VAKARA ZIŅAS: 10 lietu, kas raksturo ģitāras virtuozu Mitrohinu

© Privāts arhīvs

Šā gada oktobrī un novembrī mūziķis, ģitāras virtuozs Vjačeslavs Mitrohins dodas koncerttūrē pa Latviju ar jaunu koncertprogrammu, kas apvieno labākās dziesmas latviešu valodā, kā arī ārzemju hitu kaverversijas izcilā un neatkārtojamā Vjačeslava Mitrohina ģitārspēles stilā. Mitrohins nereti dēvēts par muzikālo bandītu un vizuāli salīdzināts ar skandalozo rokeri Elisu Kūperu. Taču ārējais huligānisms ir tikai maska Vjačeslava augstākās klases meistarībai un profesionālismam, kas slīpēts teju 50 gadu garumā. Ģitāra viņa rokās ne tikai raud un dzied, bet arī kauc, vaimanā, dusmojas, radot klausītājā vienreizējas emocijas.

Mitrohina koncerttūres grafiks:

10.10. - Jelgavas Kultūras nams,

12.10. - Bauskas Kultūras centrs,

25.10. - Ventspils Kultūras centrs,

1.11. - Tukuma pilsētas kultūras nams,

2.11. - Krustpils kultūras nams,

9.11. - Koncertzāle «Valmiera»,

22.11. - Alūksnes Kultūras centrs,

23.11. - Kuldīgas Kultūras centrs.

Ģimene

Ģimene man ir vissvarīgākā, un tā vienmēr ir un būs pirmajā vietā. Viss tiek darīts tikai ģimenes labā. Lai arī cik grūtus brīžus reizēm nenāktos piedzīvot, ģimenes locekļi vienmēr mani atbalstīs.

Meita Alisa

Mani iedvesmo meita Alisa. Mana mazā princesīte ir apveltīta ar stipru raksturu, tādu pašu kā man. Viņa ir līdere un vienmēr grib būt pirmā. Kad skatos uz viņu, redzu sevi bērnībā, tas ir tāds spogulītis un manas dzīves turpinājums.

Ceļojumi

Ceļojums nav tikai atpūta, tā ir mazā dzīve. Kad atbrauc uz kādu skaistu vietu, tevi pārpilda emocijas un gribas dziedāt un sacerēt jaunas melodijas.

Rīta kafija

Vai rīts var sākties bez kafijas?! Varu pat neēst brokastis, bet kafija obligāti jāiedzer. Mūsmājās ir ļoti garšīga kafija, ko atvedu no Itālijas.

Mūzika

Man nav vismīļākā žanra, man patīk laba mūzika. Tas varētu būt džezs vai blūzs, klasika vai roks. Tam nav nozīmes. Galvenais ir skaista harmonija un kvalitatīva izpilde.

Daba

Māte daba vienmēr dāvā emocijas, vienalga - kāds laiks arī būtu ārā. Ja tā ir saulaina diena, tad esmu priecīgs un pārpildīts ar spēku. Ja ir lietains laiks, tad ir laba darba noskaņa, jo lietainā dienā īpaši neko nedarīsi, bet paspēlēt ģitāru vai klavieres ļoti patīkami.

Garda maltīte, ko pagatavo sieva

Kam tad negaršo laba un garda maltīte, it īpaši tāda, kas pagatavota mājas apstākļos!? Cenšos ēst tikai mājās, jo sieva Anna zina manas iecienītākās receptes un gatavo veselīgus un garšīgus ēdienus.

Māja

Māja ir maģiska vieta, kur gribas atgriezties un negribas braukt prom, ja pat tas ir tikai ceļojums. Ciemos ir labi, bet mājās ir labāk. Savu māju pats uzcēlu ar draugu un radu palīdzību, protams, ka arī profesionāli celtnieki piedalījās. Ar sievu braucām pakaļ būvmateriāliem, paši vedām, izdomājām, veidojām dizainu un salikām mēbeles. Viss darīts ar mīlestību un bez strīdiem, tāpēc mājā ir ļoti laba enerģētika.

Braukšana

Ceļojumos braucam ar mašīnu. Katru gadu dodamies ceļā uz Itāliju, un meita Alisa mierīgi iztur ilgus pārbraucienus. Viņas pirmais auto ceļojums bija 1,2 gadu vecumā. Brauciena laikā var klausīties labu mūziku, baudīt skatus aiz loga, apstāties un aplūkot burvīgas ainavas. Tas iedvesmo!

Nakts

Nakts laiks ir īpašs. Nav nekādas darīšanas, un nekur nevajag steigties. Var noskatīties kādu labu filmu vai koncertu. Var parakstīt notis vai paspēlēt ģitāru. Nakts ir laiks pārdomām un sacerējumam. Parasti visi pasākumi notiek vakara vai nakts stundās, tāpēc tas laiks mani ļoti iedvesmo!

Svarīgākais