Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 4

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas, kultūras un cita rakstura notikumi un sarīkojumi dažādās Latvijas vietās.

«Cirque du Soleil» viesosies Latvijā ar izrādi «Crystal»

Latvijā jau drīz, proti, 2020. gada sākumā, no 15. līdz 19. janvārim «Arēnā Rīga» būs skatāma izrāde «Crystal», kas ir «Cirque du Soleil» pirmā akrobātiskā izrāde uz ledus. Šis neatkārtojamais priekšnesums apvieno elpu aizraujošu daiļslidošanu, cirka mākslu, veiklu akrobātiku un pārsteidzošus trikus gaisā. Tas būs brīnišķīgs ceļojums skatītājiem pa pasakainu, brīnumu un krāsu pilnu rotaļu laukumu uz ledus. «Crystal» ir «Cirque du Soleil» 42. oriģinālizrāde. Latviešiem jau ir bijusi iespēja baudīt «Cirque du Soleil» izrādes «Saltimbanco», «Alegria» un «Varekai».

Biļetes uz šo piedzīvojumu pilno izrādi pieejamas «Biļešu servisa» kasēs un interneta platformā.

Dāvini prieku! Palutini savu ģimeni! Pērc biļetes uz izrādi «Crystal» oktobrī un izmanto īpašo 20% atlaidi ģimenēm!

Ģimenes akcija ir spēkā, pērkot sēdvietas 2 pieaugušajiem + 2 vai 3 bērniem līdz 16 gadu vecumam. «Biļešu servisa» mājaslapas koda laukā ievadiet kodu gimenecds un saņemiet 20% atlaidi. Piedāvājums neattiecas uz bērnu biļetēm (2-6 g. v.).

«Cirque du Soleil» ir viens no pasaulē atpazīstamākajiem, lielākajiem un iespaidīgākajiem cirkiem. No uzņēmuma dibināšanas brīža ir radīti brīnumaini priekšnesumi un sniegta iespēja tos baudīt aptuveni 180 miljoniem skatītāju vairāk nekā 450 pilsētās visos sešos kontinentos. «Cirque du Soleil» izcelsme meklējama Kanādas pilsētiņā Kvebekā 1984. gadā, taču šodien tas pulcē māksliniekus no visas pasaules. Aptuveni 40% no 1300 «Cirque du Soleil» izpildošajiem māksliniekiem ir bijušie profesionālie sportisti, galvenokārt vingrotāji, pasaules un olimpiskie čempioni, kuri var lepoties ar iepriekš karjerā iegūtām 17 olimpiskajām medaļām. «Cirque du Soleil» ir cirks bez dzīvniekiem, un tas garantē elpu aizraujošu piedzīvojumu un adrenalīna devu ikvienam skatītājam!

Vai esi redzējis dejojošu simfonisko orķestri?

Šoziem savu jauno programmu ar nosaukumu «Simfoniskie roka hiti. Tumsas pavēlnieks» Latvijas iedzīvotājiem demonstrēs pasaulē pirmais dejojošais simfoniskais orķestris «Concord Orchestra».

Pasaulē pirmā dejojošā orķestra lielā koncerttūre norisināsies vairāk nekā 100 pilsētās sešās valstīs un noslēgsies ar lielkoncertiem Sanktpēterburgā, Maskavā un Berlīnē. Šova ietvaros mūziķi izpildīs leģendāro roka hitu simfoniskās versijas. Rokmūzikas eksplozīvā enerģija savienojumā ar neatkārtojamo simfoniskā orķestra instrumentu skanējumu ļauj skatītājiem izbaudīt neticamas emocijas un īstu draivu. Īpašu atmosfēru rada uz lielā ekrāna demonstrēti video efekti ar unikālām slavenu rokgrupu fotogrāfijām. Krāšņa gaismu šova pavadībā mūziķi izpildīs leģendāras rokmūzikas kompozīcijas, sākot ar «Scorpions» un «The Beatles», beidzot ar «Rammstein» un «AC/DC» repertuāru.

Latvijas skatītāji varēs apmeklēt «Concord Orchestra» priekšnesumus 19. decembrī pulksten 19.00 Valmieras Kultūras centrā. Uz šo koncertu biļetes var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs visā Latvijā un interneta platformā. Un 20. decembrī koncerts, kas sāksies pulksten 19.30, norisināsies Rīgas Kongresu namā. Biļetes uz Rīgas koncertu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs.

Grupa «Tautumeitas» uzsāk koncerttūri

Etnomūzikas grupa «Tautumeitas» ir uzsākusi savu koncertu sēriju Latvijā, kas noslēgsies ar koncertu Lāčplēša dienā, 11. novembrī, Ventspils koncertzālē «Latvija».

Ņemot vērā, ka uz grupas koncertiem Cēsīs un Jelgavā biļetes ir izpārdotas, 13. oktobrī tiks rīkots papildkoncerts Jelgavā ar Latvijā iemīļoto mūziķu Aminatas un Gacho jeb Gata Irbes piedalīšanos.

Grupa «Tautumeitas» izveidojās 2015. gadā, tās sastāvā ir sešas mūziķes - Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Marta Līcīte un Laura Liepiņa. Tā sākās ar tradicionālās mūzikas dziedāšanu, mēģinot pietuvoties un atdarināt teicējas.

13. oktobrī «Tautumeitām» ir divi koncerti, pulksten 14.00 un 18.00, Jelgavas Kultūras namā, bet 11. novembrī, sākums pulksten 19.00, Ventspils koncertzālē «Latvija».

Biļetes uz koncertiem ir iespējams iegādāties www.ekase.lv.

Mūzikls par «Karlsonu» visai ģimenei!

19. oktobrī pulksten 16.00 Latvijas Nacionālās bibliotēkas Ziedoņa zālē norisināsies Operetes teātra izrāde - muzikāla piedzīvojumu spēle «Karlsons», kurā, atveidojot galveno lomu, debiju piedzīvos tenors Andris Kipļuks.

Karlsona lomas atveidotājs atklāj, ka šis viņam ir profesionāls izaicinājums un reizē arī izdevība iejusties leģendāra un spilgta tēla ādā un lieliskajā Operetes teātra aktieru ansamblī. Tā kā izrādē ir daudz jautru muzikālu numuru un asprātīga Alberta Kivlenieka horeogrāfija, mūzikls ir vienlīdz aizraujošs kā aktieriem, tā skatītājiem.

«Režisora Valda Lūriņa veidotā izrāde «Karlsons» noteikti patiks gan bērniem, gan viņu vecākiem, jo parāda mazā cilvēka dzīves realitāti, kā arī sniedz iespēju uz brīdi nokļūt galvu reibinošā notikumu virpulī, kas ļaus skatītājiem izbaudīt spēles prieku un neaizmirstamu emociju gammu,» stāsta Andris Kipļuks.

Biļetes uz Operetes teātra izrādēm var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta platformā. Atlaides kolektīviem, daudzbērnu ģimenēm, uzrādot «3+ ģimenes karti», studentiem, skolēniem un pensionāriem.