Piektdiena, 29.marts

redeem Agija, Aldonis

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS: Lindenblate vēršas policijā par publiskiem apmelojumiem

© Kristīnes Lindenblates privātais arhīvs

Beidzamajā laikā skaistumkonkursu organizatores Kristīnes Lindenblates vārds ierauts notikumu virpulī, kas skar finanšu lietas, – viesnīcas «Hotel Roma» vadītāja Linda Mūrniece apgalvo, ka Kristīnes dibinātā biedrība «Miss&Mrs. Top of the World» nav norēķinājusies par rīkotā skaistumkonkursa dalībnieču izguldīšanu viesnīcā un ka nav samaksājusi aptuveni 3000 eiro. Intervijā ar »Vakara Ziņām« Kristīne izstāsta, kā jūtas pēc visas šīs jezgas, kas izskanējusi plašsaziņas līdzekļos.

Kā tu komentē šo situāciju, un kā tas viss sākās?

Šobrīd ir situācija, ka joprojām nav saskaņota rēķina summa. Esmu izsūtījusi oficiālu vēstuli, bet atbildi joprojām neesmu saņēmusi. Īstenībā komerciālas lietas nevēlos apspriest publiski, jo uzņēmēju ētika to nepieļauj. Ja tagad visi uzņēmēji sāks šādā veidā risināt lietas, tad bizness kā tāds nevarēs pastāvēt. Turpmāk visas lietas kārtos mani juristi.

Tevis apvainošana aug augumā, jo arī tavs bijušais sadarbības partneris žurnālists Mainots Vecvagars apgalvo, ka esi viņam parādā 3000 eiro, ko viņš esot it kā aizdevis kāda skaistumkonkursa rīkošanai.

Tas ir vienkārši smieklīgi. Es tikai varu pabrīnīties, ar kādu pārliecību cilvēks var apmelot otru cilvēku. Man Mainots Vecvagars nav aizdevis ne santīma. Jā, viņš ieguldīja šo summu uzņēmumā, kurā pats ir valdes loceklis, lai veiksmīgi noorganizētu konkursu, un kurā es ieguldīju divas reizes vairāk, bet kāds sakars ar mani, nesaprotu. Vai tad es tagad pieprasu, ka kāds man parādā šo summu, ko esmu ieguldījusi uzņēmumā!? Kaut uzņēmumā es nebiju viena, bet kopā ar Mainotu un Lieni Skulmi. Piebildīšu, ka uzņēmums vairs neveic saimniecisko darbību. Tas, ka viņš raksta, ka ir strādājis kā režisors pie manis, ir nepatiesība, jo viņš bija uzņēmuma līdzīpašnieks, kur darbojāmies kopā. Ja cilvēks izlemj ieguldīt biznesā naudu, tad tā ir viņa griba, un man ar to nav nekāda sakara. Punkts.

Kā šie apvainojumi ir tevi emocionāli iespaidojuši, kā jūties pēc šīs visas kampaņas, kas uzsākta pret tevi? Tu paudi, ka vērsīsies tiesā pret šo apmelošanu, kas uzsākta plašsaziņas līdzekļos pret tevi, vai tā ir?

Nekad nebiju domājusi, ka kādreiz tikšu ierauta šādā tornādo virpulī. Teikšu godīgi, nav viegli! Jo cilvēki jau nezina, kā ir patiesībā. Bet šī situācija man daudz ko parādīja, kādi ir cilvēki, kas ir kas. Sapratu, ka cilvēki ir diezgan gļēvi, baidās no citu viedokļa. Nožēlojami! Katrā ziņā reti kurš ir ar stipru mugurkaulu. Bet tas, kas mūs nenogalina, padara stiprākus. Paldies visiem, kas mani atbalsta un vienmēr ir līdzās. Prese raksta, ka iesaistīta policija, raksta, ka esmu iesaistīta krāpšanas lietā, bet tā nav patiesība. Prese pat nav pārbaudījusi, vai tiešām tas viss atbilst patiesībai. Daudzi mediji pat nav pajautājuši manu viedokli. Kā var rakstīt apgalvojuma formā šādas lietas, ja nav pierādījumu un viss ir tikai runāšanas līmenī. Apbrīnojami! Kamēr tiesa nav bijusi, pat policists nedrīkst apgalvot vai paust savu viedokli publiski.

Protams, ir policijā iesniegts iesniegums par Kriminālprocesa uzsākšanu pret personām, kuras ir neslavas cēlāji un ir mani kā fizisku personu apmelojuši publiski darbībās, kurās neesmu vainojama. Kā arī esmu vērsusies pie apmelojošo ziņu izplatītājiem par ziņu atsaukšanu. Tālāko gaitu pagaidām nevaru prognozēt. Laiks rādīs. Bet šoreiz es nepagriezīšu otru vaigu. Katram par saviem apmelojošiem izteikumiem publiskā vidē ir jānes atbildība.

Pilnu interviju lasi jaunākajā "Vakara Ziņas" numurā vai www.vz.lv