Piektdiena, 19.aprīlis

redeem Fanija, Vēsma

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas, kultūras un cita rakstura un arī satura notikumi un sarīkojumi dažādās Latvijas vietās.

Piedalies Veselīga dzīvesveida dienā Vērmanes dārzā!

Veselīga dzīvesveida diena norisināsies 5. oktobrī no pulksten 11.00 līdz 17.00 Vērmanes dārzā! Pasākuma dalībniekiem būs iespēja veikt profilaktiskas veselības pārbaudes un saņemt vērtīgus veselības speciālistu padomus. Visas dienas garumā varēs noteikt holesterīna un glikozes līmeni asinīs, izmērīt asinsspiedienu un konsultēties pie kardiologa, uz gudrajiem svariem noteikt ķermeņa kompozīciju un saņemt speciālista konsultāciju par mērījumu rezultātiem. Interesentiem būs iespēja klausīties uztura speciālistu, psihologa un onkologa lekcijas, piedalīties diskusijās un uztura speciālistu nodarbībās. Uz šīm aktivitātēm nav nepieciešams iepriekšējs pieraksts, tomēr jārēķinās, ka speciālisti pieņems rindas kārtībā.

Veselīga dzīvesveida dienā gan bērniem un viņu vecākiem, gan senioriem tiek piedāvāta aizraujoša orientēšanās spēle un ģimenes stafešu sacensības. Savus spēkus varēs pārbaudīt, piedaloties basketbola konkursā, spēlējot krosmintonu, kroketu vai braucot ar longborda dēli. Bet paši mazākie gaidīti piepūšamajās atrakcijās.

Profesionālu speciālistu vadībā notiks īpašas meistarklases - vingrošanā senioriem un nūjošanā. Iespējams, kāds jau ir meistars, bet kāds atradīs sev jaunu aizraušanos! Lūgums ģērbties ērtā sporta apģērbā un izvēlēties apavus ar neslīdošu zoli. Ja ir pieejams vingrošanas paklājs, vēlams ņemt to līdzi.

Pasākuma ietvaros muzikāli priekšnesumi, dejas, konkursi un dāvanas! Par pozitīvu noskaņojumu rūpēsies pasākuma īpašie viesi - grupa «Oranžās brīvdienas» ar muzikāliem priekšnesumiem, deju studija «Kaprīze» ar ielu dejām un veselīga dzīvesveida entuziaste Ieva Brante ar «Kangoo jumps» priekšnesumu.

Reģistrējoties klātienē un apmeklējot aktivitātes, katrs dalībnieks varēs saņemt motivējošas dāvanas! Dalība visās pasākuma aktivitātēs ir bez maksas. Nodarbībās nav nepieciešamas priekšzināšanas, un tajās ir aicināts piedalīties ikviens! Plašāka informācija www.veseligsridzinieks.lv, pieteikšanās, rakstot uz e-pastu - veseligadiena@gmail.com vai zvanot 26118444.

Normunds Rutulis apceļo Latviju ar jauno koncerttūri

Aizsākusies dziedātāja Normunda Rutuļa jaunā koncerttūre. Rutuļa koncertprogrammā izskan Raimonda Paula dziesmas no jaunā albuma «Man nav žēl» un no 2003. gadā izdotā «Lecam pa vecam», radot kustīgu, lustīgu un dinamisku repertuāru. Uz skatuves kopā ar Normundu Rutuli muzicē instrumentālisti Anrijs Grinbergs un Uldis Beitiņš. Horeogrāfiju popbaleta dejotājiem veidojis Reinis Rešetins, gaismu, lāzeru spēles un neierastās 3D vizualizācijas gatavojis Jānis Pētersons («Artistic»). Tāpat arī klajā nācis Normunda Rutuļa desmitais albums «Man nav žēl» ar divpadsmit jaunām Raimonda Paula dziesmām, un tas iegādājams arī koncertu norises vietās.

Koncerti būs skatāmi - Aizkraukles Kultūras namā 27. septembrī pulksten 19.00, Talsu Tautas namā 4. oktobrī pulksten 19.00, Alūksnes Kultūras centrā 6. oktobrī pulksten 17.00, Ādažu Kultūras centrā 18. oktobrī pulksten 19.00, Rīgā, VEF Kultūras pilī 20. oktobrī pulksten 15.00, Kuldīgas Kultūras centrā 25. oktobrī pulksten 19.00, Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē 26. oktobrī pulksten 15.00 un Valmieras Kultūras centrā 2. novembrī pulksten 19.00.

Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

Jūrmalā būs tikšanās ar Zigmaru Liepiņu

2019. gada pavasarī Dzintaru koncertzāle un Latvijas Nacionālā teātra izpilddirektors Ojārs Rubenis aizsāka jaunu koncertu ciklu «Kino un teātra mūzika». Līdz šim izskanējuši trīs koncerti, kuros klausītāji tikās ar komponistu Raimondu Paulu, Jāni Lūsēnu un Imantu Kalniņu. 11. oktobrī pulksten 18.00 Dzintaru koncertzāles Mazajā zālē notiks cikla «Kino un teātra mūzika» ceturtais koncerts, kurā būs tikšanās ar komponistu Zigmaru Liepiņu.

Koncertā izskanēs Zigmara Liepiņa komponētās melodijas no tādām filmām kā «Vajadzīga soliste» un «Sarkanais mežs», operas «Parīzes Dievmātes katedrāle», muzikālās drāmas «Vadonis», kā arī teātra izrādēm «Adata», «Trīs musketieri», «Trīs draugi», «Iedomu spoguļi», «Punktiņa un Antons», «Žanna d’Arka». Pats autors koncertā būs pie klavierēm un izpildīs skaņdarbus kopā ar solistiem un instrumentālo grupu.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu paradīzes» kasēs un internetā.

Krievijas komēdiju zvaigznes izrādīs romantisku iestudējumu

26. oktobrī pulksten 19.00 Rīgas Kongresu namā, 27. oktobrī pulksten 19.00 Daugavpils teātrī un 30. oktobrī pulksten 19.00 Liepājas Olimpiskā centra Rožu zālē notiks Krievijas aktiera un režisora Eduarda Radzukēviča liriskās komēdijas «Pēdējais stāvs» pirmizrāde, kas tapusi pēc Vladimira Zaikina lugas. Izrādē lomas izpilda iemīļotie Krievijas aktieri Anna Ardova un Mihails Policejmako.

Negaidītais mīlas stāsts risinās debesskrāpja kāpņu laukumiņā pašā lielpilsētas centrā. Veiksmīgs advokāts Romāns sāk kapitālo remontu nupat kā nopirktajā dzīvoklī, tā ļoti uztraucot savu jauno kaimiņieni Viktoriju. Kādā brīdī burvīgās dāmas pacietībai pienāk gals, un, sastopot jauno kaimiņu kāpņu laukumiņā, viņa nolemj visai asā formā noskaidrot attiecības. Tā viņi iepazīstas, un pēc tam notikumi sāk kļūt pavisam neparedzami ne tikai skatītājiem, bet arī pašiem varoņiem.

Izrādes ilgums: 2 stundas 30 minūšu ar starpbrīdi. Vecuma ierobežojumi: 16+.

Biļetes pieejamas «Biļešu servisa» tīklā.

Enerģijas pilnā grupa «Insomnia» sniegs koncertu

19. oktobrī pulksten 19.00 koncertzālē «Palladium» norisināsies «Rīgas A Cappella festivāla» kulminācijas koncerts «Insomnia: Sākums». Ar lielisku mākslinieku dalību un īpaši veidotu programmu koncerts piedāvās jaunu identitāti vokālās mūzikas kustībai Latvijā. Koncerta galvenie mākslinieki ir jaunības enerģijas pilnā jaunā vokālā grupa «Insomnia». Koncertprogrammā skanēs pazīstamas gan latviešu, gan ārzemju autoru kompozīcijas unikālās džeza, popa un gospeļa aranžijās. Grupā muzicē Roberts Memmēns, Gustavs Melbārdis (abi ir «Insomnia» dibinātāji) un vēl astoņi jaunieši, kuri ikdienā profesionāli apgūst džeza un populārās mūzikas žanrus. Izpildot pasaules «a cappella» klasiku, kā arī veidojot paši savas aranžijas, jaunie mūziķi pilnveidojas un iegūst jaunu pieredzi žanrā, kas ir specifisks savā būtībā.

Biļetes uz koncertu var iegādāties «Biļešu servisa» kasēs un internetā.