Ceturtdiena, 28.marts

redeem Ginta, Gunda, Gunta

arrow_right_alt Vakara Ziņas

VAKARA ZIŅAS. Aktuālāko kultūras, mākslas, izklaides notikumu TOP 5

© Publicitātes foto

Piedāvājam ieskatu, kādi tuvākā un tālākā nākotnē paredzēti izklaides, mūzikas un cita rakstura notikumi, kas norisināsies dažādās Latvijas vietās.

Dzintaru koncertzāle noslēdz vasaras sezonu

1. septembrī pulksten 19.00 Dzintaru koncertzālē uz iespaidīgu vasaras sezonas noslēguma koncertu aicina klasiskās mūzikas «huligāni» grupa «DaGamba» un Latvijas Radio bigbends. Viņu sniegumā baudīsim jauno, elpu aizraujošo un netradicionālo muzikālo priekšnesumu «Dagamba feat Tchaikovsky» vēl nebijušā skanējumā.

Latvijas Radio bigbenda pievienošanās grupas «DaGamba» jaunajai koncertprogrammai «Dagamba feat Tchaikovsky» ļaus klausītājiem to izbaudīt daudz krāšņākā un vēl nebijušā skanējumā.

Pēdējās biļetes uz Dzintaru koncertzāles vasaras sezonas noslēguma koncertu pieejamas «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās.

Jelgavā būs tehnikas un inovāciju festivāls «Mehatrons»

Jelgavā no 6. līdz 8. septembrim notiks tehnikas un inovāciju festivāls «Mehatrons», kas attīstīta bērnu un jauniešu tehnisko jaunradi, sasaistot tehniskās zinātnes, izglītību un mūsdienu tehnoloģijas.

Visas trīs dienas Jelgavas sporta un atpūtas kompleksā «Rullītis» ātruma un asu izjūtu cienītāji varēs vērot tehnisko sporta veidu sacensības - «Isover pro-kart» čempionāta 6. posmu, triāla čempionātu, ātruma apli, veiklības braucienu, mini dragreisu, skaņas turnīru un driftu.

Savukārt 7. septembrī no pulksten 10.00 līdz 16.00 varēs doties uz Pasta salu, lai iepazītos ar izglītības piedāvājumiem inženierzinātnēs. Interesenti varēs piedalīties uzņēmēju un amatnieku meistardarbnīcās, novērtēt izgudrotāju konkursa «Minox Zemgale 2019» dalībniekus, atbalstīt Latvijas robotikas čempionāta 1. posma dalībniekus un izmēģināt savas sānslīdes vadīšanas prasmes drifta trasē.

Vairāk informācijas par festivāla aktivitātēm un norises laikiem - www.jelgava.lv.

Rīgā viesosies iedvesmotājs Višvananda

11. septembrī Rīgā, Lielajā ģildē, no pulksten 16.00 līdz 22.00 (ieeja no plkst. 15.00) norisināsies pasākums ar meistaru Paramahamsu Višvanandu, kura dzīve ir veltīta tam, lai iedvesmotu ikvienu un atmodinātu beznosacījuma mīlestību katrā sirdī. Mīlestību ārpus robežām, ko nosaka viena kultūra, reliģija vai tradīcija.

Paramahamsa Višvananda ir dibinājis kustību «Bhakti Marga», kura aktīvi aug un attīstās jau vairāk nekā 60 valstīs, visos kontinentos pasaulē. «Bhakti Marga» garīgais līderis apceļo pasauli, dalīdamies savā dzīves skatījumā un garīgumā. Pirms diviem gadiem apgaismota meistara daršanu Rīgā apmeklēja vairāk nekā 1000 cilvēku, kuri šajā mūsdienīgajā pasaulē meklē iekšēju mieru, dzīves jēgu vai kuriem vienkārši patīk pavadīt laiku harmoniskā gaisotnē un meditācijā, iedziļinoties sevī un klausoties patīkamu etno stila dzīvo mūziku.

Vadošo orķestru mežradznieki tiksies uz «Lielā dzintara» skatuves

14. septembrī pulksten 18.00 Liepājas koncertzālē «Lielais dzintars» gaidāms unikāls muzikālais piedzīvojums - uz vienas skatuves īpašā koncertprogrammā tiksies visu Latvijas vadošo orķestru mežradznieki.

Koncerta programmā ar mežragu jaudu varēs baudīt visu laiku mūziku - no baroka līdz pat kino mūzikai un džezam.

Tie būs Latvijas Nacionālā simfoniskā orķestra, Latvijas Nacionālas operas orķestra, Liepājas Simfoniskā orķestra, kā arī kamerorķestra «Sinfonietta Rīga» un pūtēju orķestra «Rīga» mūziķi. Koncertā piedalīsies arī pagaidām vienīgais koncertējošais mežradznieku kvartets Latvijā - Liepājas mežragu kvartets.

Pilnasinīgākam skanējumam ir pieaicināti arī draugi - ritma grupa un pianists, bet koncertu vadīs Ivars Ījabs, kas pirms pievēršanās politoloģijai savulaik spēlējis mežragu arī Liepājas Simfoniskā orķestra sastāvā.

Biļetes uz koncertu pieejamas visās «Biļešu paradīzes» tirdzniecības vietās un interneta platformā www.bilesuparadize.lv.

Liepājas Mākslas forums svinēs piekto jubileju

No 27. līdz 29. septembrim Liepājas koncertzāle «Lielais dzintars» svinēs mūsdienu mākslas festivāla «Liepājas Mākslas forums» piekto jubileju. Festivāla programma šogad pārsteigs ar desmit dažādu žanru notikumiem - koncertiem, dejas izrādi, mākslas izstādi, teātri, kino un operu. Festivāls aicina ļauties sarunai par aktuālām, pasaulīgām un pārpasaulīgām tēmām caur mūsdienu jauno meistaru un jaunās mūzikas vecmeistaru darbiem. Tie būs māksliniecisko izziņu un centienu svētki, kuros trīs dienu garumā sastapt spožus māksliniekus, sava laikmeta vēstnešus no Nīderlandes, Somijas, Beļģijas, Lielbritānijas, Latvijas, Lietuvas un Igaunijas.

Biļetes uz Liepājas Mākslas foruma notikumiem nopērkamas «Biļešu paradīzes» kasēs un interneta vietnē www.bilesuparadize.lv. Pieejama arī festivāla kopbiļete, kas sniedz iespēju apmeklēt foruma pasākumus izdevīgāk.