Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Jēkabsone-Žogota ir laba sieva un mamma, bet neaizmirst arī par sevi

© Kaspars Krafts/F64 Photo Agency

Bijusī Latvijas sieviešu basketbola izlases līdere, tagad politiķe un meitas māmiņa Anete Jēkabsone-Žogota šonedēļ publiski paziņoja, ka nākamajā gadā kandidēs uz Latvijas Basketbola savienības (LBS) prezidenta amatu. Sarunā ar »Vakara Ziņām« Anete atklāj, kā spēj apvienot jaunās māmiņas lomu ar politisko karjeru un jauniem profesijas izaicinājumiem, turklāt vēl pagūst apmeklēt dažādus saviesīgus pasākumus.

Vaicājot, kā Anete spēj samenedžēt ģimenes dzīvi, mazās meitas Patrīcijas audzināšanu un vēl politisko darbību, bijusī basketboliste pastāsta: «Esmu no māmiņu kategorijas, kas vēlas būt gan labas sievas, gan pilnvērtīgas mammas, bet tajā pašā laikā neaizmirst arī par sevi, par saviem mērķiem un darbiem. Visam jābūt balansā.»

Anetes šā brīža prioritārais mērķis ir kandidēšana uz LBS prezidenta amatu.

«Pusgadu pēc tam, kad beidzu spēlēt, man bija pārdomu laiks, tomēr es esmu no tām sievietēm, kas vēlas darboties un realizēties dzīvē,» tā Jēkabsone-Žogota.

Tā kā bijusī basketboliste paspēj visu, viņa ar vīru Edgaru Žogotu paguvusi arī nokristīt katoļticībā savu septiņus mēnešus veco meitiņu Patrīciju, kura kristību laikā jutusies ļoti omulīgi, kad mācītājs viņai lējis virsū svētīto ūdeni. «Meitiņa izbaudīja kristības, jo bija rātna un paklausīga,» nosaka mamma.

Jāpiebilst, ka arī Anete un Edgars ir katoļi un tāpat mazās Patrīcijas krustvecāki, kas ir Anetes brāļa ģimene, arī ir katoļi. «Galvenais jau nav konfesija, bet gan ticība, jo cilvēkam kaut kam noteikti ir jātic. Tā kā mēs ar vīru esam ticīgi cilvēki, mēs arī gribējām, lai mūsu meitu pēc iespējas ātrāk nokristī. Lai viņa ir Dieva bērns, svētīts un pasargāts,» teic Anete.

Lai pagūtu ne tikai ģimenes dzīvē būt teicamniece, bet arī politikā, Anete meitiņu atstāj gan pie brāļa sievas, gan mazulīti pieskata vīrs. «Pagaidām iztiekam bez auklītes palīdzības. Vislabāk jau būtu, ja omes pieskatītu mazo, bet diemžēl abas omes nedzīvo Latvijā,» viņa nosaka.