaunijas un citām valstīm. Kā ik gadu, arī šogad viens no balles mērķiem bija labdarība. Par izsolē iegūtajiem līdzekļiem, kurus saziedoja gan balles viesi, gan sadarbības partneri, palīgā nāca arī stīgu un mūzikas instrumentu veikals «Vivatas», tika iegādāti mūzikas instrumenti talantīgiem mūziķiem - čellistam Reinim Rudzītim un vijolniecei Terēzai Sārai Šmitei.

«Tiešām liels ir prieks, jo izdevās palīdzēt jauniem un talantīgiem mūziķiem realizēt sapni par instrumentiem. Šie bērni jau ir vairāku konkursu laureāti un starptautiskie mūzikas kritiķi viņus dēvē par jaunajiem talantiem. Ja līdz šim abiem bērniem nebija savu mūzikas instrumentu un viņi tos īrēja, tagad viņiem esam sarūpējuši privātos instrumentus. Bērni bija priecīgi, un arī viņu vecāki neslēpa emocijas. Instrumentu pasniegšanas brīdī visi apraudājāmies. Ļoti ceru, ka abi mūziķi nākotnē kļūs par pasaulslaveniem mūziķiem un nesīs Latvijas vārdu plašajā pasaulē,» stāsta Tumševica-Ērgle.

Vaicājot, vai «Rīgas balles» patronese paskaitījusi, cik pa šiem gadiem, kopš viņa organizē balli, ir izdevies palīdzēt jaunajiem talantiem, Natālija teic, ka šā gada nogalē, kad 10. decembrī rīkos jau devīto pēc kārtas Ziemassvētku labdarības balli, vēlētos saskaitīt un kādu no talantiem arī aicināt uzstāties. «Es ļoti ceru, ka bērni, kuriem esam palīdzējuši pa šiem gadiem, ir kļuvuši vēl laimīgāki un veiksmīgāki,» tā Tumševica-Ērgle.

Arī nākamgad viņa plāno rīkot «Rīgas balli» un sarūpēt viesiem pārsteigumus, jo balle svinēs savu piekto gadadienu. «Šogad pēc balles no viesiem saņēmu gan īsziņas, gan e-pastus, ka balle ar katru gadu paliek arvien labāka. Katrs šo balli dēvē citādāk - viens par svētkiem, cits par skaistu pasākumu, bet vēl kāds to sauc par pasaku. Es teiktu, ka šo balli var saukt arī par brīnumballi, jo kas tik viss nenotiek pēc balles! Kāds sastop savu mīlestību, debitantu pāris svin kāzas, kādam sāk veikties biznesā, bet vēl kāds uzsāk jaunas mācības. Teikšu godīgi, man pašai patīk vairāk darīt nekā runāt. Visiem, kas internetā raksta negatīvos komentārus, iesaku sākt kaut ko darīt lietas labā priekš savas ģimenes, bērniem, Rīgas vai Latvijas,» teic Tumševica-Ērgle.